2.10.2012

Tuuripuutarhurin tunnustuksia

Kuka tarvitsee kuntosalia, kun voi levitellä pihaan 250 l multaa ja kärrätä lehtikompostiin 10 kottikärryllistä matskua? Not me!

Meillä on tosi kiva piha, kiitos edellisten asukkaiden. Pihalta löytyy vanhat viinimarjapensaat ja rapaperipuska; kukkapenkkejä, kasvatuslaatikoita ja kasvihuone. Tasainen piha ei ole mistään kohtaa, mutta se kuuluu vanhan pihan luonteeseen. Kahden kesän puutarhurointikokemuksella olen todennut, että teen puutarhahommia sillon kuin inspiroi, ei välttämättä silloin kuin olisi järkevää. Homma toimii, kun ei ota sitä vakavasti. Vanhoissa perennoissa on paljon silmänruokaa ja onpa kasvimaalta joskus jotain suuhunkin saatu.

Syyshortensia sai meiltä uuden kodin ja yksi kukkapenkki on myllätty, että sinne voi tökkiä tulppaanisipulit. Sitten odottelemaan kevään kukkaloistoa.

Jos satutte Hollantiin keväällä, niin menkää katsomaan tulppaaneita. Se on järisyttävän upea kokemus, omalla listallani yksi kauneimmista ikinä! Keukenhof on oma lukunsa, voi myös huristella autolla kilometrejä ja kilometrejä värikkäiden tulppaanipeltojen vierellä. Valtava pellollinen hyasintteja tuoksuu niin voimakkaasti, että melkein pyllähtää selälleen, kun autosta astuu ulos.

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.