8.4.2014

Strong is the new silly

Urheilu-uutisia. Edellisen raportin jälkeen olen sinnikkäästi pysynyt tavoitteessani eli kolmessa treenikerrassa viikossa. Lopullinen tavoite eli HCR on jo seuraavalla kalenteriaukeamalla, hui! Lainaan kanssajuoksija Täti-ihmisen chättikommenttia kiteyttämään tämän hetken tunnelmat:

"Aissaatana!"

No, vaikka maaliin on vielä aikaa ja matkaa, voinen kertoa muutaman huippukiinnostavan havainnon treenikaudelta.

Sopivan pitkät varpaankynnet. Aiemmin leikkasin varpaankynnet vanhalla kunnon "jos tehdään, niin tehdään kunnolla" -lähestymistavalla eli niin lyhyeksi kuin mahdollista ja vähän enemmänkin. Seurauksena kehitin yhteen tai kahteen varpaaseen rumia rakkoja. Siis varpaan päähän. Hyi, rumaa. Viisas kosmetologi kehoitti kokeilemaan hieman pidempiä kynsiä, ja vitsi sehän toimii! Joskus koulussa muistaakseni sanottiin, että kynsien tehtävä on suojata sormia ja varpaita, joten ei tämän olisi pitänyt täytenä yllätyksenä tulla.

Penikat. Auts. Inhottavaa kipua sääriluun tienoilla. Voi johtua venyttelyn puutteesta tai siitä, että lihas yrittää kasvaa, mutta ei mahdu. Venyttely loistaa poissaolollaan mun treeniohjelmasta, nyt siihen on tultava muutos. Hyvän oloinen venyttelyohje täällä. Enää pitäisi venytellä eikä vain hokea pitämisestä. Penikoita voi myös hoitaa suihkussa: vuorotellen jääkylmää ja mahdollisimman kuumaa vettä säärille. Lopetetaan lämpimään veteen ja suihkun jälkeen laitetaan säärystimet tai pitkät villasukat jalkaan. Tämän hoidon tarkoituksena on kiihdyttää aineenvaihduntaa ja saada tukoksiin liikettä.

Magnesium purutablettina. Lihaskramppien kehittyminen varsinkin väsyneisiin lihaksiin on mulle enemmänkin sääntö kuin poikkeus. En ole 100% varma onko tämä faktaa tai fiktiota, tuntuu kuitenkin että pureskeltavassa muodossa nautittu magnesium todella tehoaa ja krampit ovat vähentyneet. Eivät kokonaan kadonneet, vähentyneet kuitenkin. Mahtavaa!

Dokumentointi. Mulla oli suunnitelma Strong is the new skinny -parodiasta. Vastaiskuna huulet ja hauis töröllä otetuille selfieille olisi ollut äärimmäisen viihdyttävää julkaista kuvia, missä trendikkään saliasun sijaan on päällä reikäiset talvikalsarit tai sliipatun kampauksen sijaan hikinen ja limainen pipotukka. Tai että täydellisten selkälihasten ohella olisi näkynyt jenkkakahvat. Ei leuanvetoja auringonlaskussa vaan hiihtäjä pitkin pituuttaan hangessa. Vaan ei tullut lunta. Ja huomasin, että mun lenkin jälkeinen kasvojen laikukkuus ei tallennu kameralle kaikessa komeudessaan. Olen vakuuttunut, että puhelimessa on sisäänrakennettu toiminto, joka tasoittaa ihonvärin, koska ei kukaan halua näyttää laikukkaalta. Paitsi minä.

Äh, ei mun ripsarikaan leviä kunnolla vaikka sataisi miten. 
Jatkakaa te mielikuvaharjoituksena #strongisthenewsilly -ajatelmaa. Mä jatkan penikoiden hautomista ja hölköttelyä.

Nähdään pian Helsingissä!

15 kommenttia:

 1. Mua kyllä niin harmittaa, että emme näe Strong is the new silly -postaussarjaa. Kai mun pitää itse. Ajattelin juosta töistä suoraan päiväkodille, ja mies epäili, josko luovuttavat lasta mulle lainkaan, kun eivät tunnista sen kaiken punaisuuden alta.

  Kohtahan se on jo juostu ja sitten saa skumppaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kävi, tunnistettiinko sinut punaisuuden alta? :D

   Kohta se on juostu, siinäpä mun uusi mantra.

   Poista
 2. Miksei metsälenkkihaihattajille ole omaa blogistien skumppahetkeä, hmm. Varmaan kaikki vaan mököttäs villasukat jalassa.
  Mutta teitä kannustan :)! Hophop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit ihan hyvin haihatella jälkiskumpalle mukaan!

   Poista
  2. Kiitos kannustuksesta bleue!

   Kippistele meille kotoa käsin ja ole hengessä mukana! :)

   Poista
 3. Huhhuh, huikeeta toimintaa kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Enimmäkseen on ollut tosi kivaa. Vähän vaan jänskättää HCR, hui! :O

   Poista
 4. Magnesium-suihke on tosi kätevää ja mie olen tyytynyt suihkuttelemaan sitä jalkoihin, mutta siinä putelissa lukee, että vois suihkaista suoraa suuhun :O?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs se semmoinen aine on? En ole ikinä kuullutkaan. Nyt kyselemään Googlelta!

   Poista
 5. Heh, ihan parasta, liikunnan iloa :) I love it! Liityn muuten välittömästä kampajaasi mukaan strong is the new skinny, mahtavaa. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, mukaan vaan. :)

   Poista
  2. heh, kirjoitin itseasiassa vahingossa skinny, vaikka sillya tarkoitin. Näin se mieli tekee tepposet :)

   Poista
  3. Olen saanut sinusta niin sporttisen ja toisaalta hauskan kuvan, että arvelin kumman vaan vaihtoehdon olevan sopiva. :D

   Poista
 6. Mä olen venyttelyn kanssa ihan samassa jamassa, eli pohdin usein sen tärkeyttä. Tosi hienosti hoitaa lihaksia se pohtiminen.

  Mulle on jostain syystä alkanut tökkiä ihan älyttömästi juokseminen. Onneksi on tuo kotoa poistumisen tekosyy; muuten ei tulisi varmaan lähdettyä ollenkaan. Mutta kuten Liina jo totesi - pianhan tästä pääsee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän viikon venyttelyt: 0. Mun piti viedä tasapainolauta vessaan, että hampaita pestessä voisin keikkua sillä, mutta ei. Ei ole vielä tapahtunut.

   Eilinen lenkki jäi väliin, huonosti suunnitellut työt vei voiton ja lenkin sijaan päädyin hakkaamaan läppäriä tuntitolkulla lasten mentyä nukkumaan. Mieluummin olisin käynyt lenkillä. :/

   Kohta se on ohi, kohta se on ohi, kohta se on ohi... Jos totta puhutaan, olen jo miettinyt syksylle Kuopiossa seuraavaa puolikasta. Ilmoittaudun jos selviän HCR:stä. :)

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.