10.12.2013

Kankaiset joululahjapussit: 2013 mallisto

Viime jouluna innostuin näpertelemään kankaisia lahjapusseja. Inhoan joululahjojen paketointia ja ahdistun joulun ajan roskavuorista. Tykkään helpoista ja nopeista ompeluprojekteista, ja minusta on hauskaa keksiä uutta käyttöä vanhoille kankaille tai jämäpaloille. Jatkoin muutaman viime vuonna toteuttamatta jääneen idean parissa.

Vanhat farkut muuttuivat punaisen vuorikankaan kanssa CD:n kääreiksi. Ohjeet ja tyylikkäämpää toteutusta täällä. Jos totta puhutaan, toinen näistä jäi vähän naftiksi, eikä sinne mahdu CD-levy. Sinne sen sijaan mahtuu esimerkiksi lahjakortti kauneushoitolaan (minulle), joten en suostu laskemaan tätä epäonnistumiseksi. Irtonapit ja aikoja sitten levinnyt puuhelmikoru löysivät uuden tarkoituksen.


Skumppaa, Blossaa, vinkkuu… mitä näitä nyt on? 


Joulupaketista on monena vuonna paljastunut valokuvakirja. Tämä pussi on räätälöity juuri sellaiselle lahjalle. (Note to self: tee se valokuvakirja ja äkkiä!)


Pellavapussukkaan jotain pehmeää ja lämmintä, villapaita ehkä? 


Ompelukonetta ei kankaisiin lahjapaketteihin välttämättä tarvita. Furoshiki gift wrap haulla löytyy Googlesta ja Pinteresistä hurjan kauniita paketteja. 

Kuva täältä

Itse en ole vielä ehtinyt kokeilla. Lupaan laittaa kuvia, jos sen teen. Veikkaan, että mun furoshiki-viritelmiin tullaan tarvitsemaan jeesusteippiä.

16 kommenttia:

 1. Hienoja ommelluksia :)!
  Furioushiki :D. Olenpa heti aamusta hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voihan se olla, että jouluhötkellyksessä tulee furioushiki useamman kerrankin!

   Poista
 2. Ou vau, oletpa ihana näpertelijä - tuollaisissa itsetehdyissä kääreissä jos saisin lahjan, niin olisin todella otettu! Meillä lahjotaan vaan lapset, joten hukkaan menis se vaivannäkö - lasten lahjoissa ehkä olennaista, että sen paperin saa siitä äkkiä reväistyä pois ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se on kyllä ihan totta, että harmillinen solmu tai muu hidaste saa pienen ihmisen kiukkuun.

   Poista
 3. Onpa kyllä hienoja! Inspiroiduin. Vaan mistä aika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tehdä esim. niin, että laittaa blogin viikoksi tauolle, mutta sun osalta en tietenkään moista toivo. :)

   Harmillinen rajoite tuo aika todellakin on, vieläkin ois paljon kaikenlaista, mitä tekisi mieli jouluksi tehdä, mutta nukkuakin pitäisi.

   Poista
 4. Upeita! Glögipussi on etenkin aivan mainio.

  VastaaPoista
 5. Nämä on niin huippuja! Vannon, että ensi vuonna tuhoan ikivanhat lakanat joululahjapusseiksi (vielä, kun joku muistuttais.. mun piti lähteä tähän jo tänä vuonna, mutta kuka ihme meni ostamaan sitä paperia...?!)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, laita ensi vuoden kalenteriin muistutus ompeluprojekista!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä oli tosi kiva taas tehdä. Jälleen kerran eivät kestä kovin läheistä tarkastelua, mutta who cares, pussukan sisältö lienee tärkein? ;)

   Poista
 7. todella hienoja ja hyvä idea, joka on ollut itsellänikin aivan unohduksissa. Kangasjämälaatikko siis kaivamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ompelua! Googlesta löytyy tosiaan paljon inspiraatiokuvia vaikkapa fabric gift bag -haulla. Tunnissa, parissa saa jo useamman aikaan, näkee nopeasti tulokset!

   Poista
 8. Tämä on kyllä niin loistoidea. Jotkut jeesusteippifuroshikiviritelmät multakin voisi onnistua, tässä on vaan se, että kun joulua vietetään kahdessa eri paikassa, joista kumpikaan ei ole meillä kotona, niin pakkaukset päätyisi ihan väärään paikkaan - vai kehtaisinko ja viitsisinkö kantaa ne takaisin kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman hankala yhtälö kieltämättä. Voisihan pussukoita periaatteessa jättää vaikka kohteeseen, mutta voi olla, että kaikki ei iloitse ylimääräisen jouluroinan säilyttämisestä. :)

   Voihan samalla idealla ommella vaikka synttärilahjapussukoita.

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.