27.10.2012

Valetakkahuone

Talossamme on yksi oikea takka, yksi sähkötakka ja kolmantena oli yksi valetakka. Se oli huoneessa, joka alun perin oli keittiö, sittemmin työhuone ja nykyään makuuhuone. Jälleen kerran remonttireiska oli kameraa nopeampi, ns. tiiliseinällä oli oikea valurautainen luukkukin, mutta se meni jo. Huomatkaa: sähköjohdot oli oikein laitettu, jos olisi halunnut luukun taakse sähköloimotuksen! Kiitos, ei haluttu.


Seinissä ja katossa oli lastulevyä. Lattiassa vanha lautalattia, minkä päällä lastulevyä ja muovimatto. Remonttitiimi (Mies ja isäni) ei suostunut kunnostamaan vanhaa lautalattiaa, mikä olisikin ollut tähän parin viikon pikaremonttiin liian kunnianhimoinen tavoite. Valitsin lattiaan vaalean parketin. Kattoon napsuteltiin valkolakattu paneli. Pari seinää levytettiin ja yhdelle seinälle tuli kaunis tapetti Mr. Persvall / Seinäruusu.


Ooh, tapetti on niin hurmaava ja muutenkin lopputuloksesta tuli oikein hyvä! Tapetti on pari metriä leveä ja toimii sängynpäätynä. Löysin täydellisen ruskean päiväpeiton ja verhotkin saatiin ripustettua. Ajattelin ottaa joku päivä kuvan kokonaisuudesta. Sitten multa meni fiilikset.


Koska osallistun Elämä pelissä -valmennukseen, olen oppinut suhtautumaan vastoinkäymisiin huumorilla ja kääntämään ne oppimiskokemuksiksi. Tästä olen oppinut monta asiaa:
 • Jos ihmettelet, että kylläpä lapsi äkkiä nukahti päiväunille, niin jätä kahvi juomatta ja mene katsomaan, mitä siellä tapahtuu. Muista huumori!
 • Vaikka lapsen pitäisi tietää, ettei tiettyjä laatikoita saa tonkia eikä seinään piirtää, on aikuisen vastuulla poistaa tinneritussit hänen ulottuviltaan.
 • Tussi lähtee kynsilakanpoistoaineella parketista, lipastosta ja maalatusta kipsilevyseinästä. Tapetista kynsilakanpoistoaine vie värit, tussi ei lähde. Lapsen sääret, käsivarret ja naama ovat tussiraitojen ja -pisteiden peitossa. En tiedä, millä ja milloin ne lähtee.
 • Jatkossa on syytä hankkia vain sellaisia sisustusratkaisuja ja huonekaluja, joiden tuhoutuminen ei harmita. 
 • Jos perheessä on puklaava vauva, ruskea samettipäiväpeitto ei sittenkään ole täydellinen ratkaisu. Toisaalta kakkatahroja siitä ei erota.
 • Ainoa hämmästyttävä asia tässä tussiepisodissa oli se, että tämä oli meidän perheessä eka kerta. Viimeinen se ei varmasti ollut.

7 kommenttia:

 1. Ai kamala!!! Enpä olisi mukavan ramppapäivityksen saavan tällaista loppua. Meinaatko tosiaan, ettei muka "verenpaine lainkaan kohonnut", kun näit huoneen?
  Ei tällä hetkellä kiva juttu, mutta sitten vuosien päästä, kun muksut on isoja, tapaus jo naurattaa ...... ja säilyy kerrattavien / korrottujen asioiden joukossa hamaan tulevaisuuteen.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. No siis todellakin nousi verenpaine! Hämärästi muistan järkytyksen vallassa kirkuneeni, että MILLÄ SINÄ OLET PIIRTÄNYT, MISSÄ NE KYNÄT ON??? Touhukas ei yleensä nuku tässä huoneessa, mutta vaatekaappisäädön takia hän on ollut muutamien unien aikana siellä. Ei tullut mieleenkään, että makkariin väliaikaissijoitetussa lipastossa oli yhtä sun toista pikkuterroristeille sopimatonta.

  Tapetin alaosan voi maalata, ja muuten jäi Muisto. Elämää, ei sen enempää... :)

  VastaaPoista
 3. VOI EI! Mutta kun tuohon seinäänhän on jo piirretty, jospa se taiteilija ajatteli niin... oijoijoi. Kaverilla oli muutama vuosi sitten myös tussituholainen hommissa, pikkuneiti piirteli kaksi nahkaista nojatuolia, valkoisen sohvan päädyn, pitkän käytävän panelointia ja ulko-oven... mutta vakuutus korvasi ihan kaikki! Kysykäähän josko teilläkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mä luulen, että tällä kertaa tyydyn kohtaloon, koska iso osa taiteilijan työstä saatiin pyyhittyä pois.

   Luulen kuitenkin, että tätä optiota saadaan vielä joku toinen päivä hyödyntää, sen verran vilkkaita apulaisia täällä pyörii! ;)

   Poista
 4. Apua! Nää on ihania (siis kamalia) ;) Kaikkea ne keksii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nauraa, muakin nykyään naurattaa. Eikä olla edes jaksettu maalata sitä osaa tapetista, mikä ei puhdistunut. Kaikkeen näköjään tottuu. ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.