11.8.2013

A niin kuin arki

Viuh, sinne meni neljä viikkoa kesälomaa! Oli hirmuisen mukavaa: ystävien tapaamista, reissua, mökkeilyä ja uimarannalla hengailua. Välillä oli ihan tavallista ja jossain välissä varmaan vähän tylsääkin. En vastustele töihin palaamista, osittain Visa-laskusta johtuvista syistä ja osittain siksi, että työpaikalla tapahtuneet muutokset saattavat jollain aikavälillä tuoda vaihtelua minunkin työnkuvaani. Neljän päivän työviikko tuntuu hyvältä ajatukselta ainakin tässä vaiheessa.

Ehkä ensi kesänä pitemmän kaavan mukaan vesillä?
Haave Kuopio - Savonlinna sisävesiristeilystä ei toteutunut vielä. 
Tytöt ovat tutustuneet päiväkotiin noin viikon ajan. Päiväkoti on meille tuttu paikka. Siellä on aivan loistavat tilat: arviolta 300 m2 40-50 lapsen käytössä. Ryhmiä on neljä. Ainoa harmituksen aihe on, että meidän tytöt ulkoilevat todennäköisesti usein eri pihoilla. Touhukas tuskin pikkusiskoaan kaipailee, mutta Nauravaiselle tekisi hyvää nähdä siskoaan. Eiköhän treffit onnistu, kun henkilökuntaa muistuttaa välillä. Tyttöjen omahoitajat ovat meille uusia tuttavuuksia, vaikuttavat oikein ammattitaitoisilta ja kivoilta tyypeiltä.

Touhukas on sopeutunut jo nyt hyvin. Hän on erityisen innoissaan kerrossängyn yläsängyssä nukuttavista päiväunista ja Barbie-nukeista. Nauravainen ei ole ollut kovinkaan tyytyväinen tajuttuaan, että hänet todella hylätään päiväkotiin tuntikausiksi. Voi pientä. Luulen, että hän kiroilee taaperokielellä. Tuntuu aivan karmealta jättää selkä kaarella karjuva lapsi, mutta jospa hän tottuisi lähiviikkoina. (Sanokaa nyt, että tottuu.)

Olin hieman yliarvioinut oman ajan eli kun lapset ovat hoidossa ja mulla on käsittämättömän paljon aikaa. Kylläei ikkunoita ole vieläkään pesty, sen sijaan lorvittiin oman mummoni kanssa kaupoilla ja sushilounaalla, lueskelin kirjoja ja hinkkasin taas suihkuhuoneen lattiasaumauksia. En ole vielä valmis myöntämään, että valkoinen on huono väri saumalle.

Jossain sentään jaksetaan siivota ja kiillottaa lattioita. 
Viimeiselle viikonlopulle ohjelma muodostui ihan itsestään. Parisen vuotta hautunut vaatekaappihankinta otti harppauksen eteenpäin, kun kävimme sadepäivän iltapäivällä koko perhe Ikeassa. Sunnuntaina uudelle kierrokselle sain seuraksi omat vanhempani ja peräkärrin, ja loppupäivä menikin kohtuullisen vaativan kokoamisprojektin parissa Miehen ja ukin osalta, itse vastasin ruokatarjonnasta ja suunnittelupuolesta.

Hiio-hoi!
Erityisen levänneenä en töihin palaa, Nauravaisen tämän syksyn eka flunssa ja uudet hampaat ovat valvottaneet tehokkaasti viime aikoina, mutta tää on tätä. Arkee.

14 kommenttia:

 1. Hiiohoi arki! Eiköhän pärjätä :)!
  Ja tottuu ne, ihan varmasti. Olen kuullut ihanan vinkin, että kotiin päästyä kantsii omistaa vaikka vartti vaan lapsille halitteluun ja sit vasta muu hulina. Kuulostaa musta aika hyvälle kokeilulle varsinkin alussa :)! Halitsemit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo vinkki on hyvä, täytyy siihen oikein paneutua. Tuntuu, että monesti työ- ja päiväkotipäivän jälkeen kaikki on väsyneitä ja nälkäisiä, mutta pienistä halitteluista olisi varmasti hyvä aloittaa. Paitsi jos toinen osapuoli on päiväkodin jälkeen reilun tunnin niin kiukkuinen, ettei suostu yhtään syliin... :/

   Poista
 2. hiiohoi tosiaankin tsemppiä teidän uuteen arkeen. Meikäläinen vielä tssä kotihommissa hyväntovin, mutta täytyy myöntää, että ajatuksena hirvittää töihin paluu jo nyt XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Eläpä sinä vielä siitä huoli, kaikki aikanaan. :)

   Poista
 3. Kovin samanlaiset tunnelmat! 4 viikon loma, arki, eka flunssa. Näillä mennään. :)

  Uudet tuulet työrintamalla kuulostaa kivalta. Mulla taitaa olla vähän sama vika, tosin varmistunee lähipäivinä.

  Onneksi et pessyt ikkunoita! Mullakin ovat edelleen pesemättä. Samoin kaakelit ja saumat. Kuten myös viime talven villavaatteet. Huoh. ;)

  Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä että on joku muukin kotityölaiskimus! Villaosastolla olisi mullakin hommaa, kohtahan niitä taas tarvitaan. Hui! ;)

   Poista
 4. Oiei. Tsemppiä. Meillä alkaa huomenna. En ole vielä keksinyt mitä minä teen silloin, kun lapset on jätettävä ilman minua hoitoon. Kotiin en ainakaan tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ota kahvila Fanny toimistoksesi. :)

   Poista
 5. Totta kai tottuu. :) Ja äitikin tottuu. Ja onhan teillä tuo nelipäiväinen viikko. Siihen minäkin oikein ripustaudun... :D

  Ihanaa arkea teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa ja sujuvaa syksyä sinnekin!

   Poista
 6. Hyvää uuden arjen starttia teille!! Toivottavasti flunssat hellittää pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Vanhemman nokka vuotaa nyt, saapa nähdä jääkö se vaan tuhinaksi ja niistelyksi vai pidetäänkö kuumetta. Aika sähäkästi pöpöt lähtee kiertää kiertämään: päiväkoti on ollut parisen viikkoa auki ja puolet lapsista on räkätaudissa. :(

   Poista
 7. Samoin toivottelen hyvää arjen alkua teille! Meillä ei vielä ala päiväkoti- eikä työarki mutta jotain järjestystä ja rytmiä päiviin kuitenkin jo kaipailen. Ilmassa on syksyn tuntua ja se tuntuu ihan hyvälle. Sadepäivä tosin yllätti. Olen auttamattomasti niitä äitejä jotka katsoo ikkunasta ulos ja toteaa että ahaa, lapseltani puuttuu sadetakki. Sellainen saatiin onneksi jo iltapäivällä, ja aamupäivän puistoilusta selvittiin virityksillä ja vähillä kuuroilla. Neljän päivän työviikko helpottaisi varmasti arkea, ja kun ajattelen omaa töihinlähtöä sitten joskus niin sitä varten on ryhdistäydyttävä erityisesti ruuanlaiton saralla. Siihen suunnitelmallisuutta niin että kaapit on täytetty jo etukäteen ja ruokalistaa mietitty ennen kuin on se nälkä. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä kyllä oli sadekamppeita, mutta tajusin, että pikkusiskon kierrätyskurikset on niin reikäiset, että viikonloppuna yön pikkutunteina tilasin netistä uuden setin. Eivät tahdo kestää, kun hiekkaisella pihalla möyriivät.

   Ja hei tuo ruokasuunnittelu on hyvä pointti! Pitäisi tajuta tehdä jo viikonloppuna laatikkoa tai keittoa valmiiksi. Onneksi Saarioisten äitien eväät maistuu hyvin, niitä kerran pari viikossa tarjoillaan, jos kotiruokasektorilla on "haasteita". ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.