29.11.2012

Pikkuisten pikkujoulut

Kutsuin muutamia Touhukkaan kerhokavereita sisaruksineen viettämään aamupäiväpikkujouluja ja meilläpä oli hirmu kivaa! Koska kaverukset olivat ennestään tuttuja, leikit lähtivät sujuvasti käyntiin, ja äidit saivat juoda rauhassa vähän glögiä. Koska neljä kolmevuotiasta alkaa luonnollisesti pian riidellä ainoista nukenrattaista, siirryttiin ohjelmalliseen osuuteen. Koristelimme pipareita ja lauloimme joululauluja.Lounaaksi oli juhlavasti ranskalaisia ja nakkeja. Keittiö ei saanut täysiä pisteitä näistä bileistä: muutenkin on noloa tarjota aikuisille ranskalaisia ja nakkeja, ja vielä nolompaa on ettei niitä oikein riittänyt äideille. Viime aikoina yöt ovat olleet taas sitä sun tätä, eikä organisointikyky ole aivan huipussaan. Tekevälle sattuu vai mitä?

Saimme yhdessä minimaalisella vaivalla lapsille hauskat juhlat, kannattaa kokeilla! Yksi toi porkkanoita ja kurkkuja naposteltavaksi, toinen piparitarpeet ja kolmas glögit - ja emäntä sai kauniin joulutähden! 

Lopuksi tonttu toi lapsille pienet paketit, joissa oli rusinoita ja tarroja. Pienimpien joulupusseista paljastui maissinaksuja, kuka olisi arvannut?!


Iloista pikkujouluaikaa! 

8 kommenttia:

 1. ihana idea ja ah niin vaikea toteuttaa minun ystäväpiirien äitien kanssa. kaksi meistä on hoitovapaalla ja aikaa olis vaikka muille jakaa, mutta 6 muuta työelämässä..meillä siis ajattele syntyi samaan kaveripiiriin 6 lasta samassa kuussa ja neljä peräti samana päivänä. minun ja kolmen muun ystäväni. oli aikamoinen juorukerho meillä telakalla pari päivää. siirsivät sitten meidät samaan neljän hengen huoneeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole todellista! Minä ja paras ystäväni saimme lapset 3 kk ikäerolla (itse asiassa ekat ja tokat lapset), mutta kyllähän tämä hakkaa kaikki ajoitusennätykset mennen tullen! :D

   Poista
  2. Ohhoh, mikä ajoitus mehtäemännän piireissä!

   Poista
 2. Loistoidea! Erityispisteet helppoudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt mentiin jokaisesta mahdollisesta kohdasta aidan ali: koristelut tehtiin kaupan möhnällä, en siivonnut ja piparitkin oli Fröken Annan käsialaa. VIP-vieraat viihtyivät erinomaisesti, se on tärkeintä! ;)

   Poista
 3. Turpa kiinni -naksuja lahjaksi, priceless :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen vaihtoehto oli antaa kullekin pätkä pakettinarua. Se on parasta joulussa/synttäreissä noin alle 2-vuotiaiden mielestä.

   Poista
 4. Kyllä minulle ainakin olisi kelvanneet ranut ja nakit, että älä turhaan noloile niitä! :) Ihanan kuuloiset kekkerit! Ja mukava kuulla että muidenkin kolmeveet tappelee leluista...

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.