28.11.2012

Kimmo

Melkein myöhässä, siitäkin huolimatta. Tämän hetken ylivoimaisesti parasta kotimaista tv-viihdettä on Kimmo! Tulee torstai-iltaisin kakkoselta. Kohta jo loppuu, muutamia jaksoja löytyy Yle Areenasta (Sarjat ja elokuvat).

Kuva ja lisätietoja ohjelmasta täältä
Päähenkilö Kimmo (Jussi Vatanen) ajelehtii töihin puhelinmyymään roskalehti-Julkkista. Vähitellen roihahtaa työpaikkaromanssi Ullan (Pamela Tolan) kanssa, ja Ulla huomaa, että elämä espoolaisena perheenäitinä tökkii pahasti. Kari Hietalahti on hulvaton suorasanaisena pomona, Kari Ketonen Ullan aviomiehenä ja suurin henkilökohtainen yllätys on ollut Mikko Leppilampi, Kimmon hämäräpuuhissa touhuileva ystävä. Leppilampi on törkeän hauska roolissaan, aikaisemmin en ole hänestä juuri pitänyt.

Useimmiten kotimaisissa sarjoissa näyttely ja dialogi on jostain syystä säälittävän kankeaa ja vaikeaa. Kimmossa on erilainen meininki ja dialogit on mainioita. Sekopäisiä juonenkäänteitä riittää joka episodiin, ja joka torstai on tullut räkättäessä mieleen, että pitikös niitä lantionpohjan lihaksi treenata.

Peukut ja varpaat siis Kimmolle! Vinksahtaneen kotimaisen huumorin ystäville voin myös suositella Vuoden siivoojan blogia ja hänen salaperäistä arvontaansa, joka saattaa olla synkkä vitsi - tai sitten ei, mene ja tiedä. Aion kuitenkin osallistua, köydellä voi kiinnittää pulkan autoon, jos ei jaksa enää kiskoa lapsia pulkassa ja kuka nyt ei valjasrasvaa tarvitsisi.


Tämän blogin pikkariarvontaan ehtii myös vielä hyvin mukaan, tervetuloa!

2 kommenttia:

  1. Kimmo on kyllä ihan huippu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Harmittaa tosi paljon, että kohta se loppuu. Toivottavasti loppuun tulee sopivia juonenkäänteitä, että sitä voidaan sujuvasti jatkaa uudella tuotantokaudella ASAP.

      Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.