26.11.2012

Takkis

Kotikierroksella olen esitellyt keittiön komentokeskuksen, Touhukkaan tuunaaman makuuhuoneen ja rappukäytävän vieläkin kesken olevaa remonttia. Tässä muutama kuva talon alimmassa kerroksessa sijaitsevasta takkahuoneesta eli takkiksesta.


Takkiksella paistetaan joskus makkaraa, majoitetaan vieraat tai mekastavat unikoulun oppilaat ja opettajat. Äänieritystys on erinomainen: takkiksella on pidetty mm. juhannusdiscoa, kun raskaana oleva minä ja Touhukas nukuimme tyytyväisenä kerrosta ylempänä. Lisäksi täällä on puuskutettu ja karjuttu hengitelty kynttilöiden valossa muutama tunti supistuksia ennen pikaista siirtymistä synnytyssaliin.


Toissa kesänä poistimme seinää kiertävät palapeilit ja maalasimme masentavat mäntypanelit valkeiksi. Lopuksi huoneeseen on kannettu sekalaisia huonekaluja, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa mistään muualtakaan, ja lopputuloksesta on tullut mukavan leppoisa. Koristeellinen kaappi seinällä on Miehen isän tekemä saranoita ja avainta myöten, se on mielestäni talon kaunein kapistus. Takan päällä olevilla suksilla on sivakoinut aikanaan Miehen ukki.

3 kommenttia:

  1. ihana tuo kaappi. aivan mieletön. ihanan tunnelmallisen olosta..sellasta kodikasta.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa tunnelmaa nuo kuvasi välittävät :)

    VastaaPoista
  3. Kodikas ja ihana huone takkis onkin. Ainoa harmittava asia on se, ettei siellä tule kauheasti vietettyä aikaa, erityisesti 11 kk vauva on siellä vähän rasittavaa seuraa, kun takkakin on käden ulottuvilla. Muutaman vuoden sitten päästä otetaan se tehokäyttöön! :)

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.