23.9.2012

Tomppa on paras

Tyttö Touhukas sai jo vauvana rakkaalta ja viisaalta ystävältäni Tomppa on iso -kirjan. Se lienee Touhukkaan luetuin kirja. Alkuun bongattiin kuvista Tomppa, kakku ja koira, myöhemmin on luettu koko tarina uudestaan, uudestaan ja uudestaan.

Kristiina Louhi on kuvittanut ja kirjoittanut ihastuttavan kirjasarjan, jossa seurataan Tompan seikkailuita vauvasta taaperoikään. Kirjoissa on armeliasta arkisuutta (äidillä on tavarat huiskin haiskin ja kiire hammaslääkäriin), hetkessä elämistä (ihmetellään sisiliskoa ja maistellaan vadelmia) sekä sopivia touhuja ja retkiä, joita pienikin lukija jaksaa seurata. Tompan isä ja äiti jäävät taustalle, mummi ja hänen Vappu-koiransa sekä tietysti Tomppa ja Martti-Mato saavat eniten palstatilaa. Kuvat ovat värikkäitä vesivärimaalauksia, joissa on hauska kuvakulma ja muutama yksityiskohta, joita ihmetellä.

Kuva: tammi.fi
Kuopion kaupoista Tompat olivat yhdessä välissä kokonaan lopussa. Meille niitä on kerrytetty parin uuden lisäksi käytettynä huuto.netistä, ja hiljattain ilokseni huomasin, että niitä on julkaistu myös pieninä Pixi-kirjoina (=noin 10x10 cm pehmeäkantisia lehtisiä). Lehtipiste infoaa, että pieniä Tomppa-kirjoja on saatavilla vain ensi vuoden alkuun saakka, joten kipikapi ostoksille! Pienet kirjat maksavat vain pari euroa kpl, ja ne ovat erinomaista viihdettä autoon, junaan ja kotiinkin (kunhan muistetaan pitää ne pikkusiskojen ulottumattomissa). Pixi-sarjasta on meillä lisäksi pari Pupu Tupunaa, jotka on luettu hiirenkorville.

Kristiina Louhi on myös Aino-sarjan takana, nekin ovat meillä tärkeitä ja luettuja kirjoja. Lisäksi Louhi on kuvittanut paljon muita lastenkirjoja.

Me sydän Tomppa & Kristiina Louhi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.