13.8.2014

Zipit-päiväpeitto: este peli!

80 ja risat mummoni on kesällä käyttänyt useampaan otteeseen ilmaisua "este peli". Mun on pitänyt kysyä, mitä ihmettä se tarkoittaa, mutta se on jäänyt. Koska ilmaisua on käytetty yhteydessä "Ilmalämpöpumppu on helteellä este peli!", olen hyväksynyt vastuun siirron kuulijalle ja olettanut, että hitsin hyvästä jutusta on kyse.

Suih vetskari kiinni!

Haastattelin kesäkuussa vetoketjupäiväpeiton keksinyttä Lottaa. Samoihin aikoihin ostin tyttöjen kerrossänkyyn kyseiset päiväpeitot. Ennen ostopäätöstä tilasin tutkailtavaksi läjän mallitilkkuja kankaista. Jos muuten olen luonteeltani höveli, tiettyjen asioiden pitää olla sävy sävyyn eikä muu käy. Ilman manipulointia Touhukas valitsi turkoosin, joka oli myös minun suosikkini sekä täydellinen pari ja sävy värikkäälle tapetille. Pienemmällä ei ole vielä äänioikeutta näissä asioissa. Vetoketjun värin saa valita itse ja päiväpeitot ommellaan mittojen mukaan.


Kuvat otettu heti peittojen käyttöönoton aikaan. Juu en jaksanut silittää. 

Zipit-peitot ovat este pelejä! Olisi ok, jos sängyt pitäisi pedata vain kerran päivässä. Kerrossängyissä päivän mittaan leikitään, nukutaan päikkärit ja myllätään ties mitä, joten perinteistä päiväpeiton levittelyä saisi tehdä halutessaan lukuisia kertoja päivässä. Vetoketjut voi vetäistä hetkessä kiinni ja sängyt tulevat siistin näköiseksi ja pysyvät sellaisina. Yläsängystä suljen yleensä vain lähimmän vetskarin, en seinän puoleista ollenkaan.Päiväpeitot on ommeltu laadukkaasta materiaalista ja niissä on viimeistelty tuntu. Päiväpeitto tulee patjan ympärille pussiksi, jossa on irrotettava kansi. Pussikonseptista tykkään parista syystä. Ensinnäkin patja päiväpeittopussissa on helppo nostaa alas, kun vaihtaa lakanoita, ja laittaa taas pakettiin ja nostaa paikalleen, kun lakanat on vaihdettu. Lisäksi yläsängyn aluslakanan liepeet eivät roiku rumasti alasängyn yläpuolella. Pelkän kannen tai koko päiväpeiton voi pestä pesukoneessa.

Tyynypäässä alapuolen pussi tulee hieman yli, että pussi pysyy paikallaan. 

Päiväpeittoja ommellaan myös runkopatjoihin sekä veneisiin ja asuntovaunuihin. Päiväpeittoja oli esillä Jyväskylän asuntomessuilla, kuvia löytyy Bedit-yrityksen facebook-sivuilla.

Unien ajaksi käännän peitot jalkopäästä roikkumaan sängyn yli. 

Päiväpeittojen hinnat alkavat 95 eurosta. Kun ajatellaan, että päiväpeitossa on monta metriä kangasta ja vetoketjua sekä siitä saa palkkansa ompelija Pohjois-Karjalassa ja Lotta - mitä jää kirjanpidon, verkkokaupan, markkinoinnin, verojen ja sen sellaisen jälkeen käteen; niin ei se mahdottoman korkea ole. Samalla tulee tuetuksi kotimaista työtä.

Että arkiaamun kriittisistä minuuteista vain noin kaksi menee kerrossängyn petaamiseen, on loistava juttu. Henkisesti on lohduttavaa, että edes yksi kohta huushollia on hetken aikaa järjestyksessä. Hintansa väärti ja kaunis peitto, sanon minä!

4 kommenttia:

 1. On se mahtava tuo Zipit! Este peli! Kyllä! Ja ihan on hintansa väärti, vaikka nyt tuskailenkin, kun haaveilen Vallilla vaihtokannesta ja se kustantaisi satasen + postikulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vallilan vaihtokannet on tosi makeita! Tyttöjen huoneen tapetti on sen verran vilkas, että enempää kuoseja en uskalla huoneeseen tuoda. :)

   Poista
 2. On se hitsin kätsy, mutta voin myöntää ettei ne sängyt silti ihan aina (itestään) petaudu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vielä hieman kesken se, että lapset petaisivat omat sänkynsä, mutta ehkä jonain päivänä vielä? ;)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.