24.10.2012

Rappukäytävän facelift

Ollaan asuttu talossamme reilu vuosi ja tehty isompaa ja pienempää remppaa. Alakerran spa from hell (mm. viittä erilaista kaakelia kylpyhuoneessa) ja vessa (myyntiesitteessä "retrohenkinen wc") ovat remonttilistalla ehkä jo ensi kesänä. Kun kukaan ei tiedä, riittääkö yhden käden sormet tarvittavien kymppitonnien laskemiseen, on joitain asioita päätetty korjata minimivaivalla ja -rahalla. Yksi niistä on rappukäytävä yläkertaan.

Heti alkuun haluan antaa suosituksen, että jos päätät käyttää remontissasi ohuinta, reikäisintä ja kämäisintä mäntypaneelia mitä löytyy (mistä sitä edes voi ostaa?), niin EI kannata säästää nauloissa. Rappukäytävämme on paneloitu kuvatulla tuotteella, ja panelointi pullistelee monestakin kohdasta eikä sitä saa enää kunnolla kiinni. Se on tosi säälittävää, mutta nyt ei vaan jaksa tehdä eikä maksaa 4000 kilometriä uutta panelointia.

Rappukäytävän facelift tapahtuu siis valkoisella maalilla, uusilla listoilla ja kaiteiden maalauksella. Ennen ja nyt kuvien kuvakulmat on mitä sattuu ja mattokin on muka vaihtanut väriä, mutta ei anneta sen häiritä.

Alhaalta shikaaniin

Ylätasanne häämöttää
En ihannoi kokovalkeita koteja, vaan kyllä valkea aina kulahtaneen mäntypaneelin hakkaa! Kaiteet maalataan seuraavana, kuvia tulossa, kunhan valmista tulee. Jo nyt rappukäytävä näyttää huimasti paremmalta!

Portaat on päällystetty siniharmaalla matolla. Se on osittain ihan ok, portaat eivät ole liukkaat. Toisaalta matto on revennyt parista kohdasta (askelman etukulmasta), eli jotain korjaustoimenpiteitä täytyy kehitellä. Sen verran topakasti matto on liimattu kiinni, että sen irti repiminen ja portaiden hiominen olisi liian iso duuni tähän väliin. Jos vanhan maton päälle saisi turvallisesti viriteltyä vaikkapa räsymaton, se olisi aika kiva!

Olisiko teillä ehdotuksia portaiden fiksaamiseen?

10 kommenttia:

 1. Kiva muutos, pienellä vaivalla! Meillä on vähän samanlainen homma edessä..ei tosin ole kellastunutta mäntypaneelia, vaan ihan reilusti oranssin väriseksi maalattu seinä koko portaikossa ja eteisessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kunnon retroa oranssia! :)

   Poista
 2. ootappa vuosi niin kivasti alkaa tuo pihka noista paneeleista kellastuttaa sun valkoista seinää XD en minä ilonpilaaja halluu olla, mutta voi jukra onko maalimassa mitään niin rumaa kun mäntypaneeli????? ja se pihkan määrä mikäsiitä lähtee on jotain tähtitieteellistä. Myö remonttia tehdessä vaihdettiin kattoon ja seiniin uudet paneelit. tai levythän niissä aikasemmin oli..otettiin kyllä parasta blaatua mitä saatiin ihan syystä siitä, jotta tarkotus ei ole 5 vuoden välein rempata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "pai tö wei"osta tie..meikäläinen on kuopiosta kotosin!

   Poista
  2. Huoh, toivottavasti pihkapainajainen ei toteudu! Aika pitkään nuo paneelit on seinässä olleet, ainakin päätellen taulujen yms. haalistuneista paikoista. Jospa pihkaa ei enää hurjasti tulisi (sormet ristiin!).

   Minä taas en ole syntyperäisiä kuopiolaisia, ja välillä tuntuu että olen aivan pihalla. :D

   Poista
 3. Meillä tehtiin mäntypaneeleille pari vuotta sitten sama homma. Kyllä koti kummasti "pesi kasvonsa" :). Ei tosiaan kellastunut vanha mäntypaneeli mikään komistus ole.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä Aikku pihka pysynyt poissa kuvioista?

   Poista
  2. Meillä ensin pinnat pestiin soodaliuoksella ja sitten vedettiin maalikauppiaan suosituksesta ensin tarruntapohjamaali paneleihin ja sitten kolme kerrosta varsinaista maalia.

   Tartuntapohjamaalin tarkoitus on juuri estää pihkan nousu tai että esim, kun meillä oli käytetty kuparinauloja, että maali tulee pysymään myös niissä naulan kannoissa.

   Poista
 4. Yes, hienolta näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Katoin, että "ennen"-kuva oli otettu elokuussa, ennen kuin maalasin ylätasanteen. :D

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.