19.1.2014

Tiesitkö tämän konvehdeista?

Monet ovat tammikuun herkkulakossa ja eihän siinä mitään, tsemppii teille! Haluan kuitenkin kertoa varoittavan tarinan, jonka valossa kannattaa harkita asiaa.

Kuva täältä
Vuosi sitten meillä oli kamalasti suklaata. Olimme saaneet joululahjaksi suklaata. Olimme ostaneet joululahjaksi suklaata, jonka kuitenkin pidimme jostain syystä itse. Suklaata oli niin paljon, että Mieheni ehdotti, että säästetään yksi konvehtirasia pääsiäiseksi. Suklaata oli todellakin paljon, ja suostuin tähän päättömään ehdotukseen.

Vahingossa konvehtirasia sitten löytyi maaliskuussa hattuhyllyn perukoilta, oikein joulupaperiin käärittynä. Vaan tiedättekös mitä? Konvehdeilla on parasta ennen päiväys, ja ne eivät todellakaan parane hattuhyllysäilytyksessä. Harmaantuneiksi ja surulliseksi olivat konvehtimme muuttuneet. Syötyä ne tulivat, mutta ei tullut hyvä mieli, ei.

Kun kesällä ja syksyllä vouhkataan kauden antimista, niin muistapa tämä: konvehdit ovat kauden antimia, ja ne kannattaa nauttia kun paras satokausi on käsillä.

16 kommenttia:

 1. Tämä on muuten aivan totta! Monesti konvehdit ovat muuttuneet harmaiksi ja ankean makuisiksi jo hyvissä ajoin ennen parasta ennen päiväystä. Sääli... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan on ehkä hyväkin, ettei konvehteja ole kyllästetty säiläreillä, siitä kai harmaantuminen kertoo? En tiedä. Yksi rasia on meillä vielä jemmassa, täytyy käydä pian sen kimppuun!

   Poista
 2. Joo, täälläkin on törmätty samaan asiaan. Kannattaa siis syödä kaikki pois, hyvissä ajoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, harmittaa jos joutuu huonoja syömään! :D

   Poista
 3. Heh :D Mä en edes tykkää suklaasta, mutta jouluna tuli maisteltua (että olisko yhtään hyvänmakuista) - tavallisista konvehtirasioista ei hyviä löytynyt, mutta Twist-pussissa oli useampi hyvä (onneksi niitä ei ollut kuin se yksi pussi) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twistejä en olekaan kovin paljon maistellut, täytyypä ottaa joskus kokeiluun.

   Poista
 4. erittäin hyvä muistutus..taidankin tästä muistuttaa myös mein isäntää :D sekun aina yrittää miuta hillitä tuon suklaan syönnin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhommia isännällä, antaa palaa vaan! :D

   Poista
 5. :D Joulunvietto Belgiassa teki sen, että meinasi jäädä kauden antimia ylikin, sen verran runsasta oli tarjonta. Mutta kyllä urhoollisesti taisteltiin rasioista pohjat näkyviin.

  En tiedä, olisiko sitten kuitenkin tullut yliannostus, koska nyt mä olen pari päivää ollut syömättä suklaata. Ja tämä on siis ensimmäinen kerta - kymmeneen vuoteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi siis tulla oikeasti överit? :D Belgialainen suklaa on kyllä tuhtia kamaa, en ihmettele.

   Poista
 6. :D syötyä tuli silti :D.
  Minusta avattu suklaa menee pahanmakuiseksi jo ennen viimeistä, muuttuu voisen makuiseksi. En tiedä johtuuko se siitä että säilytän suklaan jääkaapissa (huonelämpöinen on minulle liian makeaa ja pitäähän sitä siis kansanterveyden nimissä kuitenkin jotenkin syödä!).
  Meillä ei tullut yhtään konvehtirasiaa lahjaksi, ihan huippua. Sai sitten itse ostaa alesta just oikeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkäs on niitä oikeita? Mulle ei jääkaappikylmä suklaa oikein uppoa. Tai no, kyllähän mä sitä siis syön, mutta en tykkää. :)

   Poista
 7. Ei mee meillä vanhaksi ikinä, paha kyllä syötyä tulee.. Mutta minäpä olenkin päättänyt tänä vuonna määrän sijasta herkuissa keskittyä laatuun&makuun ja päättänyt suosia juurikin sinun kuvasi kaltaisia käsintehtyjä suklaita, itse leipomista ja muutenkin lopettaa silmillä haluamisen... tosin onnistumisesta en mene takeeseen... Alkuvuosi on mennyt hyvin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsintehdyt suklaat on välillä aikamoisia yllätyksiä. Itse asiassa tykkään nykyään marsipaanitäytteisistä, osa taas tryffelitäytteisistä on liian äklöjä. Peruskonvehtirasian kanssa tietää mitä saa. Tietäs vaan mistä löytyisi se käsijarru, ettei tule övereitä!

   Poista
 8. Joo, niistä tulee sellaisia harmaa-valkoisia ja maku katoaa. Ihan blööh. Karmea pettymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasva kai siinä jotenkin muuttaa muotoaan, eikä todellakaan parempaan suuntaan.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.