7.2.2013

URL-linkki Bloggerin kommenttikentässä

Minulta tiedusteltiin, kuinka Bloggerin kommenttikenttään voi tehdä linkin (siis URL-litanian kopioimisen sijaan sanan, jota voi klikata ja päätyä jollekin sivulle). Voisin salaperäisesti vedota ylivertaiseen älykkyyteeni, sen sijaan paljastan, että hommaan tarvitaan pieni pätkä yksinkertaista HTML-koodia. HTML-oppaita on netti pullollaan, tässä on pintapuolinen täsmäisku aiheeseen.

Bloggerin kommenttikentän tekstejä voi muotoilla muutamalla yksinkertaisella tavalla: lihavoimalla, kursivoinnilla sekä lisäämällä linkin. Kaikessa lyhykäisyydessään muotoilu tapahtuu lisäämällä muotoiltavan sanan eteen ja taakse tagi, joka on < > merkkien välissä. Jos sinulla on oma blogi, kirjoitat tekstit varmaankin Compose-moodissa. Halutessasi voit kurkata HTML-näkymään, joka paljastaa tagit sinulle. Katso nyt, tosi iisiä:
b-tagilla lihavoidaan, i-tagilla kursivoidaan, br on rivinvaihto. a-tagilla linkataan jonnekin, href-parametrin avulla kerrotaan, että minne. Huomaa, että sanan jälkeen sulkevassa tagissa on / (kauttaviiva) ja kohde-URL laitetaan hipsujen (") sisään.

Kommenttiboksissa linkkaus näyttää tältä (target="_blank"-homman yllä olevasta esimerkistä voit skipata): 
Jos mokaat, se ei jää huomaamatta:

Ylläolevasta esimerkistä puuttui < ja / sulkevasta tagistä. Kun ne on lisätty, kommentin voi julkaista, zing! HTML-koodi jää taustalle tekemään taikojaan ja kommenttikentässä näkyy vain sana blogiani, jota klikkaamalla pääsee loistavaan blogiin. 

URL-osoite, johon haluat linkata, kannattaa kopioida selaimen osoite-riviltä, niin ei tule siinä kohtaa virheitä.

Muistathan, että Tilaa sähköpostitse -linkistä saat meiliisi muut postauksen kommentit. Jos sähköposteja tulvii vaivaksi asti, tilauksen voi perua sähköpostin kautta tai palaamalla postauksen sivulle. 

PS. Jos haluat blogiisi faviconin, pikaohje löytyy täältä
PS2. Yritän saada aktivoitua Bloglovinissa oman blogini. Follow my blog with Bloglovin

10 kommenttia:

 1. Kiitos! Ja sitten pitää tietysti testata, eli asiaa kukkaruukusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susta tuli just mun virallinen atk-tukihenkilö!

   Poista
  2. Kato nyt, eikö ollut helppoa!

   ATK-tukihenkilön hommat on mun lempihommia, hyvänä kakkosena tiskaamisen jälkeen. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Siirrän vastaamisen hamaan tulevaisuuteen, olen tehnyt näitä kahdeksan kohdan listoja jo kolme kertaa, eiköhän näihin kohta kyllästy itseni lisäksi kaikki muutkin. :)

   Poista
 3. Hieno on ihminen, joka laittaa viisautensa jakoon! Tämäkin kiittää ja vaikuttaa heti ulospäin monta astetta nörväosaavammalta.

  VastaaPoista
 4. Entä kuinka saada kuva jota painamalla osoitteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, img-tagin avulla. Googlaa vaikkapa "blogger comment picture"

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.