12.10.2013

Helpot ja kivat kaverisynttärit

Kaverisynttärit ovat tänä syksynä ilmestyneet elämäämme - sekä vierailujen että emännöinnin merkeissä. Vaikka lapset eivät neljävuotiaina varsinaisia teemajuhlia kaipaa, sellaiset meillä Touhukkaalle oli. Teemasynttärit voi toteuttaa muutamalla eri tavalla: askartelemalla kaiken omin pikku kätösin, ostamalla tilpehöörin kaupasta tai valitsemalla lapselleen kummin, joka hoitaa homman puolestasi. Touhukkaan Oktonautti-synttärit järjestettiin viimeisen vaihtoehdon mukaan, mistä laiskana henkilönä olin hyvin kiitollinen. Vaikka kahvipöydässä ei ollut seitsemää sorttia tarjolla enkä todellakaan siivonnut ennen juhlia, tuntui että juhlasäätämiseen upposi puoli viikonloppua.


Touhukkaan kummi lahjoitti kupit, lautaset, servetit sekä hienon oktarialuksen ja -hahmoja. Pöytäliinakin oli, se kuitenkin tuntui a) mahdottomalta (Nauravainen+pöytäliina=ei) ja b) överiltä. Pöytäliina jää odottamaan seuraavia kekkereitä. Aikoinaan ylioppilaslahjaksi saamani kalakipot solahtivat kattaukseen kuin ahven kalakukkoon. 

Kummin party-pakettiin kuului myös syötävät muffinssikoristeet, check that out! Niiden lisäksi tarjoiluihin kuului poppareita, värikeksejä ja karkkia sekä coctail-henkisesti juusto-viinirypäle-kurkku -tikkuja. Aikuisille leivoin omenapiirakan. Täytekakkua meillä ei ollut ollenkaan, olen kyllästynyt syömään itse valtaosan ja heittämään loput pois. Juomaksi oli tuoremehua, limua tai maitoa, aikuisille kaffet. 


Ennen vieraiden tuloa vähän jännitti ja piti riehujumppatanssia. Vieraiden saavuttua käytiin pöytään. Juhlakalu söi poppareita ja värikeksejä, ei edes suostunut maistamaan merellistä muffinssia. Tyypillistä. Sitten leikkiä, jonka aikana puolet porukasta eristäytyi omiin leikkeihinsä ja loput haahuilivat jossain. Lapsivieraita oli kuusi, mikä oli täysin riittävä määrä. Ensin pähkäilin, että pitääkö kutsua kaikki päiväkotikaverit jne. Kutsuimme ne, ketkä Touhukas halusi, ja se oli hyvä näin. Ehkä myöhemmin täytyy miettiä konseptia uudestaan, jos synttärikutsuista tulee jonkinlainen kiusaamisen tai nokkimisen väline. 


Lopuksi oli ohjelmanumerona onkimista (mainitsinhan jo teeman). Saaliiksi tuli Pezin karkkiautomaattipaketti (lahjaidea plagioitu parin viikon takaisista kekkereistä). Ideaalimaailmassa olisin voinut keksiä jotain ekologisempaa tai kehittävämpää, lapsia moisten näkökulmien puute ei tuntunut vaivaavan.

Hauskat juhlat oli! Suuret kiitokset vielä rakkaalle kummille rekvisiitasta ja mahtaville vieraille juhlahumusta!

6 kommenttia:

 1. Onnea ihana neljävuotias!

  P.S. mikäli joku juhlavieraista ei tuonut tuota sankarin juhlamekkoa lahjaksi, voidaan todeta blogien väkevä vaikutus. Hihi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogien vaikutus MOT. Hame sentäs oli vanha, kun en jaksanut etsiä uutta. :)

   Poista
 2. Oi ihanat Oktonautti-bileet (vähänkö olis meidänkin pojat tykänneet!!) :) Onnea 4-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! eBaysta noita saa, jos oikein innostuu. ;)

   Poista
 3. Nuo on aivan mahtavat nuo syötävät muffinsikoristepäälliset!! Kade!! :D Pakko plagioida ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna palaa! :)

   Kun kävin pummaamassa naapurista omppuja piirakkaan, rouva vinkkasi myös sellaista, että muffinssin päälle laitetaan kermat ja strösselit, ja jokaisen vieraan muffariin laitetaan kynttilä, että kaikki saa puhaltaa. Ehkä 5 vee synttäreillä sitten, nyt ei uskallettu lähteä leikkimään tulella. ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.