29.5.2014

End of an era, kestovaipat kiertoon

Kestovaippailimme ahkerasti molempien lasten kanssa. Yöllä, reissussa ja päiväkodissa käytettiin kertakäyttövaippoja, muuten mentiin kestolinjalla. Täsmennetään: minä menin ahkerasti ja Miestä piti kannustaa. Mies useimmiten kysyi erikseen, että "Laitanko kertiksen vai kestovaipan?" eikä hihkunut riemusta kun joutui käsittelemään isomman hädän tuloksia kestovaipasta. Tämän monien ällötyksen aiheen hoitelin itse kumihanskat kädessä. Vaipan osalta siis, itse vauvaa pestessä sen itsensä kanssa joutuu joka tapauksessa kosketuksiin.

FuzziBunzin yhdenkoon vaipat olivat meille täydellisen sopivia, esikoinen käytti säädettävää mallia noin 4 kk iästä yli 2-vuotiaaksi. Noin 20 vaipan kanssa homma hoitui aika kivasti, lähemmäs 40 kanssa erittäin sujuvasti. Ostin kaikki vaipat meille uutena, ensimmäisen noin 20 satsin esikoiselle ja toisen samanlaisen kuopukselle.

Vaipat kustannettiin enimmäkseen isovanhempien kukkarosta, joten kertakäyttövaippojen ostamatta jättämisellä säästettiin pitkä penni. Aktiivikestoillessa meillä meni yksi vaippapaketti kuukaudessa, nyt menee 2-3 pakettia. Vaippapaketti maksaa noin 10-13 euroa ja yksi kestovaippa maksoi noin 18 euroa, kun meille niitä hankin. Vettä ja sähköä toki kului kestoillessa, vaippojen takia pesukone pyöri ehkä pari kertaa nykytahtia useammin viikossa.


Vuosi sitten kestoiluinto alkoi hiipua. Minä menin töihin ja kotihoidosta kesän ajan vastannut Mies preferoi kertiksiä. Seurauksena vaippojen pesuvälit venyivät, kun päivässä tuli vain muutama kestovaippa pestäväksi, ja yhden pesukerran jälkeen vaipat jäivät laatikkoon pysyvästi.

Joku ahkerampi olisi saattanut laittaa vaipat kiertoon jo aiemmin, minä tein sen nyt. Hutikasta löytyy, jos vaippailu on ajankohtaista. Onko muuten suurin osa kirppistelystä siirtynyt faceen ja Torille? Muistelen, että jossain vaiheessa Hutikka pursuili esim. kestovaippoja ja nyt siellä tuntui olevan tosi vähän mainittua tavaraa kaupan.

En jaksa enää suhtautua omaan tai kenenkään muun kestovaippailuun intohimoisesti. Olen iloinen, että me kestoilimme. Voin sitä lämpimästi suositella, kannattaa ainakin kokeilla. Jos ei tunnu vanhempien mielestä tai lapsen takamuksen näkökulmasta hyvältä, niin Muumit tai Liberot ostoskärriin ja elämässä eteenpäin.

Ei tehrä tästä ny numeroo. 

2 kommenttia:

  1. FB:ssä on myyntipalstoja ainakin pilvinpimein, siis kestovaipoista en enää tiedä, mutta muuten. Itsekin kauppaan eniten siellä lastenvaatetta yms

    VastaaPoista
  2. Täytyypä vähän tutkiskella. Itsekin jonkun verran myyn paikallisilla fb-kirppareilla kamaa, kunnes hermostun logistiikkasäätöön. :) Aina ne ostajat on mahd. kaukana toisella puolella ilman kaupunkia!

    VastaaPoista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.