8.12.2013

Ite tehhään -haaste

Taas kävi elämässä niin, että saa mitä tilaa ja vähän päälle. Vuoden siivooja loihti minulle hengästyttävän hienon patalapun ja heitti haasteen kaupan päälle. Aivan mahtavaa, itse tehdyt joululahjat on parhaita! Ajatella, että joku on käyttänyt minun lahjani parissa arvokasta aikaansa! Rahaa tulee ja menee, aika vaan kuluu tik-tok.

Haasteen ideana on siis tehdä jollekin joululahja ihan itse ja dokumentoida prosessi.

Ystäväni tulee saamaan lahjaksi käytännöllisen ostoskassin. Kun kassi on täytetty hevosmakkaroilla, sen voi vaikka viskata avolava-auton peräosaan - kassi on tehty vahakankaasta, sen voi näppärästi pyyhkäistä puhtaaksi käytön jälkeen. Tribuuttina lahjan saajan virkkaustaidoille kursin kassiin omin kätösin valmiina ostetun kukkasen.


Lahja on luonnollisesti paketoitu kankaiseen, uudelleenkäytettävään lahjapussiin. Vaikka kierrätysvimmani täällä blogissakin tunnetaan, molemmat ompelukset on poikkeuksellisesti ommeltu uusista kankaista.


Haastan omatekoisiin lahjatalkoisiin Liinan, bleuen, Emilian ja Nunjun.

Hauskaa puuhastelua! 


12 kommenttia:

 1. Ihanat :)! Mulla on tullut tehtyä kummilapsille eläinkaulaliinoja jouluksi ja omalle tyllerölle on tuloillaan nukkekoti. Sitten pitäiskin siirtyä keittiön puolelle hyysäämään ne loput lähipiiriin jaettavat lahjat :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nyt muistankin sun ihanat joulupuuhastelut! Tsemppiä keittiöön! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Sinua en viitsinyt haastaa, kun siellä on puikot kilkattaneet läpi vuoden. :D

   Poista
 3. Ihana! :) You totally checked and raised, girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha! Musta tuntuu, että näitä käsityötaiteen helmiä täytyy juhlistaa skumpan äärellä. :)

   Poista
 4. Heh kiitoksia haasteesta, olen kyllä aika saamaton omin kätösin tekemisessä, mutta enköhän minäkin jotain keksi! Minustakin on ihanaa kun joku on oikeasti nähnyt vaivaa tehdäkseen juuri minulle jotain! :)

  VastaaPoista
 5. Apua! Mun täytyy keksiä tähän joku kiertotie - tai kutoa pikapikaa kaulaliina. Tai sellainen neliömäinen pipo. Hmmm, kukakohan läheisistäni ilahtuisi sellaisesta...

  VastaaPoista
 6. Ja hei ihana kassi! Ja vielä uudelleenkäytettävä lahjapussi, miten nerokasta! Voinko mä kutoa neliöpipon esikoiselle, mä en keksi ketään muuta, jota mun sellainen voisi ilahduttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, neliöpipo on hyvä! Voihan sitä neuloa vaikka lasten nukeille ja nalleille, pipo + kaulaliina syntyy äkkiä.

   Lahjapussiteema jatkuu vielä huomenna. Mopo on hieman karannut sillä sektorilla… ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.