13.12.2013

Jouluostoksilla

Olen tilannut perinteiset kuvakalenterit, ostanut blogikaverilta kauniita joulukortteja sekä hankkinut myyjäisistä paikallisen käsityöläisen tekemän kauniin kaitaliinan. Lisäksi aion osallistua Joulupuu-keräykseen.

Muuten en haluaisi oikeastaan ostaa kenellekään mitään. Ei ole inspistä, ärsyttää ostaa vain siksi että on "pakko". Yritän mietiskellä lopuille lahjottaville jotain paikallista (siis vähintään kotikaupungin kaupasta, ei netistä hankittua) ja mahdollisuuksien mukaan aineetonta lahjaa.Ostosten lisäksi ennen joulua on ohjelmassa pari reissupäivää, vieraita sekä töitä yli oman tarpeen. Joulua vietetään kotona, eli siivoamista ja leipomista voisi harkita. Ja minä kai sen joulukuusenkin käyn taas varastamassa*.

Puolen vuoden vatuloinnin jälkeen käytiin eilen hakemassa rautakaupasta matskut vessan pieneen pintaremonttiin. Jos saadaan vielä päiväkodissa väijyvä enterorokko tulille, niin siinä sitä on sekametelisoppaa kerrakseen.

Näen jo sieluni silmin, kuinka piparit savuaa uunissa, vessassa ei ole lavuaaria ja näppyläiset lapset itkee surkeana raivoavan äidin helmoissa. Tai ehkä kaiken häsäämisen jälkeen on rempattu vessa, sopivasti joulupöhinää, kun överiksi ei mitenkään ehdi vetämään, ja kaikilla hyvä mieli.

Sitten veikkaamaan kumpi skenaario toteutuu! Voittajalle käytetty käsisuihku ja ruma vessapaperiteline.

*Viime jouluna oikeasti varastin kuusen. Kaupunki oli kaatanut paljon kuusia läheisen lenkkipolun liepeiltä. Ajattelin että ei ketään haittaa, jos yhden otan. Otin kaksi. Loput kuuset on rankoina siellä edelleen, en ymmärrä miksei tästä mahdollisuudesta voitu ilmoittaa jossain. Kun kaupunkilaisia kesäisin ilahdutetaan ilmaisilla auringonkukilla, niin miksei joulukuusilla, kun ne kaadetaan kumminkin?

11 kommenttia:

 1. no kyllähän oisin minäkin joulukuusen sieltä ottanu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että on muitakin rikollismielisiä ihmisiä! :D Itse tosin ajattelin tehneeni palveluksen kaupungille, arvelin että joku käy keräämässä rangat sieltä talteen ja että olisi nyt pari vähemmän, mutta toisin kävi.

   Poista
 2. Rovaniemellä on tänä vuonna kaupunki järjestänyt geokätkön jossa on sit jossainpäin metsän keskellä kaksi kuusta merkattu sinisellä nauhalla. Ne saa "voittajat"/ekana ehtineet kaataa mukaansa ja lopuille on kuulema yllätyspalkintoja siellä... Hmm. Ai mikä tässä voi mennä pieleen? Ottikohan tän loistoidean keksinyt huomioon sitä, että ne jotka tulee sinne voiton perässä tulee sata varmana kaatamaan sieltä kuusen mukaansa oli nauhaa eli ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea! Mitenkähän monella on sinistä nauhaa repussa? :D

   Poista
 3. Minäkin osallistuin joulupuu-keräykseen. Kiikutin tyytyväisenä pakettia tänään keräyspisteeseen, mutta sainkin olla nolona kun minulle sanottiin ett joo kyllä teidän mattimyöhäistenkin paketit vielä toimitetaan..onneks kuiten ehti, olis harmittanut varsinkin kun paketti lojui kaapissa valmiina kaksi viikkoa. Joulukortit jäi tänä vuonna lähettämättä ja lahjahankinnat olen miniminimoinut. Puolisonkin aineettomasta lahjakorttilahjasta tulen hyötymään itsekin.
  Sain muuten kerran Kuopiossa lahjaksi aika kivan aineettoman mutta sitäkin elämyksellisemmän lahjan nimittäin vuosikortin museoihin. Ja aika rohkeita olette kun tässä vaiheessa joulukuuta alatte vessaremppaan :) Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Museokortin taisin kerran ostaa jollekin, vaan en tiedä käytettiinkö sitä. Kiva idea siltikin. :)

   Rohkea on väärä sana. Tyhmä tai hullu on osuvampi. Pimeitä ollaan!

   Mukavaa ja leppoisaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Rohkeutta remonttiin! :) Ja isot halit pikkareihin tulen tuhoaman kodin naiselle, suuret sympatiahalit!!! Joulu tulee kuitenkin, vaikkei mitään teekään. Tuuli katkoo sopivasti sähköjä, ainahan voi sammuttaa valot ja olla hämärässä niin ei näy miten pölyistä on. Sanoo yksi, jonka pitäisi huomenna jaksaa suurjoulusiivous. Huoah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotaan! Pikkarireissun jälkeen on odotettavissa kittipölyn kuorruttama kämppä. Jospa sitä tyttöenergialla jaksaa käydä imurin ja mopin kimppuun? Siivoa reippaasti, ota jemmapullo siideriä saataville, siitä välillä vahvistusta. :)

   Poista
 5. Uu! Aikamoinen keitos! Ei sitä tiiä mihin se johtaa.
  Me ollaan kuunneltu jululauluja autossa hoito- ja työmatkoilla lokakuusta, ekan viikon joulukuusta meillä oli kuusi, mutta enhän mä muistanut sitä kastella niin se vietiin jo pois. Omille lapsille ja kummitytöille on lahjat, muita en muista, Jouluna syödään lohta ja perunamuusia sekä kaupan perunalaatikkoa ja tykkään että kiva joulu on tulossa. Huihai! ekstrana tulee koiranpentu. sitä vatkatessa joulutunnelma nousee.
  tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joo! Ihan tuhlausta ne kuuset olis olleet. Hyvä kun veit ne!

   Poista
  2. Oi, koiranpentu! Siinä riittää ylimääräistä puuhaa ja ihmettelyä teille. <3

   Mukavaa joulun odotusta!

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.