23.6.2014

Blogisänky (Suwem)

Etsimme tyttöjen huoneeseen kerrossänkyä pitkään. Haussa oli täyspuinen sänky, joka ensisijaisesti yritettiin löytää käytettynä. Vaatimuksena oli myös laidallinen alasänky, koska pinnasängyssä kuopus (2,5 v) pyöri niin että koko sänky rämisi. Käytettyjen kerrossänkyjen markkinoilla laidallisia alasänkyjä näkyi harvakseltaan.

Kun näin esittelyt Täti-ihmisen ja Emilian huushollien kerrossängyistä, ajauduin blogimaailmalle tyypilliseen ostospsykoosiin ja päätin tilata Suwemin Liisa-sängyn Virosta. En ole katunut.Tilaus olisi tullut melkein viikkoa ilmoitettua aiemmin, jos tilauksen yhteyshenkilö olisi vastannut puhelimeen kuljetusliikkeen soitellessa. "Tuntemattomiin numeroihin en nimittäin vastaa, lehtimyyjät ne vaan soittelee!"

Samainen tilauksen yhteyshenkilö joviaalisti heitti Miehelle perjantai-iltana, että "Juu mene ihmeessä kaljalle, mutta kootaan sänky nopeasti ensin." Kokoamiseen on näemmä syytä varata useampi tunti, joten perherauhan nimissä homma viimeisteltiin lauantaina. Minä kokosin laidat ja tikkaat ihan itse. Pariin kertaan kun tekee alusta uudelleen, niin menee varmasti oikein. Jännä juttu muuten, miten monella tavalla nekin voi tehdä väärin, vaikka ohjeita kuinka tavaa.Lyhyt ja matala sänky sopii tyttöjen pieneen ja kapeaan huoneeseen mainiosti. Simppelit linjat miellyttävät silmää, ja sänky on topakka eikä huoju tai nitku. Laidat ovat hyvät ja sopivan korkeat ylhäällä sekä alhaalla. Tilasin lisävarusteena alasänkyyn turvalaidan kahdella aukolla. Muu kuului pakettiin (2 x sänky, tikkaat, yläsängyn laidat, sälepohjat), ja paketti tuodaan kotiovelle. Tikkaissa on urat, että sukka ei luista. Aluslaatikko löytyi omasta takaa, sellaisen olisi voinut myös ostaa.Käyttöikää tälle sängylle tulee korkeintaan kolmisen vuotta, sen jälkeen esikoinen ei kasvukäyräanalyysin perusteella enää mahdu yläpetiin. Se ei haittaa, koululaiselle täytynee miettiä pidemmän sängyn lisäksi myös omaa huonetta. Kuopus voi tarpeen mukaan jatkaa vähän aikaa toisessa sängyssä, sängyt voi myös käyttää erillisinä sänkyinä.

Yöt uudessa sängyssä ovat menneet vaihtelevasti. Välillä viereen hiippailee 1-2 unista tyyppiä, muutaman kerran ovat nukkuneet koko yön omissa oloissaan. Nukkumisen lisäksi sängystä tullut suosittu leikkipaikka. Toistaiseksi leikit ovat sujuneet rauhallisesti eikä erityisiä pelisääntöjä ole tarvinnut asettaa. Kuopuskin kiipeää tyylikkäästi ylös ja alas.Suwemilla on valikoimissa myös täysmittaisia sänkyjä ja muita kalusteita lastenhuoneisiin. Kerrossänkyyn on saatavissa myös liukumäki, viuuu! Tämän kokemuksen mukaan voin suositella tilausta kyseisestä putiikista.

* Tästä postauksesta en ole saanut alennuksia tai provikoita.

19 kommenttia:

 1. Eikö vaan olekin hyvä? Mä en ole toistaiseksi löytänyt valittamista, ja meidän lasten kasvukäyräanalyysillä niille pakataan sängyt erikseen mukaan kun ne muuttaa kotoa, että hintansa väärtti on.

  Kävi muuten kuljetuksen kanssa sama juttu, koska enhän mäkään tuntemattomiin numeroihin vastaile. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia, ihanaa että joku muu on samanlainen epäluuloinen höpsö! :) Sänky on tosi hyvä, olen ollut tyytyväinen. Kiitti vinkistä!

   Poista
 2. Minäkään en vastaile tuntemattomiin numeroihin, en ikinä! :)

  Minun vanhemmat ostivat juuri mökille tuollaisen sängyn ja se vaikutti todella pätevältä! Melkein tekisi mieli hankkia meillekin, poikien huoneessa on vähän ahdasta kun kaksi sänkyä vievät valtaosan lattiatilasta. Kovasti harkinnassa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suwem ei siis olekaan vain mammabloggareiden salaisuus! :)

   Kerrossänky säästää mukavasti tilaa. Itse unelmoin lapsena, että olisin saanut nukkua kerrossängyssä. Onneksi olen omille lapsilleni saanut toteuttaa tämän huikean onnen! ;)

   Poista
 3. Meillä esikko just kiipes kerrossängyn yläsängylle täällä Lapissa ja sanoi, että "Äiti minä olen jo neljä vuotta.".
  Pistän siis tilauksen hyvin todnäk kotona tulemaan. #whereisoursponsorshipfromsuwem

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. #yeahshowmethemoney

   Hih, kerrossänky-kuume leviää! :D Niiden verkkokaupassa oli vastaava setti alennuksessa (269 eur tai jotain sinne päin). Käy tsekkaamassa.

   Poista
  2. No on meillä se ollut siis alunperin suunnitteilla mutta tämä säästäisi pienen kerrossängyn etsimisen vaivan! Kaupoissa kiertely sucks!
   #kuponkikinkäy

   Poista
  3. En tainnut käydä yhdessäkään kaupassa sänkyostosten tiimoilta. Valikoimat tuli netistä syynättyä tosi tarkkaan. Jos Suwem on kerran Lapista tuttu, niin ei kun tilaus vetämään!
   #maailmaonkohtavalmis

   Poista
 4. Vastaukset
  1. "Pakko saada, kun kaikilla muillakin on."

   Poista
 5. Todellista telepatiaa. Käytiin tänään kuusivuotiaan kanssa ostamassa - mikäpä muu kuin kerrossänky! Tämä on ollut meilläkin suunnitelmissa vähintäänkin vuoden ja nyt vihdoin selvisimme kaupoille. Minäkin kurkistin Suwemit, mutta päädyttiin täyspitkään. Onnea uudelle sängylle ja siellä nukkujille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teidän uuteen sänkyyn! Toivottavasti siellä joku nukkuukin, hih. Täyspitkässä on se hyvä puoli, että siinä mahtuu aikuinenkin nukkumaan. :D

   Poista
 6. Tuo keltainen lintutapetti on Ooh :) Minusta se on tosi hieno ja just itseasiassa eilen katselin jos en samaa niin 99% samanlaista online, mutta meille ei vaan mihinkään seinään mahdu/käy. Mietinkin tauluksi kehystämistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettitaulut on kivoja! Meillä oli pari, mutta tänne kämppään ei taas tauluja tunnu mahtuvan minnekään.

   Poista
 7. Siis mikä ajoitus, nyt näitä on ollut kyllä monessa blogissa! Tästä tietämättömänä pähkäilin asiaa Facebookissa (ja kerroin kuinka melkein Huuto.netissä ostin huipputarjouksesta jonkun 14 euron LUNDBY:n kerrossängyn kun luulin sitä Ikeaksi enkä nukkekodin kalusteeksi). Ensin mulla oli Unipuu-fiksaatio mutta kaikki tulivat suosittelemaan tätä ja juuri Virosta tilattuna, että luulen että kunhan akuutimmat kalustehankinnat on hoidettu pois alta niin meille tulee kerrankin jotain "blogisisustusta", kun String-hyllyä eikä sitä mattoa löydy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reps, oisin halunnut nähdä sun naaman, kun Lundby olisi tullut kotiinkuljetuksena ovelle. :D

   Poista
 8. Hei,

  Täälläkin eräs äiti etsii lapselle pinnasängyn jälkeistä vaihtoehtoa. Mietin tätä Suwem-sänkyä. Onko laatu siis mielestäsi hyvää ja sänky kokopuusta, männystä, kuten he nettisivuillaan lupaavat? Ja kuinka epäselvät kokoamisohjeet siis olivat?

  Hienon näköinen yhdistelmä teillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, laatu on mielestäni hyvää. Sänky on oikeasti kokopuuta. Parista kohdasta maali on vähän liuskoittunut tai lohjennut, mutta tämä voi myös johtua kokoamisesta tai käytöstä. Jostain syystä laitoja ryskytetään ja potkitaan säännöllisesti...

   Kokoamisohjeet olivat aivan hyvät, tulkintapäässä oli ongelmia. Kokoamiseen on tosiaan syytä varata muutama tunti. Osia ei sinänsä ole erityisen paljon, mutta kiinnitettäviä ruuveja oli paljon.

   Alasängyssä on edelleen laita, vaikka melkein 3 vee ei sitä oikeasti tarvitsisi. Yläsänky tuntuu vieläkin riittävän kokoiselta, vaikka 5 vee on varmaan lähemmäksi 122 cm pitkä.

   Suosittelen edelleen! :)

   Poista
 9. Anonyymi9/2/15 08:07

  Tässä osallistutaan pikkusen myöhässä tähän sänkykeskusteluun. Ystäväni google paiskasi blogiisi. Tilaus sängystä oli jo näppiksillä mutta mutta : mahtuuko tuolla alasängyssä tekemään muuta kun ryömimään? Ei ole mittojen mukaan kovin korkea se sänkyjen väli ja mietin että miten normikokoinen 2v. mahtuu istumaan, vai kolahtaako pää kattoon? ��. Kiitos jos jaksat vastata tähän maailmanloppua edeltävään pulmaan!
  Jonna

  VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.