Tästä tulee pitkä ja perusteellinen reseptipostaus, jonka lukeminen ja toteuttaminen kannattaa. Tämä on huolellisesti hiottu konsepti.
AINEKSET
50 g riisinuudeleita
noin 20 kpl riisipaperilettuja
ituja
1 porkkana
kurkkua
salaattia (esim. jäävuorisalaatti ruukussa)
1 ruukku korianteria
200 g pakastekatkarapuja
2 puhdasta keittiöpyyhettä
1 noin 25-30 cm halkaisijaltaan oleva astia
tarjoiluastia
hyvää seuraa
kylmää valkoviiniä
OHJE
- Laita lapset nukkumaan.
- Kaada lasilliset viiniä.
- Sulata katkaravut siivilässä: hanasta kuumaa vettä päälle pari kertaa. Sekoittele ja valuta.
- Valmistele kastikkeet, ohjeet lopussa.
- Keitä kattilallinen vettä, noin 2-3 l. Kun vesi kiehuu, ota kattila hellalta ja heitä riisinuudelit veteen. Muutaman minuutin päästä kaada ne siivilään ja huuhdo huolellisesti kylmällä vedellä.
- Kuori porkkana, pese kurkku. Leikkaa pieniksi tikuiksi.
- Revi salaattia ja korianteria.
- Ota vähän lisää viiniä.
- Kastele keittiöpyyhkeet kylmällä vedellä ja purista enin vesi pois. Aseta toinen pöydälle.
- Täytä astia kylmällä vedellä. Oma astiani on korkeareunainen piirakkavuoka.
- Laita pari riisipaperilettua kylmään veteen. Muutaman minuutin päästä ne ovat pehmenneet sopiviksi. Levitä lettu pyyhkeen päälle. Näin lettu ei tartu pöytään.
- Laita täyteaineita maltillisesti ja kääri pötkyläpaketiksi.
- Tarjoiluastian pohjalle voi laittaa leivinpaperin tai levittää hieman vettä tai öljyä.
- Sitä mukaa kun kääryleitä valmistuu, laita ne tarjoiluastiaan ja peitä ne toisella märällä pyyhkeellä. Täsmennän varmuuden vuoksi, ettei kääryleitä keitetä tai paisteta.
- Valmiit kääryleet dipataan mieluisessa kastikkeessa ja niitä syödään kunnes taju lähtee tai kääryleet loppuvat.
Satay-kastike
AINEKSET
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
tilkka öljyä paistamiseen
chiliä (tuoretta tai kuivattua maun mukaan)
1 rkl tummaa sokeria
1 tl soijakastiketta
1 dl maapähkinävoita (tarkemmin sanottuna sopiva möykky)
1 prk kookosmaitoa (pienempi tai isompi purkki, riippuen siitä, kuinka juoksevaa kastiketta haluat)
(1 kourallinen suolapähkinöitä)
OHJE
- Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja chili pienessä määrässä öljyä.
- Suutuntuman ystävä hakkeloi suolapähkinät ronskisti veitsellä pienemmäksi.
- Lisää kattilaan maapähkinävoi ja loput ainekset.
- Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
- Tarjoillaan haalean lämpimänä.
Dippikastike
AINEKSET
2 valkosipulin kynttä
puolikas chilipalko (tai maun mukaan)
1-2 limeä
1-2 limeä
3 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
OHJE
voi nami kun kuulostaa hyvältä...laittelin ohjeen muistiin ;)
VastaaPoistaLaita vaan! Noita riisipaperilettuja yleensä ostan Aasia-kaupasta, kaikkea muuta saa yleensä tavallisesta ruokakaupasta.
PoistaVoi mikä ihana perinne teillä herkutellen :)! Kuulostaa ja näyttää kaikin puolin huipulle!
VastaaPoistaHyvää ruokaa hyvässä seurassa - rutiini, jonka myötä usein tulee hyviä tuloksia. <3
PoistaOih, kuulostaa kyllä erinomaiselta reseptiltä mainiolle illalle. Pitääkin kinuta mieheltä, että tekisi näitä taas, yhteen aikaan se teki niitä aika useinkin. Ja Hämeentien vietnamilaisessa kaupassa sille vastattiin vietnamiksi, kun se onnistui ääntämään ton kalakastikkeen nimen niin aidosti - no, osattiinhan siellä sitten tietysti ranskaakin. :)
VastaaPoistaWau! Mä en ole tainnut edes noteerata aitoa nimeä, kalakastike mikä kalakastike. :) Haisee aivan kammottavalta, maku on hyvä.
PoistaOmnom! Ihanalta kuulostaa koko perinne :)
VastaaPoistaSitä se on! :)
PoistaMun on pakko napata tää ja testata! Muutenkin itämaiser ruoat on niin herkkua ja tulee paljon tehtyä, mutta ihan tällaista en olekaan kokeillut!!
VastaaPoistaMun blogissa sullekin haaste :)
Kiitos, pitää käydä kurkkaamassa. Multa on jäänyt monta haastetta rästiin, laiska minä, laiska!
PoistaMinäkin otin reseptin talteen: 1. Selvitä milloin Jennijeen ystävä L seuraavan kerran tulee vierailulle ja piipahda sattumalta kylään.
VastaaPoistaKellä onni on, se onnen kätkeköön...
PoistaVoi nam-nam! Tuli nälkä! :D Ihania!
VastaaPoista:) Kokeile ihmeessä!
Poista