22.12.2012

Lost and found

Blogin piti olla joululomalla, pakko kuitenkin kertoa yksi tarina, ettei tule sellaista kuvaa, että joulun odotus meillä on vain joulupukin halailua ja glögin ryystämistä.

Perjantaina ennen siivoojien tuloa järjestellään paikkoja ja saadaan pienten riitasointujen säestämänä Miehen kanssa pestyä ja sulatettua jääkaappikin. Tehdään lähtöä siivojien tieltä kauppaan. Mies ei löydä mistään korttikoteloaan. Kiukkua. Lounastakaan ei olla syöty.

Päästään Kitymarketin pihaan. Siellä on pari muutakin autoa. Mies saa allergiareaktion ja jää autoon. Anoppi, minä ja Nauravainen lähdetään urheasti kauppaan. Touhukas on luojan kiitos sijoitettuna mummolaan. Hotkitaan patongit, ostellaan joululahjoja, joita BR-lelut ei koskaan toimittanut. Huomaan, että pakastekinkut ovat loppuneet ja anoppi on kadonnut. Soitan anopille ja käännän hetkeksi selkäni ostoskärrylle, jonka istuinosassa Nauravainen istuu.

Nauravainen makaa naamallaan maassa. Nostan hänet ylös, lapsi itkee, minä itken. Haahuilen hetken sekavana kaupassa. Lapsi on tajuissaan, ihan kuutamolla jotenkin. Maksan ostoksen, poistun. Mies tulee vastaan. Ensiapuun. Teen kaikkeni, ettei lapsi nukahda autoon. Mikähän soittoääni puhelimeen jäi?

Odotamme vain 1,5 h. Nauravainen touhuilee iloisena koko ajan. Lääkäri on neuvolasta tuttu ihana nainen ja äiti, joka puhuu kaunista Pohjois-Karjalan murretta. Passittaa kotiin ja lohduttaa, että näitähän sattuu.

Illalla tilataan pitsat ja juodaan siideri puoliksi. Pari jaksoa Breaking Badia. Nauravaisella on onneksi nuha, joten hän herää omatoimisesti yöllä noin tunnin välein itkien ja möyrien todistamaan, että ei ole aivovauriossa vaan normaali.

Tänään lapset ovat vielä toistaiseksi elossa. Kuopiosta on löytynyt yksi kauppa, josta saa soittorasioita. Huraa! Miehen pankkikortit ovat edelleen hukassa. Jännitän saiko Nauravainen imeskeltyä ensiavun leluista noroviruksen vai kaksi.

Huhhuh.

8 kommenttia:

 1. hehe..sattuu sitä teillekkin kaikenlaista. meidän porukka nyt vetäytyy joulunviettoon. ihanaa joulua teidän koko perheelle!-mahtäläiset-

  VastaaPoista
 2. Varmaan pelästytti mutta sattuuhan noita... Onneksi ei käynyt kuinkaan!

  Aavistus kireyttä ilmassa täälläkin... Kakarat huutaa, äiti huutaa, mies mököttää...

  VastaaPoista
 3. Voiei! Onneksi ei käynyt hullummin. Meillä taitaa se noro jo olla, joten toivotaan ettei teille tuu. Otahan glögiä ja huokaise helpotuksesta. ;) Hyvää joulua! P.S. Onneksi toivomuslahja löytyi!

  VastaaPoista
 4. Huh niin, taidettiin selvitä säikähdyksellä! Ja anoppikin saatiin muutes kyytiin ja kinkku löytyi toisesta ruokakaupasta kotimatkalla. Eiköhän tää tästä.

  Mun to do -listalla on tänään vielä visiitti Alkoon. Olen niin ansainnut lasin punaviiniä. ;)

  Hyvää joulua kaikille!

  VastaaPoista
 5. Siis kauhea tapaus! Onneksi selvisitte säikähdyksellä.

  Piti vielä tänne tulla erikseen toivottamaan teille hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
 6. Onneksi ei käynyt sen kummempaa. Hassua kyllä, että välillä sitä on ihan iloinen heräilevästä lapsesta :D

  Ehdottomasti olet ansainnut lasin punaviiniä!

  VastaaPoista
 7. Onneksi tosiaan ei käynyt pahemmin! Kyllä ne vaan aina säikäyttää kaikki tuommoiset tapaturmat, vaan kun eihän niitä kaikkia aina ennätä estämäänkään.

  Mukavaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
 8. No hui! Onneksi ei tosiaan käynyt pahemmin.

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.