4.10.2012

KOVA ÄÄNI

Kuva: Ironsec
Kun vastasyntynyt Nauravainen tuli kotiin laitokselta, koko perhe kokoontui ihmettelemään tulokasta makuuhuoneen sängyn ympärille. Toppapuvun riisuminen aiheutti protestireaktion. Isosisko-Touhukas totesi: "Kova ääni, mennään pois." ja poistui huoneesta paiskaten oven perässään kiinni.

Nauravainen ei itke kovin paljon. Jos kyseessä on nälkäitku tai muksahdusitku, se menee. Mutta, mutta... autossa tai yöllä, kun ärsyttää, ei saa unen päästä kiinni tai on liian kuuma tai hemmetistäkö minä tiedän, niin meteli on painajaismaista. Äänenvoimakkuus on uskomattoman kova, lisäksi itse ääni on sietämätön. Suljetussa tilassa (auto) tai huoneessa, missä kaikuu (kovia puupintoja, makkari), tuntuu että itkuhuuto menee jokaiseen sopukkaan ja raastaa rikki. Jopa minä, mokkapalan tuoksuinen äiti, joka rakastan vauvaani jokaisella solullani, haluaisin joskus nostaa kädet korville ja huutaa, että "Ole hiljaa!" Ja olen sen tehnytkin, ei auta.

Käytännössä melukuoleman uhka on rajoittanut koko perheen autoilua merkittävästi. Jos ajoitus menee nappiin, Nauravainen nukkuu. Aah. Jos ei, niin ei tarvitse kauan odotella, kun metelöinti käynnistyy. Jo 20 km on tooooooosi pitkä matka, jos yksi karjuu urut auki eikä mikään auta. Mies ajautuu hermoromahduksen partaalle noin 3 minuutissa ja Touhukaskin alkaa yleensä mekastamaan jotain älämölöä niin kovaa kun pystyy. Pysähtyminen ja imetys kesken matkan - ei yleensä auta. Tuttiahan Nauruski ei syö, puolisen vuotta sitten vielä yritettiin ja siinä päästiin nopeasti desibeli-maksimin rajoille. Maissinaksut auttaa hetken, mutta on myös mahdollista imaista naksua ja jatkaa karjumista.Vaihdoimme autoa, että saadaan takapenkille turvaistuinten väliin mahtumaan yksi äiti. Jos äidin täytyy ajaa, tämä ei tietysti auta. Olen melkein ajanut kolarin, halusin vaan mahdollisimman nopeasti perille ja huudon loppumaan.

Nauravaisen siirtoa omaan sänkyyn on kerta toisensa jälkeen lykätty tulevien itkuhuutokonserttien takia. Pitää keksiä äänieristetty tilaratkaisu joko iso- tai mölysiskolle siirtymäkauden ajaksi. Täytyy hankkia unikouluttajille markkinoiden tehokkaimmat kuulosuojaimet.

Toivon, että autoiluelämä muuttuu, kun Nauravainen pääsee hiostavasta kuupasta istuvaan asentoon turvaistuimeen. Nukkumisjärjestelyihin täytyy vielä kerätä voimia ja korviin vaikkua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.