19.2.2014

On ilmoja pidellyt

Käytiin lomalla. En voi sanoa, että viikko olisi ollut erityisen rentouttava. Oli joka tapauksessa mukavaa irtautua täysin työkuvioista. Lasten rutiineista ja aikatauluista yritettiin myös irrottautua - heikolla menestyksellä. 4-vuotiaan kanssa ei ole mitään ongelmaa (tai ehkä vähän, jos se valvoo Suomen aikaa 02:een), sen sijaan Miss Mä En Haluu (2 vuotta) esitti pari kertaa upeilla nyansseilla väritetyn siirtymän sekoboltsiriehunnasta selkä kaarella karjumiseen, kun nälkä ja väsy olivat ohittaneet kriittisen pisteen.Viikko ilman internettiä teki hyvää. Luin jopa kaksi kirjaa, toisen hyvän ja toisen hätäisesti hotellin vaihtohyllystä napatun siedettävän.

Pakko lopuksi leveillä, että lentokoneen brittipurseri kehui, että puhun englantia kuin kuninkaallinen. En ole varma, tekikö hän analyysinsä siitä dialogista, kun pyysin lisää oksennuspusseja vai siitä, kun kävin kysymässä, että oliko tax free -valikoimassa vielä giniä jäljellä.

17 kommenttia:

 1. Luultavasti viimeistään ginikysymys yhdistää sut Englannin siniverisiin. Meillä on kanssa yks 2 v joka ei haluu mitään - se ei osaa vaan puhua mutta ilmaisee itseään sitäkin innokkaammin non-verbaalisesti. Lähtisin silti sen kaa lomalle, tahtoisin kaivautua nääs tuohon hiekkaan. Tervetuloa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin rasittavaa, että haluu, ei haluu, haluu, ei haluu. Argh! Ei tietysti raukka itsekään tiedä, ja sekin ärsyttää.

   Kiitos, kiva olla takaisin. Kiva viedä lapset huomenna päiväkotiin. ;)

   Poista
 2. Oo, lomalla, toivottavasti oli hieno reissu ja tervetuloa kotosuomeen! :)

  niin ja mulla on kaksi arvontaa menossa, käys osallistumassa (ja vink, ens viikolla vielä uusi, johon haluat osallistua) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vinkeistä. Mulla on mennyt viimeisen parin viikon aikana monta sun ja muiden blogien arvontoja kokonaan ohi. Täytyypä tulla laittamaan arpa hattuun! :)

   Poista
 3. Jee, kiva kun olette ehjinä (!) perillä. Ja minä en jaksa lähteä hiihtolomalla edes Tampereelle, kun täällä kaksivuotias saa myöskin selkäkeikkakiukkuja ja on niin ITEITEITEITE että huuoohhh. Mutta hei kiitos vinkistä, GT tuli just miun viikonloppuohjelmaan! Cheers.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehjänä kyllä, henkisesti ja fyysisesti hieman kuluneina.

   Cheers, munkin täytyy viikonloppuna ehkä vähän maistella tuliaisia (Tobleronet onkin kohta jo syöty).

   Poista
 4. Oh, viikko ilman internetiä. En tiedä, pystyisinkö vaikka hyvää tekisi. Oliko sulla oksennuspusseille jokin kuninkaallisenkuuloinen kiertoilmaus? Sellaiselle olisi aina käyttöä - tosin viimeksi lasten kanssa lentäessä se olin minä joka oksensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi oksensi, ja omat ja vieruspenkkien pussit oli käytetty. Tilanne oli edelleen päällä, joten käytin tyylikkäästi ilmaisua "vomit bag", kun en siihen hätään keksinyt aitoa aristokraattista ilmaisua. :D

   Sanapari ja mun aavistuksen hermostunut olemus laittoi vauhtia henkilökuntaan, iso ja tukeva muovipussi löytyi nopeasti.

   Poista
  2. Toki hotellista olisi saanut wifi-tunnarit ostettua ja tablettikin oli mukana, mutta niinä harvoina iltoina, kun en kaatunut sänkyyn klo 21:30 mennessä oli mukava katsella aivot narikassa telkkarista jotain espanjankielistä, mistä en ymmärtänyt juuri mitään. BBC:n uutisia katsoin vähän aikaa, UK:n vetiset tunnelmat alkoi masentaa, ja vaihdoin kanavaa.

   Poista
  3. Vieraskielinen telkkari on kyllä matkoilla aina parasta - ja itse ohjelmaa kiehtovampaa on mainokset, ensinnäkin mitä ne mainostaa ja miten.

   Mä olenkin kyllä aina ihmetellyt niitä lentokoneiden paperipusseja, melkoinen vitsihän ne on. Meillä on yleensä aina ollut omia pusseja runsas valikoima mukana, mutta hyvä tietää, että sieltäkin löytyy muutakin.

   Poista
  4. Muovipussi taisi olla tax free -ostoksia varten, soveltui tähänkin tarkoitukseen. Yksi vanha harso jäi sille tielle, sillä kaavin osan matskusta muovipussiin enkä kokenut aiheelliseksi viedä sitä enää kotiin pesuun. :/

   Poista
 5. Hihhii. Hymy leveni tälle päivälle heti. Oliko giniä vielä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, iso pullo! :D Viikonlopun ostoslistalla on tonic ja sitruuna, eiköhän tässä pian toivuta matkan rasituksista.

   Poista
 6. Kiva, että ootte takaisin. Uhmis on niin pehvasta. Nimim. Yhä nukutuspuuhissa.. Ja EI YHTÄÄN NUKUTA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tietenkään. Voimia ja aurinkoa nukutusproggikseen! :)

   Poista
 7. Mäkin olin A-luokan lomalla etelämmässä, jossa etenkin koneessa kiukuttelivat tällä kertaa vain muiden lapset. Mutta pyysin myös giniä. Mua huvittii suuresti, kun bartender kysyi erikseen, että otanko tosiaan myös Tonicin mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä niin haaveilin, että olisi saanut lukea rauhassa kirjaa tai nukkua! Lucky you!

   Gini on aivan karmeeta raakana, voiko sitä oikeasti joku juoda ilman Tonicia? :D

   Poista

Mitäpä tuumit? Kerro kernaasti.