3.7.2013

Raparperimehu

Kun nyt tälle rakastamalleni rrrrraparperilinjalle lähdettiin, niin vielä yksi reseptivinkki.

Kuva ja resepti hs.fi
AINEKSET

2 l raparperia paloina
1,5 l vettä
1,5 dl sokeria
(1 sitruunan mehu)

OHJE

1. Valitse uusia, mahdollisimman punavartisia raparpereita. Niistä tulee parhaan makuinen ja värinen mehu.
2. Pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.
3. Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Jos et halua sattumia, käytä siivilöinnissä puhdasta harsoa. 
4. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja jäähdytä.
5. Lisää vähän vettä, jos on liian hapokasta.

Taidanpa ottaa kokeiluun myös uuden version, nams! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.