1.1.2015

Vuoden 2014 top-3

Erinomaista uutta vuotta! Monenlaisia valloittavia vuosikatsauksia ja lupauksia blogeissa, olen iloinnut niiden lukemisesta.

Pikkareissa meillä on perinteenä jakaa ystävien kesken kunkin vuoden top-3 asiat. Käytännössä kierros kestää tunteja, ja sen aikana ulvotaan vähän väliä itkusta, naurusta tai molemmista yhtä aikaa. Aivan mahtavaa!

Mun 2014 oli melko tasainen, ei suuria ala- eikä ylämäkiä. Top-3 asiat olivat seuraavat:

 • Ystävät. Jossain vaiheessa vuotta ajauduin epäsosiaaliseen moodiin, en saanut soitettua kenellekään tai tavannut kavereita. Siitä tuli huono ja allapäinen mieli. Kevät ja kesä korjasi tilanteen: tapasin rakkaita ystäviä läheltä ja kaukaa. Huomasin yhtäkkiä, että omassa naapurustossa on mutkatonta ja ihmisen iloiseksi tekevää lenkki- ja puistoseuraa yhden tekstarin päässä. Tähän sydän. 
 • Puolimaraton. Olen vihannut juoksua pitkään ja hartaasti. Vuonna 2013 juoksin elämäni pisimmän matkan 10 km Naisten Kympillä. Toukokuussa kipitin Helsinki City Runin puolimaratonin ja syksyllä vielä toisenkin puolikkaan, ja olin aivan valtavan ylpeä itsestäni, että jaksoin harjoitella ja pääsin maaliin. 
 • Muutosvoiman kerääminen. En oikein tiedä, miten tämä olisi pitänyt otsikoida. Syksyn harmituksista seurasi mielenkiintoisia keskusteluita ja pohdintoja, joiden seurauksena en ole varsinaisesti tehnyt vielä mitään. Sen sijaan olen miettinyt, miksi olen nyt tässä, hyväksynyt sen ja yrittänyt kirkastaa itselleni uutta suuntaa. Eniten nämä pohdinnat liittyvät työhön. 

Vuodelle 2015 toivon:
 • Että en unohtaisi pitää yhteyttä ystäviin, vaikka väsyttäisi tai elämä tuntuisi liian ruuhkaiselta. 
 • Että lukisin enemmän kirjoja, kuuntelisin musiikkia ja katsoisin hyviä elokuvia.
 • Kirkkautta kristallipalloon ja energiaa muutokseen.
 • Liikuntasaralla olen alkanut katsella sillä silmällä Kuopio Triathlonin pikamatkaa (750 m uintia, 20 km pyöräilyä ja 5 km juoksua). Uinti on näistä kolmesta mun vahvuus. Kisaan lähtisin fiilistelypohjalta tyyliin pyöräilyosuuteen 3-vaihteisella fillarilla lastenistuin tarakalla. 
 • Puolimaratonia en ensi vuoteen suunnittele. Naisten Kympille vaikuttaa moni tähtäävän, olisi niin kivaa nähdä siellä blogituttujen kanssa! Järkättäiskö kimpassa joku happening? Naisten Kymppi on älyttömän kiva tapahtuma, itse matkan voi myös kävellä. 
 • Kotona pitää saada yksi megaprojekti kasaan, toivottavasti remppa tapahtuu ja menee hyvin.
 • Pienimuotoisia hyväntekeväisyysprojekteja facebookin tai muiden kontaktien kautta.
 • Lisäksi tietysti toivon läheisille ja itselleni terveyttä ja sekalaista muuta hyvää, jota pitää itsestäänselvyytenä, koska on kovin onnekas.   

Ja että muistaisi mennä ajoissa nukkumaan. Pitää mennä, heippa!

6 kommenttia:

 1. Ystävät! Niinpä! Hyvältä kuulostaa kaikki - entistä parempaa ja selkeämpää uutta vuotta sinne suunnalle :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä hyviä top kolmosia ja kivoja suunnitelmia tulevaan. Mutta toi triathlon. Huuh. Naisten kymppi on täälläkin suunniteltuna ja EHKÄ syksyyn. Kun noi lenkkarit on vähän pölyyntyneet taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Triathlonissa paino sanalla "pika", en todellakaan lähtisi oikeita matkoja edes koittamaan.

   Tässä ehtii mainiosti harjoittelemaan kevään kympille! Talvella voi käydä kävelyllä, hiihtämässä ja hyvin juoksemassakin. Vatsa- ja selkälihasten treeni pitää ottaa omaankin ohjelmaan, ilman niitä ei tule juoksentelusta mitään.

   Poista
 3. Jooo Naisten Kymppi! Mä oon menossa. Treffit!

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.