11.4.2013

Ei tämä ihan katastrofi ole

...sanoi Petra, kun alkoi Kuopion Mutseja Naisten Kympille valmentaa ja näki ensimmäiset juoksusuorituksemme. Petra on valmentajamme Kuopion Reippaasta.

Kirmailimme aluksi urheilukentän päässä edestakaisin polvennostokävelyä, saksijuoksua ja vaikka mitä sellaista, mistä ei voinut ottaaa kuvia, koska a) nolottaisi ja b) hengästytti jo. Tavoitteena oli saada juoksuasento kuntoon, ja jatkossa muistammekin:

 • Pitää vatsa- ja selkälihakset tiukkana ja lantion jämäkkänä.
 • Huolehtia, että varpaat ja polvet liikkuvat samaan suuntaan. Kädet heilahtelevat 90 asteen kulmassa sinne samaan suuntaan, eivät vasemmalle tai oikealle. Ahterin ja lantion ei ole myöskään tarpeellista veivata sivusuunnassa.
 • Juoksennellaan enemmän päkiöiden varassa, ei jysäytetä joka askelta kantapäälle. Tämä vaatii ainakin multa harjoittelua ja vahvempia pohjelihaksia. Päkiäaskellusta voi treenata alkuun muutaman lyhtypylvään välin kerrallaan.
 • Juoksu sujuu kevyemmin, jos hartioita ei vedä korviin. Mikähän siinä onkin, että hartioita jännittämällä luulee selviytyvänsä asiasta kuin asiasta?
 • Askel rullaa ilmavasti, ei laahusteta (ennen kuin on aivan pakko). Asian sisäistämiseksi loikittiin pienien esteiden yli kuin ponit. Käynnistänkin täten mielikuvaharjoitukset teemalla Me - Little Pony.
Kuva täältä
Suositus on suoriutua lenkille 2-3 kertaa viikossa. Lenkkeilimme hetken yhdessä, ja oli muuten yllättävän vaikeaa lenkkeillä oikeasti hitaasti! Ehkä ensimmäistä kertaa ikinä pystyin oikeasti puhumaan hengästymättä ja hölköttelemään (lähes kävelyvauhtia) samaan aikaan. Venytelläkin pitäs, joojoo.

Oli tosi mukavaa tavata kaikki! Viime hetkillä mukaan oli saatu houkuteltua Sanna, jonka mielestä urheilu on homojen hommaa, mutta kun ei voi ilmankaan olla, niin koitetaan tätä. Hyvä meininki ja erittäin coolit aurinkolasit! Perustin päivän päätteeksi facebook-ryhmän, jonne kirjoittelemme endorfiinin höyryisiä terveisiä lenkeiltä ja kutsumme toisiamme kipittelemään. 

Näin mennään: ilmavasti ja lantio jämäkkänä kohti toukokuuta!

15 kommenttia:

 1. Pidän kovasti tästä Me Little Pony -mielikuvaharjoitteesta, aion lainata sitä omalle seuraavalle lenkilleni, joka on sittenkin huomenna eikä tänään, koska miksi tehdä tänään se, minkä huomennakin voi jättää tekemättä?

  Ei kun kylmää oikeesti sit juoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juokse vaan, huomenna voi sitten ottaa iisisti. :)

   Poista
 2. Vitsi, pitäisiköhän mun ruveta urheilemaan ihan vain päästäkseni tekemään mylittlepony -mielikuvaharjoituksia. Tältä suunnalta en ollut tajunnutkaan motivaatiota etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, ehkä tästä tulee maailmanlaajuinen naisten treenivillitys: Minä - Pieni Poni! :D

   Vaan kyllähän siitä juoksentelusta ja muustakin pienestä treenistä tulee hyvä olo. Jaksaa huomattavasti paremmin olla taas äiti, kun on saanut vähän happea ja omaa aikaa.

   Poista
 3. Huikeaa! Hyvä tytöt! Mie varasin jalkaterapeutille ajan, päkiä sökönä ja vaivaisenluuta tulossa, eli ei tässä pikkuponina kirmailla ihan vielä, vaikka asfaltit jo kutsuhuutoja huhuileekin. Tanssi loppuu ensi viikolla, mie aloitan sitten kävelyhölkällä palautella kahden vuoden takaista juoksukuntoa. Joutsenon kymppi pitää pystyä syksyyn mennessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku! Toivottavasti saat apua, tod.näk. määrää jotkut sikakalliit pohjalliset, jotka mullakin on, vaikka ei ne juuri auta. Kävelystä on hyvä aloittaa, niin ei mene loput paikat sököksi.

   Poista
 4. Päkiäjuoksu tuntuu muuten lievästi(oikeestaan aika paljon) pohkeissa tänään :D

  VastaaPoista
 5. Saapa nähdä, miten kankeasti tämä pikkuponi kampeutuu huomenna palauttavalle päkiäpompinnalle... Jos pohkeet vielä tästä kiristyvät, siirryn konttaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mulla on klassisesti toisena päivänä selvästi kipeämmät lihakset kuin eilen. Ei olla vielä konttaustasolla, mutta melkein!

   Poista
  2. Ihan sama! Tarttis vissiin ihan oikeasti saada itsensä tänään a) venyttelemään ja b) kävelemään. Mutta pitikö sen takatalven just nyt pamahtaa päälle, kun alkoi juuri olla tie sula?!

   Poista
 6. Jes, mahtavaa naiset!!! Ja sissiksenikin oli siis mukaan vääntäytynyt, hyvähyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oikein reippaana kirmaili meidän muiden kanssa! :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.