25.1.2014

Talvisella retkellä (mieleni pahoitin)

Käytiin yksinumeroisten pakkaslukemisen kunniaksi koko perheen voimin retkellä. Pakattiin reppuun kaakaot ja polttopuut sekä lapset rattikelkkaan. Karautettiin läheisen saaren laavulle.

Meitä edeltävät vieraat olivat viettäneet nuotiopiiriä erilaisissa merkeissä. Polttopuita oli laavun vieressä kokonainen varastollinen. Ne pitää itse pieniä, sitä varten on kirves. Polttopuiden pilkkominen on tavallaan tylsää. Paljon miehekkäämpää on hakata kirveellä infotaulu päreiksi ja panna huussin ovi ja puolet seinistä säpäleiksi. Kun kerran on kirves kädessä, niin pari puuta voi kaataa samaan hintaan. Ja lopulta kun on pilkottu niitä polttopuitakin, niin niitä on jännittävää viskellä ympäriinsä. Toivottavasti osui jota kuta seurueen ääliötä päähän.

Mykistyin moisesta päättömästä ilkivallasta. Mikä siinä on se juttu? Mistä saa kicksit, kun hakkaa kirveellä penkkejä tai polttaa leikkipuiston katoksen? Saako siinä vapauttaa aggressioitaan? Onko kyse itsensä toteuttamisesta? Saako pisteitä kavereilta, kun on niin uskalias ja reipas? Kukaan tuskin yksinään käy vandalisoimassa julkisin varoin pystytettyjä paikkoja.

Kuva täältä

Meillä oli kiva reissu. Silti jäi surullinen mieli. Saakelin urpot! :(

16 kommenttia:

 1. Prkle! Kyllä ottaa aivoon, kun kaikki pitää tuhota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, en ollenkaan ymmärrä mistä moinen tuhoamisvimma tulee.

   Poista
 2. Eikä, kyllä toisten vain pitää olla idiootteja. Tässä meidän lähellä ollut kota puolestaan paloi muutama vuosi sitten Uutena Vuotena ja jäljet johtivat sylttytehtaalle. On tuo tuollainen ihan älytöntä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Minusta on kohtuutonta, että muutama mäntti pilaa monien muiden ihmisten ilon. Puhumattakaan monien tuhansien eurojen korjauskustannuksista, jotka veronmaksajien pussista menevät. Jos menevät - joskushan käy niin, ettei korvaavia rakennelmia enää tehdä.

   Mies ehdotti, että riistakamera pitäisi laittaa kuvaamaan paikan käyttöä, ja se voisi olla hyvä idea. Kuopion uusiin leikkipuistoihin on laitettu kameravalvonta, mikä on huomattavasti vähentänyt ilkivaltaa. Tavallaan surullista, että kyttääminen on ainoa keino yrittää varmistaa, että paikat pysyy kunnossa.

   Poista
 3. Huhhuh, törkeää!!!
  Mutta ihana retki, vauuu :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa matkasta karautettiin autolla jäätietä pitkin, nyt pääsee helposti uusiin maisemiin. :)

   Poista
 4. Pahoitin minäkin mieleni eilen Ilta-Sanomien nettisivuilla. Jotkut vatipäät olivat ottaneet ja sabotoineet päiväkodin pihaa. Lasten leikkipaikalle oli jätetty vaahtokarkkeja, joissa sisällä lasinsiruja. Lisäksi kiipeilytelineiden kaiteista oli otettu ruuvit pois ja jätetty paikalleen hämäämään leikkijää. Saunan taakse moiset. Toivottavasti jäävät kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti, WTF???? Toivottavasti jäisivät kiinni. Tapon yritys tulee ensimmäisenä mieleen.

   Mistä tää välinpitämättömyys tulee? Pelottavaa.

   Poista
 5. Eihän noista tapauksista voi oikein edes välinpitämättömyytenä puhua, ihan puhdasta ilkeyttä on. Miksi pitää olla toisille ihan erikseen ikävä, sitä en ymmärrä. Sitä, että lapsille pitää olla erikseen ikävä, ymmärrän vielä vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä voi ymmärtää ollenkaan. Tai että eläimille tehdään julmia ansoja.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Joo, tosi pöljää. Ja ilmeisesti aika yleistäkin. Säälittää tyypit, jotka ylläpitää noita paikkoja, kun joutuvat siivoilemaan muiden sotkut. Olen kallistumassa sille kannalle, että ilkivallasta pitäisi määrätä jonkinlaista yhteiskuntapalvelua, mielellään toisten sotkujen ja tuhojen siivoamista.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Oletko sinä reissuillasi törmännyt paljon moiseen? Vai osataanko siellä päin olla ihmisiksi? :)

   Poista
 8. Voi elämä mitä urpoja! Muuten kyllä mukavan kuuloinen reissu ollut teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkeily on aina mukavaa, varsinkin kun on eväät. :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.