![]() |
Kuva ja lisää raparperiohjeita täältä |
AINEKSET (puolikas uunipellillinen tai reilu piirakkavuoka)
2-3 raparperin vartta
(1 dl kookoshiutaleita)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 tl kaardemummaa
2 dl sokeria
100 g rasvasulaa tai 75 g öljyä
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
OHJE
Laita uuni päälle, tavoitteena 225C.
Pilko raparperit ohuiksi viipaleiksi. Kaksi vartta on kohtuullisesti, kolme niin, että tuntuu. Laita raparperit kippoon, heitä pari rkl sokeria perään. Jätä mehustumaan hetkeksi.
Kaada taikinan ainekset kulhoon. Sekoita muutama minuutti sähkövatkaimella tai käsipelillä.
(Kaada raparperien joukkoon kookoshiutaleet.)
Voitele reunallinen uunipelti tai piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan, tasoittele vähän. Ripottele raparperit päälle. Paista noin 25 min.
Raparperin tilalle voi laittaa viinimarjoja, mustikoita tai omenia.
Täytyypä testata. Tuonhan voisi pyöräyttää vaikka pakkaseen kesävieraiden varalle :)! Meillä raparperi rehottaa niin, etten tiedä minne kaikkialle sitä tunkisin :)!
VastaaPoistaJust for you my friend, postasin äsken raparperimehureseptin. :)
PoistaOlin muuten melkein samalla reseptillä mehua itsekin pyöräyttänyt. Sitruunamehut jäi siitä tuotoksesta silloin pois, mutta seuraaviin voisi laittaa :)! Pullotkin mulla tuolla odottaa, että saisivat täytettä. Pitäisi vaan jotenkin muistaa ostaa sokeria kaupasta :D!
PoistaEn minäkään yleensä sitruunaa lisää. Sokeria kylläkin, ilman ei tuota ei juo edes suurista suurin raparperifani! :)
PoistaRakastan raparperipiirakoita kaikissa muodoissaan!! Pakkohan tätä on kokeilla :D (varsinkin kohtaa yhdellä kädellä heh!)
VastaaPoistaKerro sitten miten kävi. Mä harhautin eilen omat apulaiseni katsomaan Yle Arenasta lastenohjelmia, että sain kaksi kättä käyttöön. ;)
Poista