25.8.2014

Pakkasin kesän pois

Hyvän mielen vaatekaapin kantavia teemoja on hankittujen vaatteiden ja jalkineiden huolto. Ne huolellisesti* valitut vaatteet ja kengät, jotka kaappiinsa kelpuuttaa, pidetään kunnossa, että käyttöikä saadaan mahdollisimman pitkäksi ja oma look huolitellun näköiseksi.

Kesäsandaalien oli aika lähteä talviunille. Puhdistin nahkaiset remmit ja pohjat. Nahkiss on ylivoimaisen hyvä aine nahkakenkien ja -varusteiden putsaukseen: sillä pehmenee kuivunut ja lohkeillut nahka sekä saa hinkattua motoristin kamppeista kesän aikana kerätyt öttiäiset.Lopuksi sanomalehtirullat sisään ja laatikkoon odottamaan uusia seikkailuja ja auringon lämpöä!

* Ruskeat sandaalit ostettu toissa kesänä ruokatunnilla lounaseväiden kylkiäisenä Prismasta, alemmat mustat pienessä kesälomaskumppahiprakassa vuonna 2007 ja ylemmät mustat vuosi sitten kun oltiin etsimässä anopille kenkiä. Huolellisesta valintaprosessista ei tässä kohtaa enempää.

4 kommenttia:

 1. Omg, mä vaan veetuuntuneena nappasin siivotessani kesäkengät eteisestä ja nakkasin laatikkoon... ja Crocsit odottamaan kuurausta (joka tapahtuu toivon mukaan kuitenkin tämän vuoden puolella...?). Joten ihailen tuollaisia pro-huoltajia! Myöskin vaatekaappini "siivosin" silleen että kiskoin henkareilta ei-pitkään-aikaan-käytettyjä kasaan ja laitoin tilalle henkaritilaa mytyssä kaikilla mahdollisilla hyllyillä odotelleita jo rypistyneitä... ja sen riivityn kasan sitten asetin nätisti vaatehuoneen nurkkaan odottamaan jatkokäsittelyä. Näin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä pro-huollon hetkiä tulee yleensä hyvin harvoin. Sen kerran kun eteisen lattialla istun kädet rasvassa, tulee usein hinkattua kaikki käsiin osuvat nahkakengät.

   Lasten kesäkengät on vielä koskematta. Seuraavaa iltavimmaa odottaessa. ;)

   Poista
 2. Ihan uus tuote mulle tuo Nahkiss, kiitos, meni heti ostoslistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ostanut omani aina jostain markkinoilta tai messuilta. Ehkä sitä löytyy suutarilta tai huonekaluliikkeestä? Purkki näytti maksavan reilun kympin ja se on tooooosi riittoisaa. Ja siis väritöntä, eli käy käytännössä kaikkeen.

   Oho, tulipas aikamoista myyntimiehen puhetta, mutta se ON hyvää! :D

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.