5.1.2013

Palkataan copywriter

Käytän säännöllisesti apteekkikosmetiikkaa ja jouluna sain pari uutta purtiloa. Itse tuotteet ovat pääosin hyviä. Niiden tuoteselosteet ja sloganit saavat minut kuitenkin hämilleni. Apteekin tuotteet ainakin teoriassa kilpailevat suurien kosmetiikkajättien kanssa. Panostus markkinointiin voisi auttaa kilpailuasetelmia. Farmaseuttitiimin mielestä raflaava laini ei välttämättä käyttäjän mielestä ole niin vakuuttava.

Antakaas niin kerron mitä tarkoitan.

Kuva täältä
Aqualan L on ollut suosikkini jo pitkään: hyvä kosteusvoide, voi käyttää silmämeikin poistoon ja rasvalla+pumpulilapulla saa putsattua sen älyttömän sitkeässä olevan mönjän vauvojen korvien takaa. Vai kylvetetäänkö meidän lapsia liian harvoin?


Aqualan L on kosmeettisesti miellyttävä kosteuttava perusvoide. 
Aqualan is a cosmetically attractive moisturazing basic cream. 

Aqualan L leviää helposti ja imeytyy nopeasti, onhan se miellyttävää. Millainen on kosmeettisesti epämiellyttävä tuote? Haisee pahalle, ei levity? Kosmeettisesti miellyttävä ei kuulu mun käsite- eikä sanavarastoon. Joskus suora käännös toiselle kielelle toimii, joskus ei.


Aqualan, edellistä rasvaisempi versio. Sopii hyvin mm. huulirasvaksi ja talvikuivalle iholle.

Sopii myös limakalvoalueille. 
Passar även för slämnhinneområden
Suits even lining areas

Ok, hyvä tietää. Ruotsinkielisestä käännöksestä en ole 100% varma, kummalta tuntuu. Ja englanninkielisestä versiosta tiedän, että en olisi ikimaailmassa kääntänyt sitä noilla sanoilla, jos oman työni ohessa Orionin siivoojana olisin joutunut käännöshommiin. No en ole oikeasti Orionilla töissä. Osakkeita omistan kyllä. 

Kuva täältä
Elivo puhdistusvaahto on uusi tuttavuus. Tykkään kovasti vaahdoista, tämä on ihanaa! Tuote ei kuivata ihoa, siitä plussaa. Minä en käytä puhdistusmaitoja tai silmämeikinpoistoaineita, haluan että puhdistusaine vie kaiken pois kerralla. Elivon kanssa joutuu joskus tekemään toisen pesukierroksen, koska ripsarit ei lähde ensiyrityksellä. Hyvä tuote kuitenkin, hinta vähän yli kympin.

Hypotuoksu - dekspantenoli ja aloe vera

Mulla ei ole mitään käsitystä, miltä hypo tai dekspantenoli tuoksuu. Itse puhdistusvaahto tuoksuu miedosti hyvältä eikä juurikaan pahalta.

Kuva täältä
Favora Gentle Cleansing Gel tuli lahjaksi. Käytän sen varmaan loppuun, en kuitenkaan itse ostaisi. Mainitsin jo vaahtointoni, tämä on nimensä mukaisesti geeliä, joka tuntuu siirtyilevän paikasta toiseen kasvoilla eikä mukaan lähde mitään. Ripsari vaatii aina toisen käsittelykerran. Sopinee geelifanille, joka ei käytä ripsiväriä.

Moisturising glycerol. 

Glyseroli on jäykkäjuoksuista väritöntä nestettä ja se kuuluu kolmearvoisiin alkoholeihin eli trioleihin, jotka sisältävät kolme alkoholi- eli hydroksyyliryhmää (-OH). Siitä käytetään myös nimiä glyseriini, 1,2,3-propaanitrioli ja 1,2,3-trihydroksipropaani. (Wikipedia)

Jätetään glyseroli sinne tuoteselosteen puolelle jooko? Ei erityisen myyvä one-liner. Kosteuttava glyseroli tuntuu myös jäävän kasvoille, en joka päivä käytä kasvovettä, tämän jälkeen aina.

Kuva täältä
Favora All Day Moisturizer for Face tuli myös lahjaksi. Oikein hyvä talvivoide. Kasvot jäävät melko kiiltäväksi, päivällä pakko laittaa puuteria, jos aikoo poistua ulko-ovesta. Käytän tätä aika usein yövoiteena.

Moisturising Aquaxyl

Kosteuttava mikä oli? Jotain tosi kosteuttavaa ja kiiltävää rasvassa on, selvästi.


Oletko sinä bongannut hauskoja (tai surullisia) tyrkkylauseita kosmetiikkapurkkien kyljestä?

4 kommenttia:

 1. Hih, hauskoja! Mutta samalla hyödyllinen postaus, olenkin aina miettinyt miten sen korvantausmöhnän saisi putsattua lapsilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo toimii ja neuvolastakin sitä on suositeltu. Varsinkin ihan pienille vauvoille tuntuu kertyvän puklua ja mitä lie korvien taakse, eikä herkkää ihoa haluaisi hangata saippualla. Perusvoiteella homma hoituu eikä sitä tarvitse enää erikseen huuhdella pois.

   Poista
 2. Todellakin olen..en vaan muista nyt mitään huippuhauskaa. Nää oli kyllä tsoi hyviä mitä sie listasit.

  VastaaPoista
 3. :D nää voiteet on mitä nää voiteet on.

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.