16.10.2012

Ärräpään kierrätän ympäri

Minä kierrätän: paperit, maitopurkit, metallit ja lasipurkit. Biojätteen loppukäsittely tapahtuu omassa kompostissa pihan perällä. Vaikka Kiinan ja Intian yhteenlasketut 2,5 miljardia asukasta kuluttavat yhä enemmän ja eivät todennäköisesti ole yhtä liekeissä kierrättämisestä kuin minä, niin silti minä kierrätän ja toivon, että se auttaisi edes vähän.

Jos joku ei halua kierrättää tai luulee, että kaatopaikalla Make, Lare ja Timppa avaavat roskapussit ja lajittelevat roskat hänen puolestaan, niin nostan kädet ilmaan. Se, mikä saa viilipyttymäisen olemukseni tutisemaan, on ihmiset, jotka yrittävät kierrättää, mutta eivät osaa tai halua tehdä sitä oikein.

"Jee beibi, tässä on meitsin uusi dvd-soitin. Heitänpä laatikon pahvinkeräykseen." Hyvä yritys. MUTTA ONKO STYROKSI JA MUOVI PAHVIA HÄH? EI OO URPO, EI OO.

"No ottiatuota, viiäämpäs nuo lehet tuosta kerräykseen. Pannaan oekeen napakka solomu pussukkaan." Terveisiä aikakaudelta, jolloin lobotomiat olivat vielä muodissa. MUOVIPUSSI EI OLE PAPERIA, YM-MÄR-RÄT-KÖ? OTA SE PUSSI JA PANE SE PÄÄHÄSI.

"Röyh. Sillipurkki tyhjeni, vienpäs sen lasinkeräykseen." Hienoa, MUTTA SAAKELIN UUNO KUN SE KORKKI ON METALLIA, EI LASIA, METALLIA. ERI LUUKKUUN, ERI LUUKKUUN.

"Tästäpä sopiva pussi noille appelsiininkuorille, ja taas oikein kunnon solmu, noin." LAITTAAKO ROUVA KUKKARUUKKUUN MUOVIPUSSEJA??? ENPÄ USKO, OTA ENSI KERRALLA SE BIOHAJOAVA PUSSI, OTA JOOKO?!

Eipä sitten muuta. Säästetään tää planeetta lapsillemme jne. Peace ja nätti kuva loppuun.


4 kommenttia:

 1. Niiiiiin ymmärrän sinun röyh ja ärrinpurrin oloa tuosta - minua rrrrrraivostuttaa sama asia suuuuuunnattomasti! Kun ees vähän yrittää pelastaa maapalloa. Nii.

  VastaaPoista
 2. Nii. Ja kun sen ei pitäs olla kovin vaikeeta. Ja silti on. Nii.

  VastaaPoista
 3. ja sit on oma lukunsa nämä idiootit jotka tyhjentää roskapussit johonkin levähdyalueelle tai metsään suoraan. levähdysalueilla vieläpä usein näkee sellasia ääliöitä, että roskat on roskapöntön vieressä..vahingossakaan ei yhtään murun ujenta ole siellä pöntössä kuitenkaan*murrrr* pöh sanon minä..pässejä tommoset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, murrrr sanon minäkin

   Paikallislehdessä oli tällä viikolla juttua kaatopaikan lähiseuduista ja pusikoissa makailevista sohvista, pesukoneista yms. On pitänyt lähteä pakettiautolla tai peräkärryllä ja suuntakin on ollut oikea, mutta loppumetreillä on kuitenkin päätetty kipata ne metsään. En ymmärrä! Jutussa olikin sitten rautalanka-hengessä ilmoitettu, mitä minkäkin tavaran tuominen sinne kaatopaikalle asti maksaa tai ei maksa. Toivottavasti joku rohkaistuu viemään sen Rocky-sohvansa ensi kerralla perille asti.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.