23.10.2012

Puolukkakakku

Vuoden mutsissa Satu antoi muutaman vinkin jääkaapin synttärisankareiden käyttämiseen. Tässä samaan teemaan kakku, jonne voi piilottaa puolukkasurvoksen jämät. En tiedä minkälainen kemiallinen reaktio siinä tapahtuu, mutta silmät sirriin vetävä puolukan happamuus muuttuu kakussa mehevyydeksi. Nams! Puolukan sijaan voi käyttää torttukarkeloista jäänyttä luumumarmeladia tai melkeinpä mitä vaan hilloasiaa.

Puolukkakakku

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 tl soodaa
1 tl neilikkaa ja 2 tl inkivääriä (tai 2 tl piparkakkumaustetta)
2 tl kanelia
100 g margariinia sulatettuna
3 dl maitoa
1 muna
1,5 dl puolukkasurvosta.

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu rasva, maito, muna, ja puolukkasurvos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauheella jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.

Resepti: Hyvä kokki / WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.