5.10.2012

Valoa elämään -arvonta!

Kauan sitten, niihin aikoihin kun olimme juuri saaneet ajokortit, paras ystäväni ja minä huomasimme, että todellakin on niin, ettei pimeässä auton ratin takaa näe ihmistä, jos tällä ei ole heijastinta. Uskomaton juttu. Ei mennyt pimeän radan harjoittelu eikä isin rahat hukkaan.

Olimme nuoria, innokkaita ja valmiit muuttamaan maailmaa. Pummasimme äitini työpaikalta läjän heijastimia. Ajelimme kotikaupunkimme katuja iltaisin milloin milläkin asialla, ja siinä sivussa bongailimme pimeitä tyyppejä. Pysähdyimme ja tiedustelimme heiltä, että "Jäiköhän Teiltä jotain kotiin?" 

Reaktiot olivat vaihtelevia: "Avaimet!? Kukkaro!? Kahvinkeitin päälle!? Ei kyllä osteta mitään." Vastasimme: "Heijastin taisi unohtua. Tässä, olkaa hyvä." Useimmat kiittelivät hölmistyneinä. Erään pukumiehen pasmat menivät täysin sekaisin ja ylitsevuotavan kiitostelun jälkeen hän kutsui meitä suojelusenkeleiksi.

On taas pimeä aika vuodesta, ja aion asetella vanhaa suojelusenkelin viittaa päälleni. Tässä nimittäin tulee Tuumat&Tuokiot -blogin ENSIMMÄINEN ARVONTA! Voittaja saa ihanan Aarikan heijastimen, ihan minun itseni sponsoroimana.
Kuva: Aarikka
Arvonnan säännöt: 
* 1 arvan saat, kun jätät kommentin, missä vannot käyttäväsi heijastinta muutenkin, mutta syystä (täydennä itse) tarvitset tämän. Kerro lisäksi kuinka monella arvalla olet mukana. Anonyymit jätättehän nimimerkin.
* 2 arpaa saat, kun lisäksi liityt Lukijaksi.
* 3 arpaa saat, kun lisäksi houkuttelet muitakin hohtamaan jakamalla kuvan omassa blogissasi.
* Arvonta päättyy 16.10.2012 klo 24:00.

Säkenöivän hienoa syksyä ja onnea arpajaisiin!


PS. Kaukohalit sille toiselle suojelusenkelille, olet rakas!

36 kommenttia:

 1. Heijastin on pop! Käytössä meillä AINA, repuissa, hihoissa ja kengännauhoissa(huippu-uutuus). Jopa tytär 14 vee iskostanut tämän päähänsä, jei. Riittääkö syyksi tarpeseen teinin kommentti: "mulle kans!" :)

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marihan taitaa olla oikein esimerkkikansalainen, hienoa! "Mulle kans!" on perinteisesti argumentti, johon äidit aina suostuvat, joten totta maar sillä pääsee kisaan mukaan.

   Poista
 2. Mukana yhdellä arvalla:) olen pitkään jo miettinyt ostavani kunnon heijastimen kun täällä meidän kylillä ei edes ole katulamppuja! yleensä multa löytyykin takista joku ruma mainosheijastin (toki parempi sekin kuin ilman) kun iltaisin lenkillä käyn mutta tosiaan joku nätti heijastin olisi niin paljon parempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylille HFY (Heijastinfanaatikkojen Yhdistys) suosittelee myös heijastinliiviä. Onnea myös kauniin heijastimen arvontaan! :)

   Poista
 3. Häpeän ja tunnustan - ei oo heijastinta :( Tarvitsisin ehottomasti siis, se hyvänä syynä :) Ja liityin Jenni ihan viralliseks lukijaksi. Eli kahella arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa kaksi arpaa on vähintä, mitä voit tehdä. :) Onnea kisaan!

   Poista
 4. No kyllä tulisi tarpeeseen kun karavaanissa pitää jatkuvasti valaista vaunut, kaksi lasta ja niiden äitikin! Yhdellä arvalla tack minulle se, en saa liityttyä lukijaksi kännykällä ja koneella kuitenkin unohdan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi myöhemmin. Onnea arvontaan! :)

   Poista
 5. Ihana blogi sulla, Jenni! Kiitos vinkistä! Ja heti arvonnassa mukana 2 arvalla, hih. Kiitos, kun huomioit myös "ulkosuomalaiset" blogin seuraajat. Täällä Kaliforniassa illat on kyllä todella pimeitä ja meillä fillarimatkaa keskustasta tänne ranchillemme on rapiat 3 mailia, joista puolet aivan pimeetä tienlaitaa. Lamput on käytössä, mutta nolosti vain yksi heijastin killuu pyörän edessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kuulolle ja kisaan! Toivottavasti eivät ameriikkalaiset säikähdä ja haasta sua oikeuteen, kun kumma valoilmiö välkähtää pimeydessä! ;)

   Poista
 6. Jee kaks osallistuu! Vaunuissa killuu heijastin, lasten haalarit on yleensä niin heijastettu, etteivät he tarvitse. Eikös se käsivarteen kuulu tökätä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja näin hienot heijastimet on äideille varattuja muutenkin! Onnea kisaan! :)

   Poista
 7. On niin kaunis heijastin, että pakkohan tähän on osallistua. Ja kahdella arvalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis piti sanoa, että täällä on niin pimeää, että ilman heijastinta iltaisin tuntee itsensä ihan olemattomaksi tuolla tiellä. Hihassa on roikkunut vihreä liskoheijastin jo jonkun aikaa. :) Mutta on niitä muitakin takkeja!

   Poista
  2. Kivaa, tervetuloa mukaan ja onnea arvontaan!

   Poista
 8. Meillä käytetään heijastinliivejä. Aluksi ajattelin, että onpa noloa, mutta kun itse koin, miten autot aloittivat väistämisen jo kaukaa, ymmärsin, miten huima keksintö heijastinliivi onkaan. Nyt tuntuu jo tosi turvattomalta lähteä iltakävelylle pelkän pienen heijastimen varassa. Tuon heijastimen minä kuitenkin tarvitsen siksi, että en ole vielä niin sinut heijastinliivin kanssa, että tohtisin siihen sonnustautua esimerkiksi Helsingin-reissuilleni!

  Ja yksi arpa tällä kertaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan Susanna! Liivit on ehdottoman hyvät, varsinkin "landella". Meillä kolmevuotias pitää kaupungissakin liivejä pimeän vuodenaikaan. Vaikka lasten haalareissa on heijastimia valmiiksi, niin liivillä saa vähän lisänäkyvyyttä.

   Poista
 9. Moikka! kiitos vaan kovasti arvontavinkistäsi ja sen verran mukavalta blogilta vaikuttaa että lukijaksi jään ehdottomasti. Kiva tyyli sinulla kirjoittaa, tää tykkää! elikkäs kolmella arvalla koetan onneani..ja vastaukseksi tuohon heijastin kysymykseen kerron, jotta muksut liikkuu heijastiliiveissä, samten koirat. me aikuiset vain lenkillä ollessa eli metsästäessä emme pidä mitään ylimääristä huomiota herättävää, ei nuo saaliit tykkää sellasesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Tervetuloa ja onnea kisaan! Tästäpä sitten kaupunkiheijastin, jos muilla reissuilla haluatte olla sopivan huomaamattomia. :D

   Poista
 10. Hei!
  Minulla heijastinliivi sekä itselläni että koiralla pimeällä liikkuessa. Lisäksi joka takin ja laukun uumenista löytyy heijastin, joka otetaan tarpeen vaatiessa esille. Samoin jälkikasvun vaatetuksesta löytyy heijastimet.

  Linkitin arvontasi blogiini, joten vissiin niin kuin kahdella arvalla olen mukana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Tervetuloa ja onnea arvontaan!

   Poista
 11. Kotiäidille vaihtelua heijastinliiville ja "tylsännäköisille" heijastimille, joita omistan. Tämä olisi ihana parempaan talvitakkiin! Osallistun yhdellä arvalla. Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti Kesäheinäkin epäilemättä syksyn tullen tarvitsee heijastimen, onnea arvontaan!

   Poista
 12. Yhdellä arvalla mukana!

  Tosiaan aina on heijastin mukana, mutta vähän väliä täytyy olla ostamassa uusia kun edelliset häviää.. :) Tuollaista klipsikiinnityksellä olevaa heijastinta ei minulla ole vielä ollutkaan.

  Johanna (nxmo)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valitettavasti heijastimet lähtee välillä omille teilleen. Ehkäpä tästä tulee täydennystä, onnea!

   Poista
 13. Mukana yhdellä arvalla! Heijastimen käyttö on niin pieni asia, mutta silti niin suuri apu. Meiltä löytyy heijastinliivit jokaiselle perheenjäsenelle, kymmeniä erilaisia heijastimia ja liäksi vielä vilkkuvalo koiralle. :)

  Heidix

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan myös Heidix! :)

   Poista
 14. Yksi arpa. Käytän heijastinta aina, useimmiten vieläpä useampaa kerralla, mutta nyt olis tarvetta uudelle heijastimelle. Pitäisi nimittäin noihin vauvanvaunuihin saada nättiä heijastinta kahdelle puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, vankkurit on hyvä valaista. Onnea arvontaan!

   Poista
 15. Kahdella arvalla ehdottomasti mukana. Heijastin on jos kaksikin, aina ne kuitenkin näin kesän jälkeen on...jossain. Tarpeeseen tulisi voitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, siellä jossain. :) Toivotaan siis Eiskullekin onnea ja uutta heijastinta!

   Poista
 16. Ihana heijastin kehtaisi pitää ulkoillessa ja muutenkin, tulisi todella käytettyä. Onhan minulla kova pyöreä heijastin jota tulee käytettyä paripäivää sen jälkeen kun on jostain lukenut heijastimien tärkeydestä, sitten jää hyllyyn pölyttymään kun mukamas hankala kiinittää, kömpelö ja kolisee.

  Muutes vanheneekos heijastimet? Toi mun on poliisilta saatu joskus 90-luvun alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun kommentteja ei voi muokata, kahdella arvalla mukana.

   Poista
  2. Mulla on kanssa yksi vanha poliisin heijastin, semmoinen leijona. Ilman minkäänlaista faktatietoa luulisin, että semmoiset kovat heijastimet ei vanhene, pehmeät ja tekstiileihin ommellut ehkä. Onnea arvontaan! :)

   Poista
 17. Tarvitsen ton ihanan heijastimen, koska hukkasin viime talvena Marimekon heijastimen ja mua harmittaa se vieläkin.
  Yhdellä arvalla osallistun.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus rakas Susanna maalta, arvonta ehti jo päättyä! Ehkäpä kehittelen lähiaikoina uuden arvonnan. :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.