6.1.2014

Pienen pieni vessaremppa

Kun muutettiin tähän taloon, todettiin, että käytössämme oleva vessa on rumahko, mutta siirrettiin sen uudistaminen "sitten joskus" -kategoriaan. Seinään jouduttiin yläkerran vessarempan vuoksi tekemään iso reikä, mikä sittemmin peitettiin ikkunankehysviritelmällä. Seinille laiteltiin hyllyjä ja joku sekalainen taulu peittämään entisiä ruuvinreikiä ja huonosti tasoitettuja levyjen saumoja.

Viime kesänä meidän täytyi uusia vessanpönttö, ja sen myötä vessan väsynyt look alkoi ärsyttää entisestään.

Mitään järkevää kokonaiskäsitystä kuvista ei saa, uskotte kuitenkin että ruma oli. Kuvat on otettu tilanteesta, kun uutta pönttöä asennetaan, siihen tuli kyllä reunus ja kansikin. Ja valaisimessa oli yleensä kupu, vaikka ruma oli sekin.Remppa-ajatuksia palloteltiin puolisen vuotta. Seiniä kaavailtiin päällystettäväksi mm. kaakelilla tai vanhoilla Aku Ankoilla. Lopulta päädyttiin Vallilan vinyylitapettiin seuraavista syistä:
 • Seinät olivat epätasaiset, emmekä nähneet talvisaikaan järkevänä / mahdollisena levyttää niitä uudestaan, koska sisällä ei ole tiloja käsitellä isoja levyjä. Hieman tavallista paksumpi tapetti antaa paljon anteeksi.
 • Vinyylitapetti kestää roiskeita ja pyyhkimistä (ainakin teoriassa).
 • On tiedossa, että lähitulevaisuudessa pöntön viereen täytyy tehdä reikä uudestaan viemäriputken vaihtamista varten. Tapetin kanssa saatiin toteutettua paikaltaan poistettavat ja palautettavat levyt.
 • Tapetti on kohtuullisen edullinen pintamateriaali, ja jos siihen kyllästyy, voi myöhemmin repiä tapetit ja levyt alas, ja keksiä jotain muuta. 

Kalusteita perheen kirpparihaukka Mies bongasi paikalliselta nettikirpparilta. Kosteiden tilojen kalusteiden hinnoittelu on minulle täysi mysteeri ja silmien pyörittelyn aihe. Seinäkaappi, valolippa ja peili olisivat uutena maksaneet lähemmäksi tonnin, nyt ne lähtivät alle satkulla täysin uutta vastaavassa kunnossa.


Allaskaappi on tavallinen puinen lipasto, jonka kannen DIY-ässä Mies lakkasi venelakalla ja sisältä sahasi ja porasi reitit lavuaarin putkille. Ha, eipäs ole kellään muulla yhtä hienoa!Lavuaari on Ikea, pönttö Svedbergs, vesihana Oras (em. hankittiin uutena). Ja ennen kuin lähdette tekemään päätelmiä hammasharjojen lukumäärästä, paljastettakoon, että minä pesen legoni toisaalla.Kun muuten nuukaillaan monissa remppahankinnoissa, niin on pakko mainostaa, että panostettiin vessanpöntön kanteen, jossa on hidasteleva sarana. Meidän perheessä ei siis pysty paiskaamaan pöntön kantta kiinni, vaikka kuinka harmittaisi. Erittäin mahtava lisävaruste, suosittelen.

Valokuvaustaitoni eivät riittäneet sävyjen säätöön, alla olevassa kuvassa tapetti on suurin piirtein sellainen kuin livenä.Kuitteja en jaksa kaivella, jonkun verran alle tonnilla selvittiin tästä kasvojenkohotuksesta (sis. kaiken, myös tapetointiguru-isälleni tarjotun pitsan ja pullakahvit, joita en aio verottajalle ilmoittaa).

Hyvä huussi tuli.

14 kommenttia:

 1. tuli hyvä,kiva,mahtava! mie tuollasta tapettia haaveilen mein makkariin vaan velä vaatii pientä koulutusta tuo miun ukko kultani ennen kun saan tahtoni läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti tuostakin hetki neuvotella, ollaan kuitenkin tyytyväisiä lopputulokseen. ;)

   Poista
 2. Hieno tuli! Ja mahtava idea tuo kaapin tuunaus - ei olisi tullut mieleenkään, että vessaan voi hankkia muualta kuin kuvastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun aikaa kesti, että nettikirpparilla tuli oikeilla mitoilla varustettu vastaan. Tosi hyvä sitä tuli, kannatti odottaa!

   Poista
 3. No vau, hieno tuli tosiaan ja persoonalliset ratkaisut - tykkään! Mutta tuollaisista hidastelevista pönttösaranoista en olekaan ennen kuullut... Tuplavau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita saranoita on myös mm. vaatekaappeihin. Kaikkea ne insinöörit keksii! :D

   Poista
 4. Hei, hyvä tuli! Mahtavaa, kun saa tuollaisen urakan hoidettua!

  Minäkin pääsen vähitellen takaisin blogien kimppuun online, jee!
  Hyvää vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Urakalta se tuntui, vaikkei mikään massiivinen kylppäriremppa ollutkaan.

   Poista
 5. Hyvä tuli, erityishieno tuo tapetti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se oli kiva löytö. Yllättävän paljon vinyylitapettteja oli tarjolla, kun sillä silmällä valikoimia tutkaili. Kivat oli tosin harvassa, mikä helpotti valintaa. :D

   Poista
 6. Tosi kiva! Haa, saadaanko matkia yläkertaan, sitten joskus kun sen aika koittaa? Ihanat sekä tapetti että allaskaappi. Onnittelut remppatiimille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna palaa! Tapettia on neljää eri sävyä. Oltas oikeastaan haluttu vähän värikkäämpi versio, mutta ei uskallettu sokkona ostaa. Muutamasta oli näyterullat tarjolla, niin otettiin varman päälle.

   Poista
 7. Kaunis ja omaperäinen vessa! :) Kiva blogi muutenkin, jään lukijaksi! -Elisa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! Lämpimästi tervetuloa! :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.