28.8.2013

Nimikoinnista: vinkit ja arvonta

Mitä olisikaan äidin blogi ilman avautumista vaatteiden ja kenkien nimikoinnista? Teeskentelyä, sanon minä!

Strategiani nimikointiin on seuraavanlainen (ja lähes identtinen Emilian kanssa):

 • Nimilappuihin nimi mustekynällä. Ei suttaa. Haalistuu ajan kanssa, mikä ei ole huono asia. 
 • Huopikkaisiin ja tiettyihin kenkiin ihoteippiä ja nimi siihen. 
 • Villaisiin ja tavallisiin sukkiin, lapasiin sekä pesulaputtomiin asioihin silitettävä nimilappu.

Nimilaput molemmille tytöille olen tilannut Mine4Surelta. Nimilappuihin saa fontin, värin ja pienen kuvan valitsemalla oman ilmeen. Laput pysyvät tosi hyvin pesusta pesuun ja kovassa pidossa, myös villasukissa ja -lapasissa. Mine4Surelta nimilaput tulivat alle viikossa kotiin, ja hinta on kohtuullinen (60 tarraa 12,50 eur sis. postarit). Sillä lappumäärällä saa jo nimikoida aikamoisen pinon sukkia ja lapasia!Olin yhteydessä Mine4Suren Emmaan, ja sain Discovery Packin setin, missä oli jo tuttuja nimilappuja, kenkätarroja ja paljon erilaisia tarroja esim. eväsrasioihin, kyniin tai leluihin.


Olin hieman skeptinen kenkätarrojen suhteen. Parin viikon sudittelun jälkeen ne ovat edelleen siististi paikoillaan Touhukkaan lenkkareissa. Tosi kätevät! 

Hirmuisen ystävällinen Emma antoi yhden Discovery Packin arvottavaksi blogissani. Paketti sisältää siis silitettäviä nimilappuja, kenkätarroja ja eri kokoisia tarroja, yhteensä 50 nimilappua tai tarraa. (Näitä tarroja ei käsittääkseni ole tarkoitettu vaatteiden nimikointiin, vaan asioihin, jotka eivät ole menossa pesukoneeseen.)

Arvonnan säännöt: 
 • Jätä kommentti, yksi arpa per nimikointiahdistuksesta kärsivä lukija.
 • Anonyymit, jättäkää sähköpostiosoite, mistä voin voittajaa tavoitella.
 • Arvonta-aikaa on 7.9. saakka. 
Onnea arvontaan ja tsemppiä never ending nimikointihommaan! 

Kaikki kuvat Mine4Sure.


33 kommenttia:

 1. No jös, mukana ollaan! Omaan aihetta sivuavaan postaukseen tuli niin paljon kommentteja noista tarroista, että jotain tarroja tähän talouteen on nyt saatava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin sun postauksen, en taaskaan saanut kommentoitua. Täytyykin vielä käydä kurkkaamassa kommentoijien tarravinkit.

   Poista
 2. Erittäinkin ajankohtaista asiaa. Meillä iso osa vaatteista on nimikoitu ja hyvä niin, koska usein joutuu etsimään pojan vaatteita päiväkodista toisten lasten lokeroista. Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 3. Vallan mainio arvonta. Mukana! :)

  VastaaPoista
 4. Tuun heti tyrkylle. Pahin ahdistus on just päällänsä ja tämä on täysin uutta mulle muutenkin niin hukassahan tässä ollaan :D

  VastaaPoista
 5. Mä olen varmaan kauheen yksinkertainen ja laiska, koska kerholausen nimikointi tarve on vielä pientä ja olen nimikoinut permanent tussilla. Mutta jos joku lähettää mulle kasan tarroja, lupaan säilyttää niitä ainakin kaapissani :D! Toki mukana, arvonnassa!

  VastaaPoista
 6. No todellakin mukana! :) Nää tulis tarpeeseen, terv. nimim. Maailman laiskin nimikoija

  VastaaPoista
 7. Hephep mukana! Tuossa kun just kaivelin kellarista Kaksikon vanhoja kledjuja vauvalle niin huvitti kun siellä oli omien lasten nimien lisäksi muutamaa kummipoikaa ja sukulaislapsiakin, kaikki sillälailla kivasti allekkain kirjoitettuna ja aina edellinen yli sutattuna :D

  VastaaPoista
 8. no täähän passaa. mie kun en todellakaan jaksa ikinä nimikoida muuta kuin ulkovaatteet :D en edes niitä pipoja ja hanskoja vaan olen ohjeistanu pilttini ne säilyttämään päällysvaatteiden hihassa.mukana siis ehdottomasti!

  VastaaPoista
 9. Mukana :). Kaksi päiväkoti-ikäistä, nimikoitavaa riittää :)

  VastaaPoista
 10. Mukaan!
  nittakos@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kai se on pakko osallistua, kun esikoisen jumppanaru pitäisi nimikoida lapulla! Kaikkeen muuhun on kelvannut tähän saakka kangastussi (ei haalistu pesussa - hyvässä ja pahassa ;)).

  Eli kiitos, mukana kolmella arvalla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että nyt vasta sisäistin tuon ihoteippivinkin. No, pidetään lotto vedossa kuitenkin ja kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Jes! Ihoteipissä on loistava hinta-laatusuhde. Ei se ihan niin nättiä ole kuin painetut tarrat, silti kätevää. Ihoteipin voi poistaa ennen pesua, jos ei halua ottaa riskiä, tarra tukkii pesukoneen. Uusi tarrra ei maksa maltaita.

   Poista
 12. Mukana ehdottomasti :) Kaksi lasta ja nimikoitavaa riittää ;D

  VastaaPoista
 13. No noihan on juurikin samoja nimikointilappuja kuin mulla on tässä pöydällä (ja miksei ne ole vielä vaatteissa, kröhöm) - olisit vaan vienyt blogiyhteistyön seuraavalle asteelle ja pyytänyt sieltä jonkun vielä silittämään. :D Mutta osallistutaan, noi kenkätarrat houkuttaa mua kovasti, se ihoteippi suttaantuu kengässä niin nopeasti.

  Mä tein sen vedon, että niitä vaatteita joita ei riisuta päiväunien ajaksi (t-paidat, pikkarit ja sukat) en nimikoi. Ja esikoiselle olen nimikoinut vain ulkovaatteet, vaikka liikuntatunneillehan se vaihtaa vaatteet ja viimeksi niitä sitten etsiskeltiin jostain naulakon alta kotiin lähtiessä, että ehkä pitäisi vain kaivaa senkin laput esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain tänään vihdoin silitettyä laput läjään sukkia. Ei siinä oikeasti mennyt kuin vartti, mutta myönnettäköön, että joskus silittäminen tuntuu Valtavalta Työrupeamalta, vaikkei se sitä oikeasti ole.

   Minäkään en ole lähtenyt alushousuja nimikoimaan. Sukkiin (vain toiseen, en molempiin pareihin) laitan nimet ja myös villasukkiin.

   Poista
 14. Mukana arvonnassa! Nimikointiurakka alkaa vasta ensi syksynä mutta jes! - olenpahan kerrankin ajoissa liikkeellä :) Hanna

  VastaaPoista
 15. Varsin ajankohtainen juttu, kuopus aloittaa päiväkodin ensi kuussa! Eli mukana!

  VastaaPoista
 16. Mukana. Tulisi kyllä tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 17. Oi, tulisi kyllä tarrat tarpeeseen! 2 muksun vaatteet pitäisi nyt kerhoa varten nimikoida, ei vaan innosta :P auroranjavaavinaiti (at) luukku.com

  VastaaPoista
 18. Mukana arvonnassa. Lahjaksi menisivät läheiselleni, koska heillä olisi kyllä tarvetta. :)

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa, isä kun yleensä hakee pksta niin helpottaisi hänenkin arkea ;-)

  VastaaPoista
 20. Tää vois kans osallistua. Toimitustapaa voi varmaan ihmetellä sit, jos sattuu voittamaan. :)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi2/9/13 23:07

  Mukaan arvontaan!
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Anonyymi2/9/13 23:18

  Onpa mukava arvonta. Osallistun mielelläni.
  Hiisukas (hiisukas@gmail.com)

  VastaaPoista
 23. Anonyymi4/9/13 08:22

  Mukana! kiinnostaisi kokeilla noita tarroja, silityslaput ovat jääneet käyttämättä. t elinalintunen (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Osallistutaanpas tähän, jos vaikka pitääkin hankkia se oikea hoitopaikka!

  VastaaPoista
 25. Ajankohtaista ja ahdistavaa puuhaa. Ehkä valmiit lappuset helpottais tuskaa. Mukana arvonnassa siis :)

  VastaaPoista
 26. Voi, meidän pojalla on AINA vaatteet kadoksissa. Unohtaa näin syksyllä aina takit kouluun ja yleensä huomataan siinä vaiheessa, kun ei ole enää yhtään takkia aamulla laittaa päälle. ;)

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.