11.11.2013

Kukkia Birgitalle - ilohoitoa marraskuuhun

Marraskuu panee taas parastaan. Kuin musta aukko se vetää kaiken valon ja ilon puoleensa, ja jättää jäljelle hiekkaisia kurahousuja, märkiä kenkiä ja loputtoman päiväunien kaipuun. Juuri nyt kannattaa ehdottomasti lukea Siina Tiuraniemen kirja Kukka Birgitalle, paitsi jos välttämättä haluat velloa ankeudessa.

Kuva täältä
Kirjassa päähenkilö Miska päätyy salakuljettamaan etäiselle sukulaiselleen Birgitalle vanhainkotiin pilveä, ja seikkailu lähtee polveilemaan villisti eri suuntiin. Kirjoissa pidän erityisesti hyvistä yllätyksistä. Tässä kirjassa oli ensinnäkin mielettömän hauskaa, yllättävää ja raikasta kieltä, mitä oli ilahduttavaa lukea. Lisäksi itse tarina sai sekopäisiä käänteitä, ja kokonaisuus sai minut räjähtämään ääninauruun lukuisia kertoja - myös junassa. Terveiset vaan kanssamatkustajille, en ollut pöllyssä muusta kuin huikeasta tekstistä. Kepeä huumorikirja tämä ei kuitenkaan ole, vakavammat aiheet kuten vanhusten laitostuminen tai nuorten syrjäytyminen koskettivat. Kirjasta jäi valoisa olo ja mieli. Omani luin kirjaston valikoimista, joulupukki saa kunnian tuoda tämän kirjan eräälle merkittävälle henkilölle.

Siinalla on myös blogi, jonka jutut saa usein hymyn nousemaan kasvoille.

Kiitos Siina, tätä lisää!

5 kommenttia:

 1. Täytyypä laittaa tuo tilaukseen. Jos tämä lukuaika jatkuu vielä pitkäänkin... Kivaa maanantaita!

  VastaaPoista
 2. Meneepä kyllä muistilistalle! Harva kirja onnistuu naurattamaan ääneen :)

  VastaaPoista
 3. Juu, ei kun kirjastoon tilausta vetämään! Eikä ollut ainakaan cdon.comissa pahan hintainen kovakantiseksi kirjaksi.

  VastaaPoista
 4. Hee, minä sainkin tämän suoraan hyllystä parhaasta Joutsenon kirjastosta, ja luin melkein yhdeltä istumalta! Tykkäsin kovasti myös, kiitos vaan vinkistä. Oli virkistävä, toden totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkistävä, erittäin kuvaava sana! Kiva kun tykkäsit. Halit!

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.