9.10.2014

Plain Rain - Plain Pain

Meidän tyttöjen rospuuttopukeutumisessa on tähän saakka vannottu vanhan liiton kurahousujen ja -rukkasten nimiin. Ne on helppo pesaista ja alla olevat vermeet säilyvät jota kuinkin puhtaina. Erityisesti kurarukkaset ovat kulutuskamaa, niistä ei paljoa siskolta siskolle jää - ainakaan jos ehjän rukkasen haluaisi antaa perintönä. Toisaalta kurarukkasia saa sopuhintaan, ja yksi pari per vuodenaika ei vie konkurssiin. 

Menin rikkomaan pyhän "Don't fix if it ain't broken" -kaavan ja tilaamaan monien suuresti hehkuttamat Ticketin Plain Rain with Fleece -asut tytöille. Matsku on ohutta tuulipukumaista kangasta, jonka pitäisi pitää sadetta kuristen veroisesti. Takin sisällä on on irroitettava fleecetakki. Housuissa on takamuksen kohdalla fleecekerros. Kiva idea.

Vähän jännitti, miten ohut materiaali kestää päiväkodin hiekkapihan leikkejä. Ja kuinkas sitten kävikään? 5-vuotiaan 3 viikon käytön ja 3 pesun jälkeen (40C lyhyt ohjelma) housujen lahje näyttää tältä: Ticketin asiakaspalvelun mukaan "Tämä on normaalia kulumista." eivätkä he aio vaihtaa housuja. Reklamaatio käsiteltiin rivakasti yhden työpäivän aikana, kiitokset siitä.

On makuasia, onko 50 euroa takista ja housuista paljon vai vähän. Minusta se on paljon housuista, jotka eivät pysy ehjänä 3 viikkoa. Tällä suorituksella mentiin kirkkaasti meidän perheen "Surkein lastenvaateostos ikinä" -listan kärkeen.

Meillä palataan kurislinjalle ja niissä ei lue Ticket.

23 kommenttia:

 1. Hei kiitos tästä postauksesta. Olin aikeissa ostaa kyseiset puvut meidän taaperoille heti tilipäivänä. Nyt voin hyvällä omalla tunnolla marssia lähimpään markettiin vaikka heti ja ostaa lopuilla rahoilla vaikka kukkia itselleni sitten tilipäivänä. .ei tule meidän vauhti viikareille luxusta ja muotia tänäkään vuonna. .ihan perus kura asuilla mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yksien housujen perusteella suositus on suunnata kurisostoksille. Takki on pätevän oloinen, 5 vee laittaa mielellään päälle.

   Poista
 2. Mä en ole koskaan ymmärtänyt sitä että jollakin ulkovaatteella yritetään korvata kurikset. Yksinkertaisesti ei ole olemassa sellaista joka kestäisi yhtä hyvin kuin kuriksen materiaali. Ehkä jotkut alle parivuotiaat ei saa noita lahkeita tuon näköiseksi mutta tasan kaikki isommat muksut saa. Jos saavat pihalla telmuta sillä lailla kun lapset tuppaa menemään. Paljon kivampi oikeasti iskeä päälle sellaista kampetta joka kestää sen kauden kun tarvii. Mä olen kanssa kuristen puolestapuhuja! Niin pöksyjen kuin hanskojenkin!

  50 housua lasten ulkohousuista on muuten aivan helvetin paljon! Vaikka kestäisivätkin pidempään kuin kolme viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö että on vähän mäntti olo, kun olen ollut täsmälleen samoilla linjoilla! Mutta tämä kokeilu vahvisti, että housuissa ja rukkasissa jatketaan kumilla. Meillä on yksi Ticketin perinteisempi kurapuku, ja se on kyllä tosi hyvä.

   50 eurolla sai siis myös takin, mutta nyt kun housuja ei märällä kelillä voi pitää, niin hukkaostokselta tuntuu.

   Poista
 3. Hei kiitos, mä muistan myös silmäilleeni noita joskus kiinnostuneena - mutta tiedänpä nyt jättää väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki hyvä, housut huonot. Ainakin aktiiviselle tyypille, joka touhuilee hiekkaisella pihalla useamman tunnin päivässä.

   Poista
 4. Normaalia kulumista, VMP. Tämänkin rahan oisit voinut sijoittaa esim. ravintolakäyntiin Hyvien Ystävien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijoitus meni lapsilisistä, omia rahojani aion sijoittaa neuvomallasi tavalla.

   Poista
 5. Auts! Jopa on vaatteet lyhytikäisiksi tarkoitettu jos tämä oli normaalia. Sais lukea lapussa varoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en suuresti rakasta vaatteiden ostamista, ärsyttävää taas lähteä kauppaan.

   Poista
 6. Suorat lahkeet on persiistä ylipäänsä, koska ne pitäis olla juuri täsmälleen sopivat, jotta ei kävisi noin - ja noin siis käy vahvemmallekin materiaalille, jos on lahkeessa yhtään kasvunvaraa. Meillä on plain raineja ollut vuorettomina ja pienemmässä koossa, jolloin on kummarit lahkeissa, ja ne on olleet hyvät lämpimän ajan sadekeleillä eikä olla niitä rikki saatu (meillä on siis ollut niitä reilu puolentusinaa pukua). Suorista lahkeista en tykkää jos ei ole kunnon säätöjä joten isompia meille ei taida enää tulla.

  VastaaPoista
 7. Samaa meinasin kuin Miima. Housut ovat olleet liian isot, liian pitkät. Kuka vaan saa kolmen viikon käytöllä housut tuon näköiseksi, jos ne laahaa maassa. Harmi sinänsä. Ticketin ulkoilu on ehdottomasti parasta!

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti Miima&Milla. Housut on olleet päiväkotikäytössä, enkä ole nähnyt niitä kunnolla leikkikäytössä.

   Höh ja pöh. Osaanpahan ensi kerralla katsoa, että kuminauhat on lahkeessa. En osannut ostovaiheessa sitä tarkistaa, kun tähän kokoon mennessä on aina kuulunut pakettiin.

   Poista
 8. Meilläkin on ollut näitä ja eihän ne nyt kurahousuja pese, missään suhteessa (fleecelliset kuravaatteet on sitten erikseen, meillä vannotaan niiden nimeen).
  Nuo suorat lahkeet tosiaan menee heti rikki, meillä on myös suoralahkeiset toppahousut kokeneet saman kohtalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lähinnä ollut fleecellisiä kurarukkasia, ja ne on hyviä!

   Poista
 9. Meillä on käynyt ihan samalla lailla lähes kaikkien suoralahkeisten ulkoiluhousujen kanssa, jos olen ostanut housuihin yhtään kasvuvaraa – riippumatta housujen merkistä tai hinnasta. Niinpä ostankin nykyjään 5 vee touhutenavalle vain housuja, joista löytyy kuminauhat lahkeensuusta. Näin samat housut menee yleensä syksyllä ja vielä seuraavana keväänäkin – jos vain housujen polvet säilyy ehjänä…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteiden kulutus alkaa olla tässä iässä muutenkin erilaista kuin ennen. Tuntuu, että sen huomaa myös kirppareilla: on vaikeaa löytää hyväkuntoisia vaatteita isommissa kokoluokissa.

   Poista
 10. Samaa mieltä, ei suoria lahkeita meillekään. Pari krt ostaessa unohtunut tuo ja nepä onkin olleet ne housut joita ei oo 3-5 käyttökerran jälkeen enää ehyinä näkynyt... Joten isommallakin katson et ne lahkeet ei ole suorat. Ticketin vk-vaatteista ei ole kokemusta, mutta meillä ei ole ollut yhtiäkään ns.oikeita kuravaatteita ikinä! Ja hyvin on kestäneet kaksi rymyilevää poikaa ja ihan lätäkötkin. Reimateckin plus hanskat kestää vettä ja kulutusta järjettömän hyvin ja sit näillä vedenkestävillä vk-vaatteilla on ihan menty. Kappahl ja Lindex, Reima ja Molo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vk-vaatteiden kohdalla lienee neuvona, että ne pitäisi pyyhkiä puhtaaksi käytön jälkeen. Onko sulla Nunju jotain vinkkiä tähän pyyhkimishommaan?

   Minua masentaa, kun tuntuu että vk-vaatteita en saa pyyhittyä ikinä kunnolla puhtaaksi, vaan ne näyttää likaiselta koko ajan paitsi pienen hetken pesukoneesta tulon jälkeen. Kurikset on helpompi pestä lavuaarissa pelkällä saippualla tai sienellä.

   Poista
  2. Mulla on ihan tuota varten vaatekaapin hyllyllä Lidl vauvanpeppu pyyhepkt :) Varmaan muutkin peppupyyhkeet käy, nuo on vaan "markkinoiden halvimmat" tjn ja tarpeeksi kosteat :D

   Poista
  3. No nythän sä vedit ässän hihasta! Täytyypä kokeilla.

   Lidlin meikinpoistoliinat on suosikkeja, lähinnä kasvoille siis. :D

   Poista
 11. Ja miten nuo rikkinäiset lahkeet haittaa käytettävyyttä? Lapsella kuitenkin varmasti mukavampi olo kevyissä ja hengittävissä vaatteissa kuin kumipuvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käytettävyys merkittävästi tuosta rikkoutumisesta kärsi, olet oikeassa. Itsellä vaan on mentaliteetti, että lapsella pitäisi olla suurin piirtein puhtaat ja ehjät vaatteet päällä. :)

   Täytyy koittaa korjata sellaisella tarrakangasjutulla.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.