8.10.2013

Jääkaapissamme oli

Sitä saa, mitä ei tilaa. Täti-ihminen yllytti minua osallistumaan haasteeseen, jossa paljastetaan jääkaapin sisältö. Tätsy arveli, että saturaatiopiste näiden paljastusten kanssa olisi saavutettu, ja olen täysin samaa mieltä. Nyt on jo nähty niin monta jääkaapin ovea ja sisusta, että en voi tarjota mitään uutta tähän hullutukseen.

Jos jollain voisin erottautua, niin ehkä sillä, että meidän rosteri-pintaisessa jääkaapissa on sormenjälkiä enemmän kuin kenenkään muun ovessa. Lisäksi syksyn juhlaputken jäljiltä jääkaapissa on edelleen huomattava määrä nesteitä: tuore-, puolukka- ja pillimehuja, maitoa, limua, olutta holilla ja ilman, siideriä sekä avaamaton hanapakkaus Grüner Veltliner -valkkaria, jota voin muuten lämpimästi suositella.

Jääkaapin sijaan jaan katsauksen kompostiastiaan, joka kertoo omalla tavallaan totuuden viime päivien ruokaelämästä.


Kompostiin matkalla tänään: 
 • Viime viikon kermaisen kanapastan jämät
 • Banaanin- ja perunankuoria
 • Pari kuorittua perunaa, jotka jostain käsittämättömästä syystä eivät päätyneet makkarakeittoon vaan kompostiin. 
 • Makkarakeiton jämät, Touhukas ei syö keitettyä porkkanaa, palsternakkaa eikä lanttua. Makkara ja peruna menee. 
 • Leipiä, joita on hieman maisteltu, ja joiden levite on pyyhitty ruokapöytään ja naamaan.
 • Suodatinpussi ja kahvia.
 • Yksi nahistunut omena. 
 • Eilisen kävelylenkiltä sisään kannetut syksyn lehdet (ette kerro Touhukkaalle!)
Näin meillä. 

8 kommenttia:

 1. Mulla kiinnostaa hirveesti tällaset mitä kelläkin on jääkaapissa, ja mitä ihmiset syö jne! :D Joten mielenkiintoinen on tällainenkin komposti-otos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin on hauska vähän tirkistellä, tuntui kuitenkin että yhtäkkiä oli joka paikassa jääkaapit auki, niin meni jo vähän yli! :D

   Poista
 2. Heh, hienon uuden kulman olit keksinyt! Mietinkin, että seuraavana haastevuorossa on varmasti roskiskaappi. ;)

  VastaaPoista
 3. Noi syksyn lehdet. Mä olen aina kahden vaiheilla nakkaanko ne vain ovesta takaisin sinne mistä ovat tulleet vai pistänkö kompostiin. Sen sijaan leivät ja pastat meillä hoitaa koira, tuo kävelevä jätteenkäsittelylaitos. Mielellään se hoitaisi myös perunan, mutta sen vatsa on eri mieltä. Se ei sulata sitä edes kahden oksennuksen jälkeen. Koira ei kuitenkaan anna periksi vatsalle, eli perunat on pitänyt poistaa sen ruokalistalta yleisen viihtyvyyden nimissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä, vielä toiselta kierrokseltakin yrittää saada potut pysymään sisällä! :D Koira ois kyllä kätevä, ehkä robotti-imuri ois kuitenkin enemmän meidän juttu.

   Poista
 4. Kiva tämä jääkaappihaaste, ja hyvä uusi näkökulma siihen. Niin, meidänkin roskiksesta löytyy niitä syksyn lehtiä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet on kyllä tosi kauniita, vaan ei niitä ihan joka reissulta halua sisälle ainakaan kerryttää. Viime syksynä tehtiin pieni askartelu, ehkä nytkin voisi kerätä pienen otoksen kuivumaan.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.