10.11.2013

Lapsiperhesegmentistä vinkkejä ravintoloihin

Käytiin isänpäivän (aaton) kunniaksi ravintelissa syömässä! Kaikki meni epäilyttävän hyvin. Loppumetreillä sattui kuitenkin kohtuullisen mittava vahinko ravintolan leikkinurkkauksessa. Riehupissa-episodi tapahtui klassisesti noin 2,5 minuuttia "Käytäiskö vessassa?" -kysymystä seuranneen "Ei." -vastauksen jälkeen. Shit Pee happens.

Jos ei saatu lopullista porttikieltoa tämän ja muiden kaupunkien ravintoloihin, niin toivoisin paria juttua lapsiperheitä palvelevien ravintoloiden ruokalistalle:

 • Vähäsuolaiset ranskalaiset Onko pakko kuorruttaa lapsen annokseen tulevat ranut suolalla? Kuopus ei diggaile suolaa aikuisten mittakaavassa, ja epäilen että tästä syystä ravintola-annokset jäävät enimmäkseen syömättä. 
 • Vähäsuolaiset lihapullat Ilmeisesti einesten käyttö on kohtuullisen suosittua myös ravintoloissa (pim!). Jos joku sattuu itse lihapullat vääntämään, niin olisiko mahdollista tehdä vähäsuolaiset versiot lapsille?
 • Sormiruokasetti Paloiteltua kurkkua, porkkanaa, avokadoa, paprikaa, what ever. Ei pitäisi olla paha rasti. Saa soveltaa kauden raaka-aineiden mukaan. Rucola ei vaan toimi taaperon lautasella. 
 • Hedelmäsetti Omenaa, päärynää, mandariinia, melonia, marjoja, ks. edellinen. Helppoa tarjota, helppo ostaa. Voi tietysti kysyä, että kuka tulee ravintolaan syömään omenoita? Pointti onkin siinä, että ostetaan vanhemmille lisää aikaa istua rauhassa ja syödä. 
Kiitos ja anteeksi.

Tämä ei ole sotkua, vaan sormiväritaidetta. Onnittelut isille! 

11 kommenttia:

 1. Tuossahan on selvästi isän muotokuva! Huulet, hampaat, leuka, posti näkyy... iskä on pyyhkäissyt vauhdikkaasti sormivärisillä käsillänsä kasvojansa.. :) Hieno!

  Ravintolasssa saa myös hyvän sotkun aikaan riisillä! :D

  Mukavaa joulun odotusta! :) Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "posti"... heh... oisko kuitenkin POSKI! :D

   Poista
  2. Tästähän voisi tulla musteläiskä-henkinen testi: mitä sinä näet kuvassa? :D

   Joo, riisi leviää ja tahmautuu tehokkaasti.

   Poista
 2. Meillä yleensä jo kelpaa aikuisten annokset sellaisenaan, niissä tulee vaan sitten hinta vastaan - tosin yleensä riittää sitten kolme annosta viidelle, jos ne ei ole ihan sellaista nouvelle cuisine -meininkiä. Pikkutaaperoille noi olisi kyllä mainioita vinkkejä, ne lastenlistat kun on yleensä just niitä ylisuolaisia nakkeja ja lihapullia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi meidänkin vaan kokeilla rohkeasti jotain muutakin kuin ranuja ja lihapullia. Ehkä niihin jämähtäminen on enimmäkseen mun syytä? Toki esikoinen niitä aina kärttää, mutta maailmassa on paljon muitakin vaihtoehtoja (ainakin teoriassa).

   Minäkin otin tällä kertaa yhden annoksen kahdelle tytölle, lisäksi saivat napsia alkupaloista (juustoa ja muuta ei-niin-vähäsuolaista).

   Poista
 3. Voitko paljastaa minkä ravintolan leikkinurkkaus on ureoitu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi. Onneksi siellä ei sentään ollut kokolattiamattoa tai muuta mattoa, vaan teoriassa jäljet oli helppo siivota.

   Poista
 4. Ihan totta, tosi hyvät vinkit ravintoloille. Eikä tosiaan pitäisi olla vaikeaa :)

  Meillä toimii parhaiten Ikean lihapullat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeassa myös pasta + kastike uppoaa aika hyvin. Harvoin vaan malttavat syödä, järkevä henkilö jäisi tietysti kauemmaksi leikkipaikasta, niin sinne ei tulisi niin kiire. :)

   Poista
 5. mie olen miettiny lasten kanssa ravintoloidessa ihan samaa. saakelin vaikeesti saatavilla normiruokaa tenaville. tai siis ylipäätään ruokaa joka maistuu. six me käydään ain raxissa..meidän nirppikset kun ei siellä sitä pitsaa syö vaan vetäävät lihapullia ja nakkeja ja loput onki salaattipöydän antimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ravintolassa syömisestä koko perheen kera on tullut enemmän hankala kuin kiva juttu. Ensin pitää miettiä, mihin aikaan päivästä jaksetaan käyttäytyä ja odottaa ruokaa, ja onko leikkipaikkaa ja syökö kukaan lopulta mitään jne.. Muutama sellainenkin keikka on ollut, että aikuiset päätyy hotkimaan kauhealla vauhdilla, kun desibelit nousee ja lelut leikkinurkassa lentää. Ei kiva sekään, kun ravintolaruoka on kallista. Toisaalta jos ei ikinä käy, niin ei sitä ikinä opitakaan maistamaan muuta ja olemaan ihmisiksi.

   Raxia voisikin joskus kokeilla, salaattipöytä on siellä jees.

   Take-awayta ollaan jonkun verran harrastettu viime aikoina. Tänne avattiin vihdoin viimein nepalilainen ravintola, sieltä saa hyvät setit kotiin. Esikoinen syö lähinnä naan-leipää, kuopukselle maistuu kaikki.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.