7.1.2014

Kurkistus tyttöjen huoneeseen (ja kaappiin)

Tyttöjen huone on talon vanha ruokailuhuone. Lattiapinta-alaa on kymmenisen neliötä ja malliltaan huone on kapea. Kun huoneessa majaili yksi tyttö ja yhden tytön vaatteet, Miehen isän vanha lipasto hoiti vaatesäilytystehtävänsä moitteetta.Sittemmin lipastoon piti ahtaa kahden tytöt vaatteet. Päälle kertyi keskimäärin parin viikon puhtaat pyykit, koska niiden viikkaus ja ahtaminen laatikoihin ei motivoinut eikä ylipäätänsä onnistunut. Kaapin löytäminen osoittautui jälleen kerran tehtäväksi, jonka parissa hujahti vuosi ja toinenkin. Lastulevykalusteita olemme yrittäneet välttää, ja sillä tiellä koitimme sitkeästi pystyä. 

Huoneessa kävi tarjolla yksi todella kaunis vintage-henkinen puukaappi, joka jouduttiin laittamaan saman tien kiertoon. Kaappien default syvyys 60 cm on liikaa tähän tilaan. Joitakin yksittäisiä ei-niin-syviä vanhoja kaappeja bongattiin, investointi jugend-kaappiin tuntui riskaabelilta tietyistä historiallisista syistä.

Lopulta 35 cm syvä kaappi löytyi Ikean Pax-sarjasta. Minulla oli kys. sarjan kaappi eräässä asunnossani, ja pidin kaapista ja Ikean tarviketarjonnasta kovasti. Ilmeisesti Paxien materiaalia on heikennetty matkan varrella, Mies narisi surkeista matskuista kasaamisvaiheessa. Muuttoa tämä kaappi ei kestäisi, toivotaan että kestää kasassa muuten. Ovet ovat kieltämättä heppoiset, toisaalta ne voi vaihtaa kun varhaisiän graffiti-inspiraatio laantuu. 

Näin syksyllä erästä ystävääni, ja kuulumisten tiedusteluun vastasin "Saatiin vihdoin kaappi, mahtavaa!" Jonkun mielestä ehkä urpo vastaus. Perheen pyykkivastaavana arvostan suuresti sitä, että puhtaat vaatteet a) mahtuu kaappiin ja b) sieltä on mahdollista myös löytää jotain päälle pantavaa, joten ymmärtänette, että tämä on mullistanut elämäni. Arkisen pyörityksen lisäksi kaapissa on tilaa jemmailla toistaiseksi hieman isoja vaatteita ja viskellä pieneksi käyneitä ylähyllylle odottamaan kyytiä vintille. Kulmaosaan mahtuu ihanan paljon kamaa, mm. joulukuusen tieltä kerätyt pehmolelut. Ritiläkorit eivät liu'u kovin mallikkaasti, en jaksanut palauttaa, kun tuli ruuvattua kiskot paikalleen. Kankaiset korit ovat toimineet erinomaisen hyvin. 


Kaappi näyttää massiiviselta lipastoon verrattuna, vaan se ei haittaa, koska säilytystilaa on mukavasti. Kyllähän viralliset P-pallot olla pitää! Meidän ei tosin ole Paulin, vaan Prismasta. Sängyt on tarkoitus korvata kerrossängyllä. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, tämä ei tule tapahtumaan kuukaudessa eikä kahdessa. Perheessä on päällä jatkuva valmistautuminen Vatuloinnin MM-kisoihin. Rakkaan ystävän lippuviirit ja trendikäs keltainen tapetti jo vuodesta 2011. Mielestäni tapetti on maailman hienoin. Touhukas kyselee, milloin se vaihdetaan. Muumitapetti pitäisi kuulemma olla. Kuolleen ruumiini yli, sanon minä! Tärkeimmät makuuhuoneen asiat. Oikeastaan vain valkealla pupulla on merkitystä, osana iltatoimia on viskata toinen pupu ja Titi (aka Hello Kitty, piilossa) nurkkaan.

14 kommenttia:

 1. Lintutapetti On hieno! :) Ja kivalta näyttää huone muutenkin! Kyllä hyvät säilytystilat vaan on iso asia, joten onnittelut uudesta tilavasta kaapista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä tietysti tulee mieleen, että voisi keskittyä tavaran vähentämiseen eikä säilytystilan pohtimiseen / järjestelyyn, mutta hyvä näin.

   Poista
 2. Anonyymi7/1/14 13:45

  Mä bongasin kans heti ensimmäisenä tuon hienon tapetin, jollaista en itse ikinä uskaltaisi valita mihinkään tilaan mutta jota toisen seinällä on turvallista ihastella. Todella nätti! Meillä myös lapsen vaatesäilytys tuottaa harmaita hiuksia (ihan konkreettisestikin, kertoi kampaaja!). Vielä ne menee jotenkin, kun ne on niin pieniä ja melko vähän, mutta entäs sitten kun alkaa olla ripustimia tarvitsevia asuja ja miljoona vaatekertaa kun päiväkotirumba pyörähtää...Vanhassa talossa joutuu vaan aina tinkimään jostakin. Näillä keleillä tosin uutta vaatekaappiakin mieluummin ottaisin kunnollisen kuraeteisen niin koiralle kuin taaperollekin! Makee oli teidän uusi vessakin! Miehesi on tosi taitava ja kekseliäs, kun noilla hinnoilla löysi teille kalusteet. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks, harmaita! :D Vaan tyylikkäitähän ne on.

   Kuraeteinen olisi todellakin mahtava juttu! Nyt on vaan eteinen ja kuraa joka paikassa.

   Nettikirpparijahti vaatii tosi paljon aikaa, tuntuu että parhaat katoaa alle vartissa. Mä en jaksa säännöllisesti kirppareita vahtia, huvinsa kullakin. ;)

   Poista
 3. Kaunis huone. Tapetti on kyllä todella erityinen ja tuo huoneelle rohkean ja raikkaan ilmeen :)

  Meillä uusittiin pari vuotta sitten kaikki kaapistot ja ilman sen kummempiä keskusteluja päädyttiin Ikean Pax-kaapistoihin. Tytön huoneeseen tuli kaapisto kolmella ovella ja kahteen muuhun huoneeseen yhtä leveät kaapistot liukuovilla. Ollaan oltu tyytyväisiä kyllä. Tosin meidän kaapistojen kokoajat olivat kans sitä mieltä, ettei kaapistoja ollut maailman mukavin koota. Tukevilta silti vaikuttavat! Meillä oli kans harkinnassa kulmakaappi, mutta olisi ollut vähän liian massiivinen, kun meillä kaikki huoneet ovat suht pienet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulma vie kieltämättä tilaa, toisaalta sinne saa sitten ängättyäkin kaikenlaista.

   Tapetista vielä, että överit tulisi ilman puolipanelointia. Kun panelointi sattui paikallaan olemaan, niin päätettiin se pitää ja maalata. Listoihin löytyi maali jostain alelaarista (yllätys). Kombosta tuli mun mielestä raikas ja valoisa.

   Poista
 4. Iiihana tapetti! Mulla ois pakkomielle saada meidän ruokailuhuoneeseen keltainen tapetti. Saas nähdä koska sitä pääsisi sen kimppuun..nyt voi vaan haaveilla ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettihaaveiluiden kanssa tulee helposti hulluksi, vaihtoehtoja on vaan yksinkertaisesti liikaa.

   Oletko fiilistellyt Seinäruusun sivuilla?

   Poista
 5. Ihana tapetti, ei tuota voi millään Muumeilla piilottaa (ja sen kun vielä lapsetkin ymmärtäis!) :) Meillä on myös vaatekaappiropleemaa. Meillä on makuuhuoneissa vino katto ja pitäis saada kaapit justiinsa sinne vinolle seinälle. Siellä on kyllä olemassa vanhat, mutta ne ei oo oikein toimivat ja lisätilalle on aina tarvetta (ja pakko mainita ääneen, että ne on myös rumat). Taitaa olla tiedossa hommia jollekin osaavalle puusepälle, ku sellaisen vaan jostain bongais...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuseppävaihtoehtoa olisi kyllä mielenkiintoista kysellä. Voisin maksaa reilustikin ekstraa, jos saisin just mittatilauksena tehdyt, puiset kaapit. Meillä on uusintatarve erään toisen huoneen kaapeissa, sinne on vähän mietitty puusepän tarjouksen pyytämistä.

   Poista
  2. Jos pyydätte ja päädytte teettämään, niin kerro täällä miten homma eteni ja mitä tykkäsitte! :)

   Poista
 6. Lintutapetti on kyllä ihana! Ja isot (vaate)kaapit pyykivastaavan unelma.

  Mua naurattaa joka kerta kun bongaan blogeista vatulointi-sanan. Se on sanana niin kuvaava, ja "sattumalta" yleistynyt perheblogeissa sen jälkeen, kun Project Maman Katja sitä syksyllä käytti kirjoituksessaan. Itse käytän sanaa estoitta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, "vatulointi" on kuulunut sanavarastooni noin yläasteelta asti. Harvoin sitä tosin tulee käytettyä kirjoitetussa kielessä. Se on vähän samanlainen kuin "miihailla", hauska sana, josta kuitenkin tulee voimakkaasti yläaste mieleen! :D

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.