27.12.2012

Ihmeellisiä juttuja

Jouluumme kuului...

...odotettuja, syvää kiitollisuutta ja onnellisuutta herättäviä asioita kuten hyvää ruokaa ja juomaa rakkaassa seurassa, lasten ja aikuisten riemua ihanista paketeista, jännittävä kuusivarkausretki sekä järkeviin lukemiin palannut ulkolämpötila.

...suoranaisia ihmeitä olivat seuraavat: kukaan ei ole kipeänä (pientä räkää ei lasketa), joulukuusi on pysynyt toistaiseksi pystyssä, lapsilla ei ole uusia patteja päässään sekä Miehen neljättä päivää kateissa ollut pankkikorttikotelo ilmestyi yllättäen eteisen lipaston päälle omalle paikalleen.

Vaan tiesittekö, että näin voi tehdä?

 • Pese peruna, älä kuori. 
 • Töki haarukalla reikiä ja kääri peruna talouspaperiin.
 • Laita peruna lautaselle mikrokuvun alle mikroon. 
 • 3 min, ping. Käännä peruna. 3 min, ping.
 • Tsadaa, peruna on kypsä ja herkullinen. 
Uskomaton juttu.

6 kommenttia:

 1. Oho! Tuota perunankypsennysmetodia on ehdottomasti kokeiltava!

  VastaaPoista
 2. mie aina esikypsennän uuniperunat noin. helppoa!

  VastaaPoista
 3. taitaa helpommin tulla nuo potakat ihan uunissa. meillä kun pottuja nautitaan muiden juttujen kanssa aina kilo per ateria :D

  VastaaPoista
 4. En minäkään koko perheen pottuja lähtisi noin valmistamaan, mutta älyttömän kätevä konsti silloin, kun tarvitsee yhden tai pari keitettyä perunaa vaikkapa pienelle sormiruokailijalle. :)

  VastaaPoista
 5. Muhun iski nyt peruna-ällistys ja aion kokeilla huomenna, mutta vessapaperiin kääräistynä. Hihhih. (en harrasta talouspaperia, just because).
  Onpas teillä ollut kiva joulu. :)

  VastaaPoista
 6. Mä opin kans tuon perunajutun naapurin neljän lapsen äidiltä, hyvä tietää superkiireisen aamun varalle kun lounaan piti olla jo valmis!
  Kävin lukaisemassa noita Kuopio-tunnisteita, ja siellä oli paljon paikkoja joista itsekin tykkään. Nyt varsinkin, kun enää harvoin siellä käydään täältä kaukaa rannikolta, löytää entisestä kotikaupungista helposti turistifiiliksen ja paikkoja osaa katsoa vähän eri silmin. Niin haaveilen sinne tulosta ja matka on jo suunnitteilla, kun vain saan koiralle hoidon ja paukkupakkaset pysyy sieltä poissa.
  Teidän joulu kuulosti kivalta! Oma oli kans superjouluinen, vaikka lapsen isä olikin työmatkalla koko joulun ja pikkutaaperon kanssa joulurauha ja hiljaisuus, leffojen katselu ja kirjojen lukeminen sängyssä keskellä päivää puhumattakaan kynttilöitten polttamisesta joka huoneessa oli vain kaukainen haave. Lapsen ilo kuusen palloista ja villasukista yli jääneestä lankakerästä oli kuitenkin kaiken touhun arvoista ja toisaalta muistutti just siitä miten vähän loppujen lopuksi tarvitaan joulutunnelman löytymiseen.
  Ja edelleen jatkan vanhojen postausten lukemista tässä uusia odotellessa! Hanna

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.