17.11.2013

Au naturel

Kävin kampaajalla ja lueskelin lehtiä, joita kampaajalla kuuluu lukea. Seiskan päättäväisesti ohitin, siitä tulee likainen olo ja ahdistunut mieli. Jossain lehdessä oli puolen sivun juttu ihan tavallisesta ranskattaresta. Tässä tavattoman kiehtovassa atikkelissa melkein 50-vuotias madame kertoi, kuinka hän pysyy sorjassa kunnossa (vaatekoko 36 totta kai) ja kuinka hän hoitaa ulkonäköään. Jutusta jäi mieleen kommentti, ettei hän koskaan ollut nähnyt omaa äitiään tai isoäitiään ilman meikkiä.

Ymmärrän, että monissa maissa ei nähdä omia vanhempiaan alasti, mutta miten ihmeessä on mahdollista, että äiti ehtii aina sutia ripsarit silmiin ja hiukset ojennukseen ennen kuin lapset herää? Olen antanut itseni ymmärtää, ettei ranskalaiseen lapsiperhe-elämään kuulu yöllä kiljuvat lapset tai ainakaan lasten palveleminen, mutta vaikka tarkasteltaisiinkin vain päiväsaikaa, niin silti: miten se tehdään? Ja miksi niin tehdään? Miksi ei voisi olla ok sellaisena kuin aamulla sattuu sängystä ylös ponkaisemaan?

Haluan kasvattaa omat lapseni niin, että he ymmärtävät tiettyjen tilaisuuksien pukeutumis- ja laittautumisodotukset, ja samalla ymmärtävät, ettei vaatteilla ja meikeillä ole oikeasti väliä, vaan hyväksyntä ja rakkaus liittyy muihin asioihin.

Kotiäitiaikoina haahuilin enimmäkseen leggareissa ja tukka pystyssä, suihkussa kävin joskus iltapäivällä, enkä välttämättä senkään jälkeen jaksanut suuremmin ehostautua. Työaamuina meikkaan ja pukeutumisessa pyrin välttämään villasukkia ja legginssejä. Jos lapset herättyään näkevät minut tällingissä, he tietävät, että kyseessä on päiväkotipäivä. Todennäköisesti lapset pitävät enemmän wanna-be-punkkari -lookin äidistä, siihen sisältyy lupaus vapaapäivästä.

Olen lukenut mainitun genren julkaisuista parisuhteista, joissa toinen tai molemmat osapuolet huolehtivat kovasti itsestään parisuhteen ylläpitämisen nimissä. Näissä suhteissa toisen näkeminen kotihousuissa tai ajamattomassa parrassa olisi suuri järkytys ja loukkaus. Ei tule varmaankaan suurena yllätyksenä, että minä en harrasta kovin usein moista huomaavaisuutta Miestä kohtaan.

Olisiko elämä ja parisuhde jotenkin erilaista, jos jaksaisi panostaa enemmän ulkonäköönsä?

Kuva täältä

9 kommenttia:

 1. :D

  Tietty on mahdollista, että elämä olisi erilaista, mutta koska asiasta on vaikea järjestää tieteellistä koetta, pitää vaan toimia kuten oikeaksi uskoo. Itse esimerkiksi pukeudun vain hyvin harvoin kotona leggareihin. Minulla on rumat verkkarit sitä varten.

  Uskon vakaasti siihen, että sitten kun laittaudun, mies ilahtuu muutoksesta kovin. Jos aina laittautuisin, eihän hän edes huomaisi!

  Mutta ei se taida olla totta, luulen, ettei hän huomaa vaikka miten puunaisin.

  VastaaPoista
 2. Mulla on nyt ollut muutama sellainen meno että on tullut puunattua. Ja voi vitsi miten kivalta sitä on sitten näyttänyt. Tullut ihan olo että pitäisi kyllä useammin. Vähän se peilikuva näytti oudolta ja sanoinkin miehelle että kato nyt miten oudolta näyttää kun on meikkiä. Mies totesi että no niin näyttää. Oishan tuo voinut jotain muutakin sanoa :D Meillä ei parisuhde paranisi mutta peilikuva kylläkin.

  VastaaPoista
 3. Joskus laittautuminen todellakin nostaa omaa mielialaa vaikkei muut sanoisi mitään, ja sehän on hyvä asia! :)

  Mitä taas tulee parisuhteen toisen puoliskon huomioimiseen, niin ehdottomasti pitäisi sanoa "Näytätpä kauniilta, kulta!" Onhan se olennainen osa diiliä. Jos toinen ei huomioi toisen tekemiä panostuksia, niin jollain aikavälillä innostus yrittää hiipuu.

  VastaaPoista
 4. voi jumankekka. meillä keskimmäinen katto miuta suuauki vierestä kun meikkasin. sit totes vaan, että nyt pesemään XD ei vissiinkään ollu hänen mieleensä jotta mama muutaman kerran vuodessa meikkaa :P

  VastaaPoista
 5. Kyllä vakka kantensa valitsee ja turaperse turaperseensä.

  Keskustelin aiheesta ukon kanssa (=vaihdettiin kaksi lausetta, Kurjat kuppilat oli menossa) ja hänen kantansa asiaan: "Eikö kotona saa olla sen näköinen kuin haluaa." Gotta love him.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, sekä sulta että mieheltä. Tykkään teistä molemmista! <3

   Poista
 6. Mulla on todella hyvä ystävä joka on muuten täysin älyllinen ja ymmärrettävä, mutta ei tässä ulkonäköasiassa. Hänen täytyy olla kokoajan tositosi laiha ja jopa heti synnytyksen jälkeen ensimmäinen asia puhelimessa soittaessaan mulle oli, että nyt pitää kilojen tippua. Kun vietettiin saunailtaa tämä istui SAUNASSA täydessä pakkelissa ja kävi sitten pesemässä meikit vessassa ja sutimassa uudet naamaan ennenkuin kukaan vain ehtii nähdä! Lisäksi hän saattaa nukkua meikit naamassa jotta aamulla jos esim. vaikka postimies soittaa ovikelloa niin ei vaan näe häntä ilman meikkiä! Enkä liioittele, olen todistanutkin kyseistä tapahtumaa... Mulle on mysteeri miten hän pitää sen meikin yön ajan hyvänä, koska jos minä nukkuisin pakkelit naamassa niin näyttäisin lähinnä batmanin jokerilta aamulla ja postimies pakenisi tulosuuntaansa aika pikaisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, postimiehen säikyttely Jokerina! Mä olen muutaman postimiehen järkyttänyt perusteellisesti, vaan oletan että nekin näkee kaikenlaista eikä ihan vähästä säikähdä.

   Jatkuvassa tällingissä eläminen tuntuu aika raskaalta, mutta mitäpä se toisaalta muille kuuluu. Kaikilla on oma paino ja oma look, missä tuntee olonsa hyväksi, eikä sitä muiden sanomiset muuta suuntaan tai toiseen.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.