24.4.2013

Rakas treenipäiväkirja

Mulla ei ole omatoimilenkeistä graafeja tai karttoja, koska mulla on köyhä puhelin ja ei ne ketään oikeasti kiinnosta. Kuvitusponit on söpöjä ja positiivisia, niistä saa voimaa.

Juoksenneltu kuitenkin on: 5-6 kilsan lenkkejä enimmäkseen hölkäten ja välillä kävellen pari, kolme kertaa viikossa. Nilkat ja polvet ovat kohtuullisen tyytymättömiä tähän uuteen elämään, ja seuraavat pari kertaa taidan käydä porskuttamassa uimahallissa.

Tänään oli valmennusta Petran ja Anne-Marikan johdolla. Hioimme taas juoksuasentoa koordinaatioharjoitusten merkeissä. Toisella jalalla polvennostojuoksua ja toisella takapuolipotkujuoksua, koordinoidu siinä sitten, damn! Lisäksi juostiin välillä oikein kovaa. En kaatunut, mikä oli yllättävää.

Yritän muistaa:

 • Nilkat koukussa, ei balleriinanilkkoja.
 • Lantio tiukkana aina vaan. 
 • Näkymätön Petran käsi kiskaisee tukasta pään ylvääseen ojennukseen, jos yrittää päätä roikottaa.
 • Juoksussa pitäisi käyttää tehokkaasti pakara- ja takareisilihaksia. Jotain tein oikein, kun niissä on outoja tuntemuksia. Erilaisia loikkimisharjoituksia kannattaisi tehdä omillakin lenkeillä.
 • Petra sanoi jo edellisellä kerralla, että on hyvä suunnitella lenkki etukäteen ja pitää suunnitelmasta kiinni. Mun jalat tahtoo tuoda mut aina kotiin viimeistään 45 minsan kohdalla, joten ensi kerraksi teen kartan. Uimahallia varten ei onneksi tartte Googlemapsia.

Koko Kuopion joukkuetta ei tulla Naisten Kympillä näkemään, yhden iltapäivän sijaan tapahtumaan täytyy panostaa matkoineen pari vuorokautta, mikä tuo omat haasteensa. Minä ja sisäinen ponini olemme toki ilmoittautuneet emmekä aio missata Helsingin retkeä mistään hinnasta. Kuopio Marathon järjestetään 7.9. Siellä on ohjelmassa myös 10 km, siitä ei saa kukaan pinnata (mikä tarkoittaa, että kesälläkin pitäisi juosta, gulp)!

Kuva täältä

Jos juoksujalkoja kutittaa, ja haluat lisää tietoa tekniikasta ja harjoittelusta, Kuopion Reipas järjestää kaikille avoimen juoksukoulun touko-kesäkuussa. Lisätietoja kliks. Muiden paikkakuntien juoksukouluja ja vinkkejä treenaamiseen löydät osoitteesta juoksukoulu.fi.


Sitten vaan Nygårdin Peten sanoin "Reeniä horot!" Hih, ai kauheeta! Kävin katsomassa illan päätteeksi Hedbergin ja Kivelän stand up shöytä. Sedillä oli tavattoman tuhmat jutut, se tarttuu.

8 kommenttia:

 1. Minä ja sisäinen glitterponini ajattelimme korskeasti vetäistä syksyllä puolimaratonin. Toisaalta, kuvittelimme samaa viime vuonna tähän aikaan.

  Kiva, että nähdään siellä Kympillä kuitenkin!

  Mää varasin kirjastosta Kirsi (Kirsti? Kirsikka?) Valastin Naisen juoksukirjan. Kerron sit, onko siitä iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitteiden pitää olla korkealla! Muutama meidän ryhmästä tähtää puolikkaalle syksyllä. Minä olen tässä kohtaa realisti treeni-innon ja toisaalta polvieni suhteen, joten toistaiseksi minä ja sateenkaariponini pidetään rima matalammalla. Voisimme oikeastaan kutsua sitä kavaletiksi, sehän on synonyymi matalalle esteelle.

   Joo, kerro kirja-arvio, kun olet lukenut.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa, pitäkää ponin kanssa vauhti tasaisena!! :)

  VastaaPoista
 3. Reipas olet! Kiitos taas linkistä! Mulle on tullut nyt kans joku päähänpinttymä, että juoksemaan pitäis päästä. Vielä en oo päässyt toteuttamaan, kiitos flunssan, mutta kyllä se pian tästä lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Ota sinä rauhallisesti, polvituntumasta päätellen mä en osannut ottaa... :/

   Poista
 4. Naisen juoksukirja on hyvä, paitsi siitä tulee sellanen olo että pitäis juosta viimeisillään raskaana ja varmaan vastasyntynyt vauva kantoliinassakin. Minä en ole vielä ottanut askeltakaan, vaikka asfaltit on olleet jo kauan sulat eikä raskauskilotkaan oikein riitä selitykseksi... Lapsi 1,5 v! Mutta meninpä kevätjumppaan! Piloxing tunnilla hikoilin enemmän kuin missään ikinä, ensi kerralla on zumbaa. Tuleepa vihdoin kokeiltua sitäkin, nyt kun se ei enää ole trendikästä voi meikäkin matalalla profiililla innostua... Hyviä juoksenteluja Jenninen, se on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piloxing, kaikkea sitä keksitään! :D

   Huh, eipä ois multa juoksentelut vauvamasun kanssa onnistuneet. Ekalla kierroksella ei ollut juuri supistuksia, paitsi jumpassa, joka jäikin aika nopeasti pois ohjelmasta. Toisella kerralla en edes yrittänyt pompahdella mahan kanssa.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.