12.1.2013

Riviin järjesty!

Täti-ihminen raotti vaatekaappiensa ovia. Meillä tilanne on sama: Miehen paidat ovat säntillisissä pinoissa ja minun vaatekaappini hyrskyn myrskyn. Uskon, että miehet on intissä simputettu tuohon toimintatapaan. Tai ehkä syynä on se, että pinon päältä tai alta laitetaan paita päälle eikä soviteta kahdeksaa eri paitaa ja viskota niitä turhautumisen vallassa takaisin.

Keittiössä, missä ei ainakaan meillä ole mahdollista olla molemmille omia hyllyjä, on käsittämätöntä urputusta keskustelua aiheuttanut mausteiden säilytys. En enää muista, onko pussien hankkimisperinteen syynä aikaisempien keittiöiden tilanpuute vai nuukuus, useimmat mausteista löytyvät pusseista - eivät purkeistä. Miehen mielestä pussisekamelska on ollut kestämätön ja suorastaan tukahduttanut hänen intonsa laittaa ruokaa.


Itse en ole pitänyt tätä ongelmana, mutta lisäapua kattiloiden ääreen otan ilolla vastaan. Siispä monen vuoden ahdistuksen jälkeen saimme lopulta asian järjestykseen eniten käytettyjen mausteiden osalta.
Maustehylly: Ikea, petsattu itse. Maustepurkit: Ikea Droppar. Dymo-tarrakone: Joulupukki

PS. Tarroja on löytynyt jouluaaton jälkeen yllättävistä paikoista.


18 kommenttia:

 1. BRILJANTTI toi maustepurkkijuttu! Meilläkin on kaikki mausteet pusseissa. Saatanpa kopioida tuon teidän idean, jos keksin, mihin halvattuun ne purkit laittaisin. Tilaa ei juuri ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkit vie aika paljon enemmän tilaa. Jos niillä ei ole selkeää hyllytilaa, niin kohta saakin sitten urputtaa siitä, kun purkkien joukosta ei löydä haluamaansa. :)

   Ikean omissa esittelyjutskissa purkkeja on myös ollut vetolaatikoissa. Se jos mikä olisi näppärää, purkit ei pölyty.

   Poista
 2. Hieno järjestys!!! Nyt voitkin tyystin jättäytyä kokkauspuuhista, kun mies hoitaa jatkossa. Vai mites-se-meni? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin se menee! Mä heittäydyn keittiön sohvalle ja odottelen kutsua valmiiseen pöytään. In my dreams...

   Poista
 3. Mahtava idea ja hassu urputuksen aihe. Niitähän riittää joka perheessä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. En ole varma miten pitkälle tässä urputusasiassa haluan mennä, koska joskus olen saattanut itsekin urputtaa jostain universaalisti vähäpätöisestä asiasta. ;)

   Poista
 4. oikein hyvä järjestys. meillä suositaan myllymausteita. siis esim.santamarialla aika hyviä sekotuksia suoraan sellasissa täytettävissä myllyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä ensi kerralla katsella niitäkin.

   Poista
  2. Niistä tosin kannattaa usein tsekata suolapitoisuus, sitä on helposti kolmannes monissa valmissekoituksissa.

   Poista
 5. Oi näyttääpäs hienolta! :) Meillä on sama maustepussiprobleema, ja monesta muustakin keittiön järjestykseen liittyvästä asiasta ollaan vähän eri mieltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on keittiössä(kin) liian vähän säilytystilaa. Kaikki laatikot ja kaapit on täyteen ahdettuja ja sekaisin, kun ei jaksa joka kerta pelata tetristä, että saisi kaikki purkit, pussukat ja törpöt nätisti ojennukseen.

   Joulupukki toi uusia viinilaseja, jotka ovat nyt kauniisti keittiön kaappien päällä pahvilaatikoissaan, koska eivät mahdu minnekään... Milloinkahan jaksan alkaa oman elämäni professional organizeriksi? ;)

   Poista
 6. Kylläpä kelpaa nyt miehenkin kokata! :)

  VastaaPoista
 7. Auts..... ihan kateuden piston tunsin tuosta siististä järjestyksestä.
  Pitäsi varmaan tässä itse kunkin ottaa oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähäsen arveluttaa purnukoiden sijainti lieden yläpuolella, kohta ne ovat pölyn ja rasvan peitossa. Pusseista ei tarvinnut koskaan pyyhkiä pölyjä. ;)

   Poista
 8. Meillä ongelmana on juuri tuo maustehyllyn puuttuminen. Mausteet on kyllä purkeissa, mutta purkit keittiön kaapissa toinen toistensa takana. Eihän sieltä löydy mitään! Sitä paitsi nuo teidän purkit on huomattavasti stylemmät kuin kaupan valmiit purkit. Haluu kans!

  VastaaPoista
 9. Onko tuo tarrakone tosiaan nuin halpa?! Vautsi, pitää kyllä ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on hyvä kapistus. En kylläkään ole katsonut mitä lisäteippi maksaa, liekö tässä sama kuvio kuin sähköhammasharjoissa: itse vekotin ei maksa juuri mitään, mutta uudet harjat suurin piirtein yhtä paljon kuin itse sähköhammasharja. :/

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.