20.1.2015

3. lupaus ja teko: ihanat naiset retkellä

Ex tempore ystävien treffaamista tapahtuu aika ajoin ja se ilahduttaa aina. Joskus kannattaa pelata varman päälle ja laittaa ajoissa kalenteriin iso punainen ympyrä ja varata viikonloppu ystäville. Mietittiin opiskelukavereiden kanssa Tallinnan risteilyä tai paluuta opiskelukaupunkiin Jyväskylään. Lopulta sovittiin viikonloppumatkan kohteeksi Tampere. Yhden kesän olen Tampereella asunut kesätöiden merkeissä ja tykkään kaupungista kympillä. Houkuttelevia kahviloita ja ravintoloita on keskustassa joka kulmalla ja Tampereella on jotenkin omanlainen fiilis. Kesäkaupunkina Tampere on tietysti parhaimmillaan, mutta ei se huono ole tammikuun jäisine katuineenkaan.


Käytiin herkuttelemassa Gopalin kasvislounaalla, tekemässä pieniä ostoksia Forget-me-notissa, hamstraamassa hamam-pyyhkeitä Linassa ja juomassa laihaa kahvia Tampereen Paahtimossa. Uusi Torni-hotelli tarjosi* miellyttävän yösijan, hyvää palvelua ja mahtavan aamiaisen. Vaikka hotelli ei kai varsinainen luksushotelli ole, oli se monella tavalla lite bättre, yksityiskohtia oli selvästi mietitty ja tehty muitakin kuin hajuttomia ja mauttomia ratkaisuja, jotka yleensä leimaavat ketjuhotelleja. Yläkerran Moro Sky Barista oli huikeat näkymät kaupungin ylle, suosittelen! 

Tähän voitte kuvitella tyylikkäitä asu- ja fiiliskuvia, itsehän otan erittäin harvoin kuvia, kun on oikeasti kivaa. Oltiin tosi nätteinä ja ihanina. Naurua, itkua, puhetta, yllättäviä kohtaamisia ja muutama tanssiaskelkin. Täydellinen irtautuminen arjesta sekä akkujen lataus naisenergialla ja merkityksellisten ihmisten läsnäololla. Kiitos! 

* Maksua vastaan, omasta pussista sponsoroitu oli tämä retki. 

4 kommenttia:

 1. Mitä ovat hamam-pyyhkeet? Tuijotin kaima-verkkokauppaa tovin, mutten silti saanut selvää. Ehkä siksi, etten kuitenkaan tuijottanut mitään sivua, millä asia olisi kerrottu.

  Vähänkö kuulostaa ihanalta teidän viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihana viikonloppu, kyllä!

   Hamam-pyyhkeet on puuvillaisia kankaita, seassa voi olla myös pellavaa tai bambua. Ne on älyttömän monikäyttöisiä erityisesti reissussa: kangasta voi käyttää pyyhkeenä, piknik-alustana, huivina, hameena tai mihin nyt kangaspalasta voi käyttää. Kevyitäkin ovat. Ilmeisesti pyyhkeessä käytettävä puuvilla voi olla hyvinkin hienostunutta ja hifiä, mutta siitä en minä tiedä mitään.

   Meillä on äitini tuliaisena tytöillä pienet noin käsipyyhkeen kokoiset hamam-pyyhkeet ja nyt joulupukki toi aikuisille omat, kun aikuiset olivat katkeria jäätyään ilman. Ja nyt yksi aikuinen osti itselleen vielä yhden, jota ehkä käyttää torkkupeittona. Tai ihailee ja koskettelee muuten vaan. Yksi aikuinen on tainnut vähän seota näihin.

   Poista
 2. Kiitos ihanalle naiselle punaisesta ympyrästä kalenterissa, joka ilahdutti jo etukäteen ja tuon viikonlopun voimin jaksaa taas pitkälle kevääseen! OIi ihanaa ja oikeasti tärkeää. Ehkä nyt emme edes eksy itseltämme ihan niin pahasti kun meillä on paitsi karttamerkintöjä, myös tieto toisistamme yhtä hukassa näissä arjen aherruksissa.... ISOT halaukset kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitikin hehkuttaa sitä, miten osattiin olla tosi rennosti eikä aikataulutettu reissua tukkoon. Sellainenkin tältä joukolta onnistuisi! :) Ja nukkumaan ajoissa, viisaita naisia ollaan! <3

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.