15.10.2012

Top Gear Special

Meidän perhe teki historiallisen automatkan. Oli yhteensä 600 km eli noin 7 tuntia hyvää aikaa karjua otsasuonet sykkien. Huolellisen etukäteisvalmistelun ja ajoituksen ansiosta matka meni kuitenkin erinomaisesti vain muutamalla pienellä karjahduksella. Mahtavaa!

Autoretkeilyn hengessä kerron nyt meidän autosta, koska se on hyvä auto*. Retkille meitä uskollisesti vie Toyota Corolla Verso. Meidän Verso-versiomme on 5 henkilölle, olemassa on myös 7 hlön Verso. Eikä meillä sitä kattoikkunaakaan ole, huhujen mukaan se on cool. Verso kuluttaa bensaa kohtuullisesti, mikä on hyvä asia. Meidän autoon jouduttiin heti alkuun tekemään pientä remppaa, mutta noin teoriassa Toyotat ovat sieltä vähemmän vikaantuvasta päästä. Googlailkaa katsastusraportteja, jos kiinnostaa, mua ei kiinnosta.

Näin me aina ajellaan auringonlaskua kohden, wroom! Kuva: toyota.fi
Plussia:
  • Auto on erittäin tilava. Takapenkille mahtuu kevyesti turvakaukalo + turvaistuin + aikuinen. Takana jalkatilaa on ruhtinaallisesti. Takapenkki on itse asiassa kolme erillistä istuinta, joita voi liikutella erikseen, ts. keskimmäistä vaikkapa hieman taakse ja muita eteen, jos halutaan lisää hartiatilaa. Istuimia voi myös kippailla tarpeen mukaan. Nerokasta.
  • Verson takakonttiin mahtuu rattaat ja useampi Ikean kassillinen roinaa, mitä ei yleensä tarvita, mutta mitä pitää raahata mukana just in case.
  • Auto on hieman tavallista korkeampi. Sieltä näkee kivasti ympärilleen. Senioriosasto antoi tästä kiitosta, mummo pääsee kyytiin hieman normaalia vähemmällä puhinalla. 
  • Takapenkkien tummennetut ikkunat on tooooosi jees.
  • Takapenkillä voi imettää turvakaukalossa istuvaa vauvaa ja samalla pitää oman turvavyönsä kiinni. Kuinka käsittämättömän liikenneturvallista ja vauvaystävällistä!
  • Pelkääjän paikan turvatyynyn saa kytkettyä pois päältä eli myös eteen voi ottaa kääpiömatkustajan turvaistuimessa. 
Miinuksia:
  • Koska takakontti on suoraan yhteydessä matkustamoon, auto on meluisa. Koska autossa on kyydissä keskimäärin yksi tai useampi meluisa matkustaja, tällä ei ole mitään väliä. 
  • Kuudes vaihde olisi hyvä.
  • Auto lähettää naapureille ja ympäristöön signaalia: "Tässä menee keskiluokkainen tavisten tavis, jolla on asuntolaina ja kaksi lasta!" Jos on tottunut rakentamaan itsetuntoaan muilla keinoilla, tämä ei ole ongelma. 

PS. Joskus mä vielä ostan Nopsiksen eli Nopsajalaksi nimeämäni moottoripyörän, jolle olen menettänyt moottoripyöräilylle omistetut lohkot sydämestäni. Huoh. Gasellimaisen kaunislinjainen ja upea ajaa. Lisäksi minuun vetoaa saksalaisinsinöörien mieletön irroittelu: muutaman vuosimallin kone on 800-kuutioinen, vaikka nimessä vihjaillaan 650 kuutiosta. Aivan hulvatonta huumoria, järki lähtee! En yleensä anna nimiä kulkuvälineilleni, muutamia poikkeuksia on. Nopsis on Nopsis, koska BMW 650 F GS on tosi ärsyttävä ja pitkä nimi ja koska pyörä ilmiselvästi näyttää Nopsajalalta. 

*Tämä ei ole maksettu mainos. Jos kuitenkin Toyota haluaa lahjoittaa meille uuden auton kaiken tämä hehkutuksen jälkeen, olen ehdottomasti kiinnostunut. Voin ottaa myös Nopsiksen, mielellään harmaan tai punaisen, sininen ei oikein kolahtanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.