15.12.2012

Puuhanurkka: kankaiset pakettipussit

En ole koskaan ollut suuri paketoinnin ystävä. Lisäksi minua joulussa ahdistaa roska ja jäte, mitä juhliessamme tuotamme. Mieleeni muistui Soulemaman pakettipussit, ja kävin tuumasta toimeen. Ajattelin ostaa Ikeasta ruudullisia ja raidallisia kankaita. Lasten kanssa sinne saakka suoriutuminen kariutui kuitenkin jo ajatuksen tasolla, ja päädyin taas kerran kaivelemaan omia, anopin ja äitini kangaskätköjä. Lopputuloksiin olen sangen tyytyväinen. Ensi vuonna saatan askarrella näitä lisää, ja silloin suuntaan kangasostoksille kirppareille - vanhoista kankaista saa lystikkäitä lopputuloksia.

Vuoden 1978 kalenteripyyhettä tarvitaan taas.

Tähtipussukat on varattu salaisuuksille!

Täällä ehkä suuri konvehtirasia tai seurapeli? Kulkunen paljastaa urkkijan... 
Kukkuu, kenenkähän korvat sieltä kurkistaa?

Anopin joululiinan reinkarnaatio.
Hei tonttu-ukot hyppikää!
Mikä oli sinun suosikkisi?

10 kommenttia:

 1. Hienoja! Oletpa aikaansaapa! Eniten tykkään noista alimmaisista. Toisaalta myös tuo vanhasta kalenteristakin tehty on upea. Noita kankaita voisi löytyä minunkin äitin jemmoista.

  VastaaPoista
 2. Todella ihania ja kauniita paketteja! :)

  VastaaPoista
 3. siis todella ihania ja miten loistava idea..siis aivan huippu. froteepyyhkeestä sais kivoja pesukintaita ja sisäänvaan ainetta.nyt hitusen kyllä ärsyttää kun kaikki jouluhankinnat on tehty ja ei viittis pakko pullana ostella lisääkään :/ parhaat ideat tulee näköjään aina viimetipassa*huoh*

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tosi kiva noita oli väkrätä. Muutama hetki siellä täällä, kun ukki&mummo viihdytti lapsia. Yhden pussukan saa kohtuullisessa ajassa valmiiksi, ja kun ei niitä kauheasti käytetä eikä pestä, niin en jaksanut panostaa kauheasti huolitteluihin tms. Jennin Quick'n'Dirty -ompelimon työtapoihin ei myöskään kuulu terävät sakset tai lankasuorat, joten kovin tarkkaan pussukoita ei kannata tuijotella muutenkaan. :D

  Pistä Mehtäemäntä vinkki korvan taakse, ja ensi syksynä hurautat sitten läjän pussukoita. Pesukinnas-idea on hyvä!

  Itse ajattelin vielä tehdä viinipullolle räätälöityjä pusseja, saas nähdä tulee täksi jouluksi vai millä vuosikymmenellä. ;)

  VastaaPoista
 5. Ekaa kertaa löysin tänne blogiisi ja heti on pakko kommentoida, että onpas ihana idea! Täytyy tarttua tuohon itsekin vielä joskus. Nyt on paperit ostettu niin kai ne on käytettävä, mutta se roskan määrä on kyllä ärsyttävää.

  Tuo ensimmäinen ja kulkusilla koristeltu on mielestäni ihanimmat, vaikka hienoja ovat kyllä kaikki :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös parhaat ideat ole aina varastettuja? ;)

   Tervetuloa kuulolle!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Thanks! They're all recycled materials: a kitchen towel, an old table cloth and so on.

   Poista
 7. Mahtava idea! Mun on pakko vielä käyttää paperia, kun Joulupukki tuo meidän lahjat :) Ja tuo 5v. on liian hyvämuistinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt selitellä, että "Äiti tekee tontuille valmiiksi pusseja, että he voivat helposti pakata lahjat niihin." Saas nähdä miten pitkään tämä tarina toimii. ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.