17.10.2012

Saanko esitellä: esimerkillistä toimintaa

Tyttöjen hampaat tarkistettiin kunnallisella puolella parisen viikkoa sitten ja matkaan saatiin uudet hammasharjat ja ohjemonisteita. Monisteessa 3-vuotiaalle suositeltiin 3-5 kpl xylitol-tablettia päivässä ja minä olin että, woooot? Olen nimittäin tarjoillut lähemmäksi 10 tablettia päivässä, kun purkin kyljessä näin oikein Hammaslääkäriliiton logolla varustettuna ohjeistetaan. 

Ennen kuin ehdin haastamaan Fazerin oikeuteen, lähetin sähköpostia Suomen Hammaslääkäriliittoon. 24 h myöhemmin viestiini vastasi Hannu Hausen (HLT, EHL, MPH, prof. emer. terveyden edistämisen asiantuntijahammaslääkäri), joka alkuun pahoitteli ettei vastannut viestiini oitis. Itsehän nykyään vastaan sähköposteihin keskimäärin viikon viiveellä, joten tämä tuntui aika villiltä aloitukselta. Hannu ja lukuisat tittelit Hausen vahvisti, että purkin kyljessä on oikeat annostusohjeet. Xylimaxeja olisi päivässä hyvä ottaa noin 9 kpl ja Läkerol Dentsejä 8 kpl.  

Kun sähköpostispämmäys on niin tavattoman helppoa, lähetin Hannu My Man Hausenin ohjeet Kuopion kunnalliseen hammashoitoon enkä odottanut mitään vastausta. 24 h myöhemmin Kuopion ylihammaslääkäri vastaa, että "Esimerkillistä toimintaa sinulta!" ja lupaa, että monisteet päivitetään.

Aijai, nyt on viikon hyvä työ tehty! Eniten kyllä helpotti tieto siitä, että en ole tarjoillut triplamäärää xylitolia lapsukaiselleni. Tulee näissä mutsihommissa mokia ja ylilyöntejä niin usein, että hyvä jos kerran menee oikein. 

3 kommenttia:

  1. Hyvä Jenniiiii! Tähän vois melkeen sanoo, että "Jenni eduskuntaan" :)
    Meillä syövät xylitol-purkkaa, ei sattunu Hannu mainihtee niitten määristä mitään?

    VastaaPoista
  2. Hannu sanoi, että "Nykytiedon mukaan ksylitolia olisi hyvä saada päivän mittaan viitisen grammaa jaettuna vähintään kolmeen nauttimiskertaan." Siitäpä sitten laskemaan. Usko, mitä pussissa sanotaan. :D

    Mixihän muuten kirjoitan xylitolin x:llä?

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.