8.11.2013

5:2 kokemuksia

Noin kuukausi sitten intoilin 5:2 -paastodieetistä. Nyt kun asiaan on kiinnittänyt huomiota, siitähän kirjoitetaan joka paikassa. Kauko Röyhkäkin on laihtunut 12 kg tällä menetelmällä, huhuh!

Itse olen soveltanut dieettiä kohtuullisen rennosti. Jollakin viikolla on ollut vain yksi vähemmän syömisen päivä. Useimmiten nk. paastopäivinä kaloreita on tullut reilusti enemmän kuin 500, veikkaisin että alle 1000 kuitenkin.

Hyvät uutiset

Meidän vaa'assa ei ole ollut toimivia pattereita noin puoleen vuoteen, joten kiloja ennen ja jälkeen en voi esitellä. Väitän kuitenkin, että toivotut pari kiloa on pudonnut. Menetelmä toimii minulle, myös näin helpotettuna versiona.

Varsinkin työpäivinä kevennettyä ruokaohjelmaa oli helppo noudattaa. Porkkanoiden pureskelu töissä ja kotona on jäänyt päälle. Ja kun en yrittänytkään pysyä 500 kalorissa, ei tuntunut olevan häiritsevästi nälkä.

Siltä väliltä

Tällä hetkellä on elämässä kohtuullisen paljon stressattavaa ja säälittävän vähän liikuntaa. Ruokahalu tuntuu vähentyneen, en tiedä johtuuko se em. asioista vai tästä dieettikokeilusta. Aamuisin minulla on nälkä, mutta ruoka ei oikein maistu. Syön jotain aamiaista aina, tuntuu kuitenkin että klo 9 on jo kiljuva nälkä (tavallisina ja paastopäivinä).

Jotain paastopäivinä selvästi tapahtui, vettä meni reippaasti normaalia enemmän ja silti tuntui olevan koko ajan jano. Välillä paastopäivinä tuli lihaskramppeja, tuntui että piti lisätä jotain suolaista lautaselle.

Oikein hektisenä päivänä tai sellaisen jälkeen ei tehnyt mieli enää venyä yhtään miettimällä syömistä ja rajoittamalla itseään. Toisaalta en myöskään ajautunut överi-ahmintaan, hyvä niin.

Huonot uutiset

Paastopäivä-välipäivä-paastopäivä -rytmi ei sopinut minulle. Jälkimmäisenä paastopäivänä tuli heikotusta jo iltapäivällä. Illalla pienellä kävelyllä huippasi. Parina muunakin paastopäivänä illalla halusin vaan mennä nukkumaan jo klo 21, koska ei ollut yhtään energiaa jäljellä. Tuntui, että 500 kaloria ei riitä minulle.

5:2 -mallissa on helppo päätyä pienen mittakaavan jojoiluun. Vaikka paastopäivän jälkeen ei yllättävää kyllä heti aamusta ollut kova nälkä, niin huomasin, että välillä tuli tankattua liiankin kanssa. Mistä tietysti päätyy plus-miinus-nolla -tilanteeseen tai jopa plussan puolelle.

Kuva täältä
Summa summarum

Koska tämä dieetti tosiaan tuntui toimivan hyvin, en voi jatkaa sitä. Olen ostanut niin paljon vaatteita tänä vuonna, että olisi katastrofi, jos ne kaikki kävisivät isoiksi. Olen hieman skeptinen tällä metodilla pudotettujen kilojen pysyvyyteen, joten yritän pysyä saavutetuissa mitoissa enkä tavoittele suurempaa pudotusta.

Aion jatkaa paria vähemmän syömisen päivää viikossa. Ehkä jotenkin niin, että jätän leipää ja herkkuja vähemmälle. Muuten normaalia, semi-terveellistä syömistä: aamiainen, lounas, välipala, iltaruoka ja iltapala. Iltaruoka usein korvautuu voileipäkasalla, vaikka pieni ruoka-annos tai salaatti olisi järkevämpi ratkaisu. Ja tietysti sopivasti pientä herkuttelua.

Tulipahan tätäkin vouhotusta kokeiltua!

8 kommenttia:

 1. No mutta olipa jännä kuulla, että se oikeasti toimii, vaikka vähän helpotettunakin! Hyvä pointti nuo uudet vaatteet. Ei parane laihtua liikaa. ;)
  Mulla tämä kiireinen elämä ja kova makeanhimo on huono yhdistelmä. Paino on tainnut jopa nousta nyt syksyllä. En ole uskaltanut käydä vaaassa.
  Kiitos raportista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii ainakin kuvittelun asteella, mutta sehän on näissä puuhissa jopa tärkeämpää kuin vaa'an lukemat. :D

   Tiede-lehdessä oli raflaava otsikko "laihdu nukkumalla" tms. Kun hyytyy ysin aikaan yöunille, niin illan herkuttelut ja mussutus jää väliin. Meillä nukutaan aina vaan vähän miten sattuu, niin usein kuukahdan ajoissa unille. Ja siis laihdun! ;)

   Poista
 2. Mun pitäis niin kokeilla tätä.... teoriatasolla kuulostaisi mulle sopivalta, mutta se into puuttuu vielä... kesän aikana kiloja putkahti takaisin saman verran kuin keväällä pudotin... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että marraskuu ei inspiroi pätkääkään tämän suuntaiseen toimintaan. Ehkä se on vaan geeneissä, kun haluaa syödä ja nukkua - mielellään kellon ympäri.

   Poista
 3. Kivahan näitä uusia vouhotuksia on kokeilla, hyviin tuloksiin olet päässyt! :)

  Tämä syksy ei ole tosiaan parasta aikaa tälle(kään) dietille, minua ainakin palelsi paastopäivinä ihan armottomasti. Ja selkeästi elimistö on vailla lisää vararavintoa lantion ympärille talvea varten.. Mutta tästä on hyvä jatkaa keväällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy sanoa, että marraskuu käy nyt luihin ja ytimiin päivä päivältä enemmän. Keväällä uudestaan!

   Poista
 4. "Koska tämä dieetti tosiaan tuntui toimivan hyvin, en voi jatkaa sitä. Olen ostanut niin paljon vaatteita tänä vuonna, että olisi katastrofi, jos ne kaikki kävisivät isoiksi."

  Sä oot jotenkin niin huikea tyyppi. Tykkään! Susta ja sun asenteesta!

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.