17.10.2014

Erilainen työpäivä - vaihtelu virkistää

Työskentelen IT-alalla, eli olen "tietotyöläinen". Naurattaa tuo määritelmä, mutta jos totta puhutaan, niin työni on enemmän siellä pölyisen, kubiikkeleihin eristetyn nörttityön suunnalla kuin dynaamisen, start-up -henkisen istun-macin-kanssa-kahvilassa-koko-päivän päässä akselia.

Naputtelen työpäivät etupäässä läppäriä ja istuskelen palavereissa livenä tai Lyncin kautta. Välillä hyppään asiakkaiden luoda työpajassa. Periaatteessa mikään ei velvoita minua menemään joka päivä toimistolle, käytännössä useimmiten teen niin. Kahviloissa ei tietysti voi asiakkaiden luottamuksellisia asioita kailottaa, siinä pääsyy siihen, että menen usein toimistolle. Kotona työskentelen keskimäärin muutaman päivän kuussa, erityisesti jos pitää saada aikaan jotain keskittymistä vaativaa. Se toimii aika kivasti, paitsi jos kotona oleva sekamelska ahdistaa.

Tänään syysloma oli hiljentänyt kalenterin palavereilta. Aamu oli iisi - lapset jäivät isovanhempien hoivaan ja säntääminen päiväkotiin jäi väliin. Myöhästyin silti bussista ja kävelin puolisen tuntia raikkaassa syysaamussa keskustaan. Aamupäivän hengasin kahvilassa. Siirtyessäni kirjastoon ehdin sovittaa muutamia kenkiä. Kirjastolla lohikeittoa lounaaksi ja sekalaisten hommien nakuttelua.

Valo- ja kulttuurikylvyn tarjosi Kuopion kaupunginkirjasto
Sain hoidettua läjän sekalaisia hommia. Kahvilan ja kirjaston ergonomia ei ole paras mahdollinen, siitä viis. Kirjastolla on aivan upea valo! Päivän työtehtävät ovat olleet aikamoista silppua, niiden lomassa on ollut mukava vakoilla ihmisiä ja silmäillä kirjojen kansia ja vähän sisältöjäkin.

Pidä hunnustasi kiinni, Fatima! Ja muita tarinoita nyky-Egyptistä
Selevä pyy - Savon kansan sananparsia
Miten puhua kirjoista joita ei ole lukenut
Lentävä feminismi ja muita muistoja 70-luvulta
Suomalaisia nykytaiteilijoita lähikuvassa
Uforaportti 20
Naisena olemisen voima - kuinka voit löytää sen?

Tosi kiva työpäivä. Ei maailman tehokkain, mutta jos ette tienneet, niin ei aina tarvitse olla tehokas! Pakolliset hommat on hoidettu ja vähän päälle. Lisäksi on virkeä olo ja hyvä mieli, kun on saanut viettää päivän uusissa maisemissa.

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa huipputyöpäivältä! Nyt on viikonloppu alkanut ja se se vasta huippua on! Iloista mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Oli mukavaa lähteä viikonloppuun kun oli valmiiksi leppoisampi mieli.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hih! Toivoisin, että osaisin vielä paremmin tehdä töitä eikä tunteja. Jos saa päivän hommat tehtyä vähemmässä kuin 7,5 tunnissa, niin miksei sallisi itselleen pienen syrjähypyn kenkäkauppaan tai kirjan kansien väliin.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.