11.11.2012

Meidän iskä on parempi kuin teidän iskä

Mies on hoitanut omaa iskä-tonttiaan erinomaisesti. Hehkuttelen häntä ehkä ensi syksynä, nyt muutama sananen omasta isästäni ja tyttöjen ukista ja siitä miksi hän on PARAS.

Isäni oma lapsuus ja nuoruus olivat materiamielessä köyhiä, ja hän on halunnut antaa omille lapsilleen erilaisen elämän. Olen saanut niin paljon tavaroita ja elämyksiä, ja ollut siihen nähden niin kiittämätön. Kiitos ja anteeksi. Varsinkaan teininä ei varmaan koskaan ollut riittävästi oikeita vaatteita tai varusteita. Ja huolimatta siitä uskomattomasta aineellisten vahinkojen määrästä ja laadusta, mitä minä ja pikkuveljeni olemme perheemme omaisuudelle aiheuttaneet, isäni on aina auliisti lainaamassa tai antamassa mitä tahansa, mitä vain keksimme pyytää. Niin että anteeksi vielä siitä Mersun puskurista, minkä pari viikkoa sitten naarmutin.

Isäni on uskomattoman avulias, kekseliäs ja ahkera. Hän on kautta aikain korjannut puhjenneet pyöränkumit, keksinyt mitä ihmeellisimpiä rakennusteknisiä toteutuksia ja tehnyt ainakin 1000 tuntia töitä erinäisillä allekirjoittaneen remonttityömailla. Jos ette usko, niin katsokaa tätä. Ukki rakensi Touhukkaalle sekalaisesta kierrätysmateriaalista veturin. Onko aika makee häh?

Tankkaus ennen lähtöä. Kuva: Heidi H.
Kesätyörahoilla ostettu maastopyöräni pöllittiin vuosia sitten opiskeluaikoina. Koska isi aina auttaa, päätin soittaa isälleni 150 km päähän noin klo 02:30 lievästi päihtyneenä, ja kerroin järkyttyneenä että "Pyöräni on varastettu." Hän huokaisi unisena ja kysyi, että "Mitä haluaisit, että teen asialle?" Anteeksi siitäkin. Se on vaan iskostunut niin syvälle, että isi auttaa.

Ukkina hän on laittanut uuden vaihteen silmään. Jos vain lastenhoitoapua tarvitaan, omat menot perutaan ja asiat järjestellään niin päin, että lastenlapset pysyvät ykkösenä. Hän jaksaa leikkiä ja touhuta, vitsailla ja kujeilla. Vaippoja ukki ei vaihda, se hänelle sallittakoon.

Minä ja tyttöseni olemme superduperonnekkaita, kun meillä on niin huippu isi ja ukki. Kiitos ja hyvää isänpäivää!

7 kommenttia:

 1. Olisipa minullakin tuollainen isä. me ei olla mitenkään ylimpiä ystäviä oltu ikinä. Hän on sanonutkin, jotta tyttöä ei olis ikinä halunnutkaan ;/ aiheuttaa hiukan pahaa mieltä näin kerran vuodessa, mutta onneksi minulla on maailman paras ukki ja appiukko. ne on just tollasia siun isäsi kaltaisia super ihmisiä jotka antaa vaikka sukatkin jalastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ikävä kuulla! Onneksi ukki ja appiukki paikkaavat, iloitse heistä! Joskus elämässä rakkaimmat perheenjäsenet löytyvätkin vähän kauempaa kuin siitä ydinperheestä.

   Meidän tytöillä on enää tämä yksi ukki pelissä mukana, onneksi hän hoitaa hommaansa vähintään kahden ukin edestä.

   Poista
  2. meillä nneksi näitä isovanhempia lapsilla riittää. kaikenkaikkiaan 11 kipaletta vielä meidän seurana mummoja,pappoja ja ukkeja :D pitää olla kiitollinen jotta on vielä minunkin mummot ja ukit elossa..

   Poista
 2. Wau mikä veturi! Niin ja ihku ukki kans. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja terkkusia vaan sinnekin isille ja ukeille! :)

   Poista
 3. Todellakin olette onnekkaita siskosi kanssa! Ihana ukki lapsille!
  Meillä ei ole lastenhoitoapuja isovanhemmista tai oikein muistakaan sukulaisista. Tai itse asiassa yhtään kenestäkään (ellei turvauduta maksullisiin naisiin). Välillä sieppaa, kun jotkut kehtaa valittaa jostain isovanhempien pikku sanomisista tai tekemisistä, jos tilanne kuitenkin on se, että isovanhemmat singahtavat kärppinä paikalle milloin ikinä apua lasten kanssa tarvitaan. No, tilanteet on niin erilaisia... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanteet on erilaisia niin. Juhlapyhät nostavat monenlaisia fiiliksiä pintaan.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.